Recenzie “Ce-ar face Freud în locul tău?” de Sarah Tomley

by | Jul 1, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA CE-AR FACE FREUD ÎN LOCUL TĂU? ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

                Întrebarea din titlu face referire doar la Sigmund Freud; ceea ce nu ne dezvăluie însă titlul este faptul că această carte ne răspunde la întrebări existențiale cu ajutorul unor autori precum Abraham Maslow sau Skinner, fapt ce pe mine m-a atras foarte mult, mai ales, pentru că putem să descoperim ce gândeau mariile genii ale psihologiei.

Cartea este ușor de parcurs, având citate care ne introduc într-o lume a descoperirilor și a curiozităților. Totodată, apar și caricaturi ale autorilor însoțite de poze care te ajută să îți amintești capitolele cu ușurință.

                 Dacă te-ai întrebat vreodată dacă B.F. Skinner ar reuși să explice de ce nu te poți opri din a-ți verifica în permanență telefonul inteligent? Sau ce ar avea de spus Carl Gustav Jung despre mașina ta scumpă pe care ți-ai achiziționat-o în plină criză a vârstei de mijloc? Te-ai gândit vreodată să apelezi la Erich Fromm pentru a te ajuta în căutarea sufletului-pereche? Pe jumătate introducere în psihologie, pe jumătate ghid de viață, această carte oferă informații clarificatoare și pătrunzătoare despre motivele pentru care ești așa cum ești și pentru care faci lucrurile pe care le faci, alături de sfaturi de la psihologi și psihanaliști, precum Melanie Klein, Donald Winnicott, Fritz Perls și mulți alții.

Cartea oferă abordări inedite și provocatoare ale marilor (și mai micilor) întrebări din viața de zi cu zi:
• Daca aș fi mai egoist, m-aș distra mai bine?
• Îmi verific telefonul din două în două minute? De ce nu mă pot concentra?
• De felul meu, sunt un om de treabă. De ce îmi ies din minți când sunt la volan?
• De ce mint, când partenera mă întreabă: “Crezi că arăt grasă în hainele astea?”
• De ce șeful meu e atât de malefic?
• De ce seria Harry Potter e atât de atractivă?
• De ce nu pot să pierd din greutate?
• Mi-e teamă să fac schimbări în cariera mea – cum pot să-mi schimb atitudinea?

Sarah Tomley este consilier și psihoterapeut, scriitoare și coordonatoare de volume de popularizare a științelor sociale. A coordonat apreciata introducere The Psychology Book, apăruta la editura Dorling Kindersley. La aceeasi editura, ea a mai publicat (în co-autorat) The Sociology Book și Children’s Book of Philosophy.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Sarah Tomley

Recomand cu drag cartea atât pasionaților de psihologie, cât și celor curioși să afle de ce facem ceea ce facem sau de ce gândim anumite lucruri referitoare la lume.

 

 

🔥 CARTEA CE-AR FACE FREUD ÎN LOCUL TĂU? ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Ce-ar Face Freud în Locul Tău?
Autor: Sarah Tomley
An apariție : 2019
Editura: TREI
Nr. Pagini: 192
Limba: Română
Gen Literar: Psihologie, Pedagogie
Publicată la 1.07.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

De câteva zile le citesc plantelor de pe balcon din volumul II al romanul Eu cea de pe locul doi scrisă de Cezara Zamfir. Ele nu au ascultat și primul volum, încă nu erau născute, dar par acum destul de impresionante. E uimitor cum florile lor sunt mai deschise, mai...

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Titlu: Noi doi Autor: Diana Farca An apariție: 2020 Editura: Eleprint Număr de pagini: 167 Despre autor: Diana Farca este o autoare de beletristică care a debutat cu romanul ”La limită”, un roman ce se încadrează la ficțiune, istorie și romance. Următoarea carte...

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Diana Costea este redactor Booknation.ro de 458 zile și a scris până acum 61 articole. Se află pe poziția 19 din 143 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Costea aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments