Recenzie „Ce mult te-am iubit! ” de Cezar Parlog

de | ian. 5, 2019 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE libris.ro

Cezar Pârlog este aşa, cum se prezintă, un cetăţean respectabil, cu taxele plătite la zi, mai puţin întreţinerea, impozitele, lumina, gazele, două amenzi pentru parcare aiurea, cu nişte rate relativ restante, dar nu mult, două, trei luni, cîteva sute de editoriale publicate pe hîrtie ici şi colo în nişte publicaţiuni respectabile, nişte premiuţe, vreo patru cărţi şi-n tot atîtea antologii, chestii… Dacă vi se pare că această descriere este destul de originală, să vedeţi că naraţiunea sa este cumva sitută între excentric şi bizar.

Volumul său „Ce mult te-am iubit!” este aidoma unei agende în care un bărbat, uşor misogin, deşi tare simpatic, îşi notează mai mult sau mai puţin cronologic aventurile amoroase. Cezar Pârlog este atent la detalii, meticulos în a îngloba detalii în acele mici capsule narative, păstrând distanţa dintre firea eului şi imaginea sa ca scriitor. În anumite porţiuni de naraţiune am avut vaga impresie că volumul este cu uşor iz autobiografic sau cel puţin are încărcătura stărilor pe care le încearcă o persoană atât de originală, precum e Cazar Pârlog.

„Ce mult te-am iubit!” este o proză lipsită de substrat roz, o încercare de a demonstra volatilul relaţiilor interumane şi a ne arăta nouă, femeilor care încă mai credem în poveşti, că bărbaţii ne memorizează, dar doar pentru că le schimbăm sau nu unghiul de vedere a lumii. În definitiv, romantismul şi speculaţiile în care ne aventurăm noi sunt pentru ei decât nişte dovezi evidente de slăbiciuni, iar Cezar Pârlog în această mică aventură literară încearcă să ne demonstreze că trebuie să avem o doză raţională de sentimentalism, de emoţie şi de maturitate. Or, autoironia este cea mai bună metodă de a abora problematica evoluţiei interumane.

Cui i-aş recomanda această carte? Tuturor femeilor care visează roz, tuturor bărbaţilor care au un umor de calitate şi tututor cititorilor care adoră scriitura română contemporană şi pot aprecia tonul sarcastic şi ironia într-o naraţiune.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE libris.ro

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: CE MULT TE-AM IUBIT!
Autor: Cezar Parlog
An apariție : 2018
Editura: LIBRIS EDITORIAL
Nr. Pagini: 142
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 455

Alte recenzii de la Cezar Parlog:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 2209 zile și a scris până acum 801 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments