Recenzie Flori, fete, fițe sau băieți de Cezar Pârlog

de | mai 21, 2015 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA FLORI FETE FIȚE SAU BĂIEȚI ARE REDUCERE PE:

Flori, fete, fițe sau băieți de Cezar Pârlog este ultima carte pe care am citit-o. Mulțumesc Goodread și editurii Tracus Arte pentru cea mai frumoasă carte primită vreodată. Voiam de mult timp să citesc o carte care să mă scoată din atmosfera prozaică.

Această carte este o gură de aer proaspăt pentru simțurile mele literare, dacă mă pot exprima astfel. Formată dintr-o mulțime de povestiri înlănțuite, te plimbă prin locuri și situații noi și inedite, prin papucii diferitelor personaje.

Fiecare povestire are stilul ei, parfumul ei. Unele au destul lirism cât să te facă să visezi, să devii romantic, iar altele au dramă, tragedie sau umor, depinde de cât de ascuțit ți-e simțul umorului. Exact când te obișnuiești cu o anumită atmosferă… Bum, ai și aterizat într-alta.

20150517_222112Câtă artă poate conține o artă?

Dacă îți place recenzia cărții FLORI FETE FIȚE SAU BĂIEȚI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Cezar Pârlog

Este ca și cum mașina timpului nu ar funcționa corect și te ia dintr-o lume în care te simți acasă și te aruncă în alta, în care procesul de acomodare și învățare o ia de la cap. Acest proces benefic pentru tine ca om, nu mai zic de tine ca cititor de cursă lungă, om interesat să învețe cât mai multe, cât mai repede că timpul ce ne este dat este limitat.

Avem atâtea lucruri de învățat, de citit, de explorat, de văzut, de făcut și atât de puțin timp, atât de puțină energie. Uneori lăsăm somnul deoparte pentru a face lucruri interesante, care ne țin treji la ore târzii din noapte când, până și greierii au obosit să cânte sub fereastra ta. Ești doar tu, somnul care te îmbie și o carte bună sau o experiență benefică și/sau relaxantă.

Tehnica de scriere este plină de culoare, limbajul plin de viață, de emoție vibrantă. Fiecare scriere pare scrisă de alt autor, în o cu totul altă perioadă. Te plimbi din contemporanism în trecutul decrepit, înapoi în plictis și iar în roze și romantism chior. Cu pildă, fără pildă, cu vorbe de duh, cu glume, cu vorbe care îți rămân în minte, cartea aceasta este un mix de gusturi care îți provoacă o explozie în gură și nu știi cum să o menții la aceasta intensitate care te face fericit, mulțumit măcar.

Îmi place modul în care descrie emoții, senzații, scene derulate cu încetinitorul. Flori, fete, fițe sau băieți este o carte complexă, care te învață ceva la fiecare scenă, doar să ai ochi să vezi lecția de viață, minte să înțelegi metafora și arta în ansamblul ei.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA FLORI FETE FIȚE SAU BĂIEȚI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: FLORI FETE FIȚE SAU BĂIEȚI
Autor: Cezar Pârlog
An apariție : 2014
Editura: TRACUS ARTE
Nr. Pagini: 200
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2235

Alte recenzii de la Cezar Pârlog:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Oana Pauna este redactor Booknation.ro de 3026 zile și a scris până acum 45 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Pauna aici.
Subscribe
Notify of
guest

2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
cezar parlog

Concis, cald si fain.
Multumiri, Oana Pauna!