Recenzie Flori, fete, fițe sau băieți de Cezar Pârlog

by | May 21, 2015 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA FLORI FETE FIȚE SAU BĂIEȚI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Flori, fete, fițe sau băieți de cezar parlog Flori, fete, fițe sau băieți de Cezar Pârlog este ultima carte pe care am citit-o. Mulțumesc Goodread și editurii Tracus Arte pentru cea mai frumoasă carte primită vreodată. Voiam de mult timp să citesc o carte care să mă scoată din atmosfera prozaică.

Această carte este o gură de aer proaspăt pentru simțurile mele literare, dacă mă pot exprima astfel. Formată dintr-o mulțime de povestiri înlănțuite, te plimbă prin locuri și situații noi și inedite, prin papucii diferitelor personaje.

Fiecare povestire are stilul ei, parfumul ei. Unele au destul lirism cât să te facă să visezi, să devii romantic, iar altele au dramă, tragedie sau umor, depinde de cât de ascuțit ți-e simțul umorului. Exact când te obișnuiești cu o anumită atmosferă… Bum, ai și aterizat într-alta.

20150517_222112Câtă artă poate conține o artă?

Este ca și cum mașina timpului nu ar funcționa corect și te ia dintr-o lume în care te simți acasă și te aruncă în alta, în care procesul de acomodare și învățare o ia de la cap. Acest proces benefic pentru tine ca om, nu mai zic de tine ca cititor de cursă lungă, om interesat să învețe cât mai multe, cât mai repede că timpul ce ne este dat este limitat.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Cezar Pârlog

Avem atâtea lucruri de învățat, de citit, de explorat, de văzut, de făcut și atât de puțin timp, atât de puțină energie. Uneori lăsăm somnul deoparte pentru a face lucruri interesante, care ne țin treji la ore târzii din noapte când, până și greierii au obosit să cânte sub fereastra ta. Ești doar tu, somnul care te îmbie și o carte bună sau o experiență benefică și/sau relaxantă.

Tehnica de scriere este plină de culoare, limbajul plin de viață, de emoție vibrantă. Fiecare scriere pare scrisă de alt autor, în o cu totul altă perioadă. Te plimbi din contemporanism în trecutul decrepit, înapoi în plictis și iar în roze și romantism chior. Cu pildă, fără pildă, cu vorbe de duh, cu glume, cu vorbe care îți rămân în minte, cartea aceasta este un mix de gusturi care îți provoacă o explozie în gură și nu știi cum să o menții la aceasta intensitate care te face fericit, mulțumit măcar.

Îmi place modul în care descrie emoții, senzații, scene derulate cu încetinitorul. Flori, fete, fițe sau băieți este o carte complexă, care te învață ceva la fiecare scenă, doar să ai ochi să vezi lecția de viață, minte să înțelegi metafora și arta în ansamblul ei.

🔥 CARTEA FLORI FETE FIȚE SAU BĂIEȚI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Flori Fete Fițe Sau Băieți
Autor: Cezar Pârlog
An apariție : 2014
Editura: TRACUS ARTE
Nr. Pagini: 200
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 21.05.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O carte care te ține în priză, te plimbă prin multe locuri și situații.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

De câteva zile le citesc plantelor de pe balcon din volumul II al romanul Eu cea de pe locul doi scrisă de Cezara Zamfir. Ele nu au ascultat și primul volum, încă nu erau născute, dar par acum destul de impresionante. E uimitor cum florile lor sunt mai deschise, mai...

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Titlu: Noi doi Autor: Diana Farca An apariție: 2020 Editura: Eleprint Număr de pagini: 167 Despre autor: Diana Farca este o autoare de beletristică care a debutat cu romanul ”La limită”, un roman ce se încadrează la ficțiune, istorie și romance. Următoarea carte...

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Oana Pauna este redactor Booknation.ro de 2092 zile și a scris până acum 45 articole. Se află pe poziția 26 din 143 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Pauna aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
cezar parlog
cezar parlog

Concis, cald si fain.
Multumiri, Oana Pauna!