Recenzie „Cei care merită să moară” de Peter Swanson

de | aug. 22, 2016 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Romantism, Suspans

🔥 CARTEA CEI CARE MERITĂ SĂ MOARĂ ARE REDUCERE PE:

cei care merită să moarăCând am primit Cei care merită să moară de la Litera, am fost precum un copilaș de Crăciun. Știi că ești obsedat de cărți atunci când te holbezi la coperta romanului pe care îl ai în mâini minute în șir, de parcă te-ai uita la o operă de artă. Ei bine, Cei care merită să moară chiar e o operă de artă.

Dacă ai iubit Fata din tren pentru tehnica narativă care dă romanului o notă thriller-psihologică, vei adora Cei care merită să moară. Am respirat cele aproximativ 300 de pagini, le-am citit pur și simplu pe nerăsuflate, iar, la final, mi-a trebuit un pahar de apă ca să mă limpezesc. Ca să mă trezesc.

Ce ai face dacă ai vedea-o pe iubita ta soție făcând dragoste cu cel pe care l-ai angajat chiar tu ca să vă renoveze casa? Cum te confrunți cu dezamăgirea și regretul de după? Ei bine, Ted a decis că vorbele i-ar fi de prisos și decide să dea întâmplarea trecutului, în speranța că privirea l-a înșelat și totul a fost o iluzie a imaginației sale. Într-un bar din aeroport acesta o întâlnește pe Lily, o tânără frumoasă și inteligentă care intră în conversație cu el.

Everyone dies, but not everyone has to see someone they love with another person. She struck the first blow.

Dacă îți place recenzia cărții CEI CARE MERITĂ SĂ MOARĂ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Peter Swanson

Dupa câteva (de fapt mai multe) pahare, Ted își spune amarul, descărcându-și lacrimile în fața străinei, care îi spune că soția sa merită să moară pentru ce a făcut. Probabil credeți că e o glumă. Adică și noi, muritorii de rând, spunem despre cineva că merită să moară. Dar oare a glumit Lily când a spus acele lucruri?

Pe Lily am văzut-o ca pe o enigmă. Un personaj tare bine individualizat, cu un trecut sfâșietor, care o macină în prezent și-i va ruina, probabil, viitorul. Dacă la 13 ani majoritatea fetelor se bucură de adolescență, Lily se gândește cum să-l ucidă pe cel care aproape a violat-o. Crescând, tânăra realizează că e diferită, că ceva în ea e altfel în comparație cu alții. Știe că e deșteaptă, e conștientă că inteligența ei e comoară și blestem în același timp.

Houston commercial photography

Cei care merită să moară e un roman care m-a lăsat fără cuvinte, cu durere și lacrimi în ochi. Nu știu dacă aș vrea o continuare, știu doar că Cei care merită să moară este o carte pentru cei care vor să afle adevăruri, pentru cei cărora nu le e frică de realitate. Un roman viu și palpabil, cu o acțiune dinamică și profundă, comică pe alocuri, un roman care m-a învățat, mai presus de orice, că dezamăgirile nu te fac mai puternic, te fac mai rece. Cei care merită să moară e cu siguranță thriller-ul psihologic al anului.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CEI CARE MERITĂ SĂ MOARĂ CU REDUCERE DE PE:

Titlu: CEI CARE MERITĂ SĂ MOARĂ
Autor: Peter Swanson
An apariție : 2016
Editura: LITERA (BUZZ BOOKS)
Nr. Pagini: 312
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 3632

Alte recenzii de la Peter Swanson:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Arianna Suduc a fost redactor Booknation.ro și a scris 176 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments