Recenzie „Cei care merită să moară” de Peter Swanson

Titlu: Cei Care Merită Să Moară
Autor: Peter Swanson
An apariție : 2016
Editura: Editura Litera (Buzz Books)
Nr. Pagini: 312
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Arianna Suduc
Publicată la 22.08.2016
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Cei care merită să moară” de Peter Swanson
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI CEI CARE MERITĂ SĂ MOARĂ PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

cei care merită să moarăCând am primit Cei care merită să moară de la Litera, am fost precum un copilaș de Crăciun. Știi că ești obsedat de cărți atunci când te holbezi la coperta romanului pe care îl ai în mâini minute în șir, de parcă te-ai uita la o operă de artă. Ei bine, Cei care merită să moară chiar e o operă de artă.

Dacă ai iubit Fata din tren pentru tehnica narativă care dă romanului o notă thriller-psihologică, vei adora Cei care merită să moară. Am respirat cele aproximativ 300 de pagini, le-am citit pur și simplu pe nerăsuflate, iar, la final, mi-a trebuit un pahar de apă ca să mă limpezesc. Ca să mă trezesc.

Ce ai face dacă ai vedea-o pe iubita ta soție făcând dragoste cu cel pe care l-ai angajat chiar tu ca să vă renoveze casa? Cum te confrunți cu dezamăgirea și regretul de după? Ei bine, Ted a decis că vorbele i-ar fi de prisos și decide să dea întâmplarea trecutului, în speranța că privirea l-a înșelat și totul a fost o iluzie a imaginației sale. Într-un bar din aeroport acesta o întâlnește pe Lily, o tânără frumoasă și inteligentă care intră în conversație cu el.

Everyone dies, but not everyone has to see someone they love with another person. She struck the first blow.

Dupa câteva (de fapt mai multe) pahare, Ted își spune amarul, descărcându-și lacrimile în fața străinei, care îi spune că soția sa merită să moară pentru ce a făcut. Probabil credeți că e o glumă. Adică și noi, muritorii de rând, spunem despre cineva că merită să moară. Dar oare a glumit Lily când a spus acele lucruri?

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Peter Swanson.

Pe Lily am văzut-o ca pe o enigmă. Un personaj tare bine individualizat, cu un trecut sfâșietor, care o macină în prezent și-i va ruina, probabil, viitorul. Dacă la 13 ani majoritatea fetelor se bucură de adolescență, Lily se gândește cum să-l ucidă pe cel care aproape a violat-o. Crescând, tânăra realizează că e diferită, că ceva în ea e altfel în comparație cu alții. Știe că e deșteaptă, e conștientă că inteligența ei e comoară și blestem în același timp.

Houston commercial photography

Cei care merită să moară e un roman care m-a lăsat fără cuvinte, cu durere și lacrimi în ochi. Nu știu dacă aș vrea o continuare, știu doar că Cei care merită să moară este o carte pentru cei care vor să afle adevăruri, pentru cei cărora nu le e frică de realitate. Un roman viu și palpabil, cu o acțiune dinamică și profundă, comică pe alocuri, un roman care m-a învățat, mai presus de orice, că dezamăgirile nu te fac mai puternic, te fac mai rece. Cei care merită să moară e cu siguranță thriller-ul psihologic al anului.

ACUM GĂSEȘTI CEI CARE MERITĂ SĂ MOARĂ PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.