Încep această recenzie cu un singur gând – autoarea ne-a mințit. Este imposibil de crezut mesajul transmis în această carte și cred cu vehemență că am fost înșelată. Evelyn Hugo este o persoană reală și această carte este pur și simplu biografia ei. There is no waaay ca o autoare să fie în stare să dea naștere unui personaj atât de real și atât de profund, doar ca un produs al imaginației sale. Sentimentele și trăirile sunt prea intense și situațiile pe care Evelyn le-a trăit au ajuns fix acolo unde mă doare cel mai rău – în suflet.
Pornind cu această introducere care de fapt are iz de concluzie, vreau să vă spun că nu sunt o persoană ușor de influențat. Îmi mențin punctul de vedere chiar și atunci când poate nu cred 100% în ideile mele, însă fiind foarte încăpățânată, nu pot altfel. Cu un aspect sunt de acord – „Cei șapte soți ai lui Evelyn Hugo” de Taylor Jenkins Reid este o capodoperă și o carte cu carte am rezonat complet. De ce am zis mai sus că nu mă las influențată? Pentru că nu am citit o recenzie negativă despre Evelyn și credeam că este imposibil acest lucru. Acum înțeleg hype-ul, înțeleg agitația și toate discuțiile despre popularitatea acestei cărți. Am înțeles acum de ce Evelyn pare atâta de reală (dar vă spun eu sigur, este un personal real) și de ce toată lumea a suferit pe parcursul ei către celebritate. Sunt în mod oficial, prietenă de suferință cu tot Bookstagram-ul.
Evelyn Hugo m-a cucerit cu ambita și devotamentul său și m-a făcut să o iubesc. Am trăit intens alături de ea și am fost extrem de enervată atunci când am văzut cum toți din exterior se poartă cu ea. Industria filmului este necruțătoare și în calitate de femeie, a sacrificat mult mai mult față de orice alt bărbat din breaslă. Știți documentarele acelea pe care le vedeți la TV cu actrițe celebre care au avut un succes enorm, dar acel succes a venit și cu multe lacrimi? Fix așa a pățit și protagonista noastră și m-a impresionat foarte mult ce a avut de pierdut la capitolul dragoste.
,,Evelyn, tu nu ești în stare să renunți și nici n-o să fii vreodată. O să fie tragedia vieții mele că nu te pot iubi suficient cât să te fac a mea. Că nu poți fi iubită suficient cât să fii a oricui.”
Dialogurile au fost profunde și pline de sens, și am putut rezona cu puterea acestui personaj care a uimit o lume întreagă prin talent și frumusețe. Deși m-a încântat toată atmosfera de film și toată lumea glamour din care Evelyn făcea parte, intriga mi-a lăsat un gust amar și m-a făcut să mă gândesc la această ciclicitate pe care faima o poate avea. O secundă poți să te plasezi pe cele mai înalte culmi, ca apoi să cazi dureros. În concluzie, o super lecție de viață și o lectură minunată, despre o femeie care sigur, sigur, a trăit cândva în cel mai spectaculos, dar și trist mod.
