Recenzie “Cerere în călătorie” de Édouard Cortès și Mathilde Cortès

by | Jun 30, 2020 | Beletristică, Jurnale, Memorii, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA CERERE ÎN CĂLĂTORIE CU REDUCERE PE Cartepedia

Nu, nu ai citit tu greșit și nici nu am scris eu eronat. Chiar așa se numește cartea asta. Încă de când am auzit de ea de la o prietenă dragă, mi-am propus să o citesc. “Cerere în călătorie” este o carte despre călătorii mai mult decât atipică. Autorii ei, soții Édouard Cortès și Mathilde Cortès, au scris-o împreună cu aceeași pasiune cu care au făcut voiajul de 6000 de km din așa zisa lună de miere. 

“Cerere în călătorie” de francezii Édouard și Mathilde Cortès a apărut prima dată în anul 2008, în limba franceză

Titlul original este “Un chemin de promesses”, un titlu simbolic pentru conținutul ei. Dintotdeauna m-au atras volumele despre călătorii, excursii, incursiuni în sălbăticie pe cont propriu sau cu testimonialele unor neînfricați.

Așa este și cartea asta. Nu este însă doar o poveste despre o călătorie simplă, efectuată cu mașina, avionul sau trenul. Cei doi soți, pe atunci(17 iunie 2007) aflați abia la începutul mariajului lor, au făcut pe jos 6000 de km, de la Paris, până la Ierusalim. Iar pe lângă faptul că au făcut tot drumul pe jos, doar cu un rucsac în spate și cu hainele de pe ei, fără bani, mâncare sau tehnologie la îndemână, ei s-au bazat unul pe celălalt. S-au testat unul pe altul pentru a se cunoaște și a vedea dacă într-adevăr sunt meniți a fi împreună.

Din povestea lor pe care o descoperi ușor în rândurile din carte afli că nu le-a fost mereu ușor. Au îndurat foamea, setea, frigul și frica. Dar visul lor de a ajunge împreună la Ierusalim pe jos, ca o călătorie inițiatică pentru a se descoperi pe sine și pe cei din jur a avut succes. Timp de mai bine de 7 luni cei doi au fost pe drumuri, parcurgând la pas Alpii, Balcanii, apele Iordanului sau zonele de deșert atât de periculoase. 

Nu au dormit întotdeauna sub un acoperiș. Nu au mâncat poate mai bine de 24 de ore. Nici nu au făcut duș în condițiile confortabile de acasă. Dar mai mult decât atât au avut parte de necazuri din partea unor oameni ostili. Au fost suspectați drept spioni și urmăriți și refuzați de sute de ori. Chiar ei spun că nu totul a fost ușor și nici plăcut. Dar momente frumoase au fost și ele. Și pentru acele momente ei sunt recunoscători oamenilor din jur, naturii, dar și unul altuia.

În primul rând soț și soție, ei s-au bizuit unul pe celălalt și au învățat să comunice ca într-un cuplu bine închegat pentru a putea duce planul la bun sfârșit

Soții Cortès au străbătut 14 țări la pas, pe mai multe continente, mergând prin munți, traversând regiuni aflate încă în război și dormind deseori sub cerul liber.

Asta este o adevărată probă de curaj și de voință! Dar și de nesăbuință, dacă este să mă întrebi pe mine. Pericole sunt la tot pasul, chiar dacă nu ești singur de tot și mergând pe jos ca un pelerin din Evul Mediu. Însă Édouard și Mathilde Cortès au descoperit frumusețea locurilor prin care au trecut. Au cunoscut oameni buni și ospitalieri fără a vorbi neapărat aceeași limbă. Și au descoperit că Dumnezeu este mare și le vede pe toate, sporindu-le așadar credința în EL. 

Cartea “Cerere în călătorie” reprezintă o aventură umană autentică și extraordinară, un fel de legendă adevărată pe care vei vrea la bătrânețe să o povestești nepoților și generației viitoare. Dar, mai mult decât atât, este o aventură interioară, în care descoperirea de sine și a celuilalt este vitală pentru a avea parte de reușită.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA CERERE ÎN CĂLĂTORIE CU REDUCERE PE Cartepedia

Titlu: Cerere în Călătorie
Autor: Édouard Cortès
,
Mathilde Cortès
An apariție : 2014
Editura: PHILOBIA
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Publicată la 30.06.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Vocea lui Archer” de Mia Sheridan

Recenzie ”Vocea lui Archer” de Mia Sheridan

Archer Hale este bărbatul fără voce, discret, ignorat de toți oamenii din oraș, bărbatul considerat nebun de către toți. De către toți în afară de Bree Prescot, tânăra pentru care vocea lui Archer răsună și reverberează mai puternic decât orice sunet din univers. Când...

Recenzie ” Te-am ales pe tine” de Mia Sheridan

Recenzie ” Te-am ales pe tine” de Mia Sheridan

Fetița care cândva se numea Eloise și care trăia o viață fericită acum nu mai exista. Ellie nu mai exista și se ascundea în spatele unei măști de gheață, o mască grosolană care o înfățișa pe Crystal, personajul în care tânăra se regăsise, personajul unei stripteuze.  ...

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Titlu: Cabina de săruturi Titlu-original: The kissing booth Autor: Beth Reeckles Editura: Leda Edge An apariție: 2018 Număr de pagini: 368 Despre autor: Beth Reekles este o autoare britanică care a publicat Rolling Dice și Out of Tune. La vârsta de doar 15 ani a...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 648 zile și a scris până acum 205 articole. Se află pe poziția 7 din 143 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments