Răspund de foarte multe ori cu “DA” provocărilor adresate de edituri. Îmi plac fragmentele în avanpremieră, însă mai mult îmi place să primesc o carte în avanpremieră, pentru că mă face să mă simt specială, ca și cum cineva s-ar fi gândit special la mine. Editura Nemira face asta des și mă bucur că are încredere în calitățile mele de recenzor, de aceea nu vreau să dezamăgesc.

Ce am făcut eu în weekend? Am citit “Ceva în apă” de Catherine Steadman, care aparent este actrița din “Downtown Abby”… Nu mi-am dat seama de acest lucru 🙂 În orice caz, nu trebuia neapărat să fie o figura publică deja consacrată, pentru că descrierea cărții m-a vrăjit. Mister, thriller, o crimă, un secret, toate sunt pe lista de MUST și m-am aruncat în apă fără să știu să înot foarte bine.

Vreau să încep întâi cu lucrurile care mi-au plăcut, pentru a vă atrage la lectură. Este o carte interesantă, se vede însă că autoarea nu este cea mai experimentată, dar apreciez efortul pentru că a creionat o intrigă bună, ce m-a prins.

  • Începutul a fost șocant, extrem de bine scris, cu elemente care trăgeau de mine să întru în poveste.
  • Personajele au fost clar creionate pentru a atrage atenția de “așa nu”, fiind extrem de complicate și de neînțeles. Clar autoare nu le-a dat viață cu scopul de a ne atașa de ele, ci de a ne arată unde anumite extreme te pot duce în viață.
  • Mi-a plăcut numărul redus de personaje, pentru că eu tind să mă pierd în multitudinea lor și nu îmi place să le confund. Pentru mine, numărul lor a fost perfect:)
  • Acțiunea personajelor te duce clar spre o lecție de viață asupra lăcomiei și dorinței de a avea bani. De fapt toată acțiunea de aici pornește, de la lipsa de bani și de la gesturile necugetate pe care personajele le fac pentru o geantă de bani.

Așa cum am spus mai sus, cartea este interesantă, cu o idee originală de început, care din păcate nu se păstrează la fel și pe parcurs. De aici pot spune că nu a fost constantă, că a început în forță, m-a atras și mi-a stârnit curiozitate, dar m-a pierdut pe traseu… Cine este de vină? Cred că 50-50 intriga inconstantă și personajele uneori extreme pe care voiam să le paruiesc. Pe bune?? Chiar s-ar întâmplă așa în viață reală? În anumite întâmplări am găsit o doză mare de exagerare care m-a făcut să nu îmi placă ce am citit.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Catherine Steadman.

Aștept și părerile voastre după ce cartea se va lansa pe 22.04.2019. Momentan o găsiți la precomandă pe site-ul Nemira și sper să vă placă 🙂

Titlu: Ceva In Apa
Autor: Catherine Steadman
An apariție : 2019
Editura: Nemira
Nr. Pagini: 416
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 15.04.2019
Nota recenzorului: 8/10
Ramona Alexandra Popa
Autor: Ramona Alexandra Popa
❝ Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans. ❞
Ramona Alexandra e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1118 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popa
Ramona Alexandra Popa mai scrie și pe https://readwithloveblog.wordpress.com/