Recenzie ”Cine nu e gata” de Iulia Nani

de | mart. 31, 2021 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA CINE NU E GATA PE bookzone.ro

Vă salut, dragi cititori!

Astăzi vă recomand o carte numai bună pentru un weekend relaxant în casă sau în natură, dacă pe la voi e cald.

Cartea Cine nu e gata scrisă de Iulia Nani a fost publicată la Editura Bookzone în 2021 și prezintă povestea unei eroine în propria viață.

Intră în jocul vieții pe pilot automat și într-o zi își dă seama că nu mai știe pe unde și-a pierdut propria fericire.

„Cum să-ţi spun, totul s-a petrecut mai rapid decât putea mintea mea să ţină pasul. Mă simţeam ca la cinema, privind un film mut alb-negru, o peliculă cu Charlie Chaplin în care personajele se mişcă sacadat, au expresii faciale exagerate şi vorbesc prin mimică. Creierul meu refuza să accepte realitatea şi se disociase, urmărindu-mi tragica prăbuşire aşa cum se uită o pisică la tine când aluneci în cadă şi cazi: curioasă, de la distanţă, cu capul uşor înclinat într-o parte, dar fără nicio intenţie să te ajute. Parcă nici nu era vorba despre mine. Sau era?” (pag. 53)

O evadare de la serviciul stresant compensată de limbuța aspră și umedă a lui Mango, motanul ei, pe dosul palmei și aventura începe. Vichi sau Victoria înfruntă provocările vieții cu determinarea de a face o schimbare radicală în viața ei și apoi în viața clienților ei. După 15 ani în corporație, în care știa toate secretele biroului și pe ale colegelor care-și plângeau de milă, se decide că nu poate suporta și că merită mai mult, nu doar profesional, ci și personal. 

„Eram eu aleasa? Consilierul de carieră care descoperise accidental cea mai bună metodă de a-i face pe oameni să acţioneze? O metodă care funcţiona fără greş, ca un declanşator – apeşi pe buton şi pac, schimbarea? Eram eu cea care avea să-i forţeze cu blândeţe pe oameni să-şi regăsească drumul drept, după ce rătăciseră fără ţel atâta vreme prin Pădurea Neagră a Amânării, prin Valea Morţii Neuronilor? Eram eu ghidul care purta busola şi căpitanul care şfichiuia din bici în acelaşi timp?” (pag. 42)

Divorțează și își dă demisia, câștigă libertatea care vine la pachet și cu lipsa iubirii și a banilor, o perioadă.

Cartea este foarte ușor de citit, am îndrăgit-o de la primele pagini pe Victoria și am empatizat cu ea prin felul transparent în care sunt expuse gândurile și sentimentele ei, atât în momentele fericite, cât și în eșecuri.

Mi-a plăcut foarte mult că este încurajată căutarea armoniei prin propriile tale valori, și nu prin cele preluate, indiferent de vârstă. 

Am apreciat și faptul că eroina, deși nu are parte doar de situații roz în viața sa, atitudinea ei este de luptătoare, nu se plânge la fiecare colț. Citind mi-am dat seama cât de important este să ai echilibru între viața personală și viața profesională, și cât de aproape suntem uneori de un burnout.

“Eram tobă de carte și vedeam exact, cu ochi de vultur, tot ce greșeau ceilalți, dar eram oarbă ca o cârtiță la propriile defecte și nu reușeam să-mi pun sfaturile în aplicare.” (pag. 164)

Vă recomand acest volum, povestea Victoriei, pentru inspirație și curajul de a o lua de la capăt, indiferent de circumstanțele în care vă aflați.

Vă doresc să aveți mereu puterea de a vă materializa dorințele și să nu vă pierdeți niciodată încrederea în bogăția voastră interioară.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA CINE NU E GATA PE bookzone.ro

Titlu: Cine Nu E Gata
Autor: Iulia Nani
An apariție : 2021
Editura: BOOKZONE
Nr. Pagini: 168
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 31.03.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Aventurile lui Choko” de Ștefania Tudorache

Recenzie “Aventurile lui Choko” de Ștefania Tudorache

Un dar neprețuit pentru un copil poate fi o carte cu povești și ilustrații minunate care să-i aprindă imaginația, să-l emoționeze. O astfel de carte este Aventurile lui Choko, scrisă de Ștefania Tudorache. Aventurile lui Choko este o continuare a poveștii Surprizele iernii. 

Recenzie „Colecționarul” de John Fowles

Recenzie „Colecționarul” de John Fowles

Este a doua mea întâlnire cu autorul. Am citit și Iubita locotenentului francez care este mult mai cunoscută probabil și datorită ecranizării pe care eu n-am urmărit-o, dar am apreciat cartea. Colecționarul prezintă tragedia unei tinere fete răpită și sechestrată de...

Recenzie „Near the bone” de Christina Henry

Recenzie „Near the bone” de Christina Henry

Inițial a fost foarte captivantă și teribil de creepy și dark, dar cred că autoarea a greșit complicând acțiunea cu acea tentă de paranormal. William era suficient pentru a menține teroarea la nivel ridicat, nu era nevoie și de acel Yeti/Big Foot sau ce creatură...

0 0 votes
Article Rating
Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1785 zile și a scris până acum 801 articole. Se află pe poziția 1 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments