Recenzie „Ciocârlia” de Dezső Kosztolányi

by | Oct 18, 2015 | Beletristică, Familie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CIOCÂRLIA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

ciocarlia-dezso kosztolany carte recenzie copertaPrimul lucru care mi-a atras atenția la această carte a fost faptul că fiecare capitol debutează cu o frază de 2-3 rânduri în care se enunță ideea principală a capitolului respectiv, fapt ce mi s-a părut interesant și folositor, deoarece am știut întotdeauna la ce să mă aștept încă de la bun început.

Prin intermediul romanului CiocârliaDezső Kosztolányi ne transpune în Ungaria secolului 19, mai exact într-o săptămână din viața nu tocmai captivantă a familiei Vajkay.

Akos locuiește împreună cu soția și fiica sa într-un orășel uitat de lume numit Sárzeg. Cei trei duc o viață liniștită și lipsită de evenimente, cel puțin până când fiica lor, Ciocârlia, pleacă timp de o săptămână în vizită la rude. Această ieșire din rutină îi afectează serios pe părinți, care se adaptează treptat, reintegrându-se în cele din urmă printre locuitorii orășelului, timp în care leagă noi prietenii, dar redescoperă și o parte dintre cele vechi.

Kosztolányi le spune povestea cu atât de multă dăruire încât poți simți tristețea, teama, confuzia, dorul și întreaga învălmășeală de sentimente ce îi copleșește pe cei doi bătrâni după plecarea fiicei lor.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Dezső Kosztolányi

Ciocârlia este un roman despre schimbare, despre acceptarea propriilor defecte, dar și pe cele ale celor din jur și despre lupta oamenilor între sine  și societate. De asemenea, personajele sunt atât de bine construite încât după un timp ajungi să ai impresia că le cunoști de o viață.

Ciocârlia de Dezső Kosztolányi este un roman psihanalitic care m-a fascinat din toate punctele de vedere și merită lecturată de la prima până la ultima pagină.

Titlu: Ciocârlia
Autor: Dezső Kosztolányi
An apariție : 2015
Editura: ALL
Nr. Pagini: 168
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 18.10.2015
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci....

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Cristina Mihaela este redactor Booknation.ro de 1982 zile și a scris până acum 7 articole. Se află pe poziția 71 din 149 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Mihaela aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments