Recenzie “Circe” de Madeline Miller

by | Jul 17, 2020 | Ficțiune, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CIRCE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Legendele Olimpului a fost prima mea carte citită și, citind Circe, mi-am adus aminte de ea. Circe curge ca o poveste în poveste. Cu multe legende inserate în acțiune referitoare la zei, titani, monștri, blesteme, războaie și încercări eroice. Povestea lui Circe este tristă și dezvoltă ideea ca a fi nemuritor nu-ți garantează neapărat și fericirea, ci din contră. Singurătatea și amărăciunea par a veni la pachet cu eternitatea. Totul trece, totul dispare, dar zeii rămân, pururea tineri, dar neconsolați. Mereu nemulțumiți, trădați, răzbunători, egoiști și reci. Intrigile și cruzimea le definesc existența. Empatia și ideea de familie sunt termeni de neînțeles pentru ei. Totul este o joacă, orice acțiune este determinată de nevoia de a alunga plictiseala. Distracția lor mustește a sânge și distrugere.

Zeii se joacă de-a părinții, am zis, însă de fapt sunt niște copii care bat din palme și strigă că mai vor.

Circe are nevoie de mii de ani pentru a înțelege ce e cu adevărat important. Solitară, exilată, nedorită, își duce traiul pe-o insulă departe de tumultul lumilor muritorilor și zeilor. Dar, din când în când, este atrasă în jocurile și viața acestora. Și contactul o lasă mereu dezamăgită și scârbită. Circe nu s-a născut doar cu voce de muritoare, mai are ceva care o apropie mai tare de om decât de zeu. Circe gândește cu sufletul și nu înțelege răutatea gratuită. Născută pentru a trăi printre zei, dar neînzestrată cu puterile lor titanice, Circe trebuie să crească, să-și perfecționeze abilitățile și să le dejoace planurile malefice cu ajutorul darurilor sărace primite la naștere. Dar, pe lângă ambiție și mândrie, Circe are și-o minte ascuțită, și, luând lecții de la vicleanul Hermes, reușește să fie luată în seamă și să-și înfăptuiască visurile. Nu îi iese din prima, dar are mii de vieți în față pentru a-și testa răbdarea. Iar ceea ce trebuie să protejeze este singurul lucru cu adevărat important din viața ei.

Însă poate că niciun părinte nu-și poate vedea copilul cu adevărat. Când ne uităm, nu ne vedem decât propriile greșeli oglindite în el.

Finalul m-a luat prin surprindere, dar a fost cea mai interesantă opțiune, demnă de caracterul lui Circe. Recomand cu mare drag.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții CIRCE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Madeline Miller sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CIRCE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Circe
Autor: Madeline Miller
An apariție : 2020
Editura: PALADIN
Nr. Pagini: 424
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 17.07.2020
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

"Dragă inimă" de Vasi Rădulescu este o carte primită în dar ce mi-a încălzit inima, mi-a frânt-o pe alocuri, mi-a stors câteva lacrimi pe furiș. Povestirile acestea personale inspirate din viața reală și redate de un doctor de inimă sunt inspiraționale. Fiecare...

5 2 votes
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 736 zile și a scris până acum 132 articole. Se află pe poziția 5 din 25 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments