Recenzie “Circe” de Madeline Miller

by | Jul 17, 2020 | Ficțiune, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CIRCE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Legendele Olimpului a fost prima mea carte citită și, citind Circe, mi-am adus aminte de ea. Circe curge ca o poveste în poveste. Cu multe legende inserate în acțiune referitoare la zei, titani, monștri, blesteme, războaie și încercări eroice. Povestea lui Circe este tristă și dezvoltă ideea ca a fi nemuritor nu-ți garantează neapărat și fericirea, ci din contră. Singurătatea și amărăciunea par a veni la pachet cu eternitatea. Totul trece, totul dispare, dar zeii rămân, pururea tineri, dar neconsolați. Mereu nemulțumiți, trădați, răzbunători, egoiști și reci. Intrigile și cruzimea le definesc existența. Empatia și ideea de familie sunt termeni de neînțeles pentru ei. Totul este o joacă, orice acțiune este determinată de nevoia de a alunga plictiseala. Distracția lor mustește a sânge și distrugere.

Zeii se joacă de-a părinții, am zis, însă de fapt sunt niște copii care bat din palme și strigă că mai vor.

Circe are nevoie de mii de ani pentru a înțelege ce e cu adevărat important. Solitară, exilată, nedorită, își duce traiul pe-o insulă departe de tumultul lumilor muritorilor și zeilor. Dar, din când în când, este atrasă în jocurile și viața acestora. Și contactul o lasă mereu dezamăgită și scârbită. Circe nu s-a născut doar cu voce de muritoare, mai are ceva care o apropie mai tare de om decât de zeu. Circe gândește cu sufletul și nu înțelege răutatea gratuită. Născută pentru a trăi printre zei, dar neînzestrată cu puterile lor titanice, Circe trebuie să crească, să-și perfecționeze abilitățile și să le dejoace planurile malefice cu ajutorul darurilor sărace primite la naștere. Dar, pe lângă ambiție și mândrie, Circe are și-o minte ascuțită, și, luând lecții de la vicleanul Hermes, reușește să fie luată în seamă și să-și înfăptuiască visurile. Nu îi iese din prima, dar are mii de vieți în față pentru a-și testa răbdarea. Iar ceea ce trebuie să protejeze este singurul lucru cu adevărat important din viața ei.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Madeline Miller

Însă poate că niciun părinte nu-și poate vedea copilul cu adevărat. Când ne uităm, nu ne vedem decât propriile greșeli oglindite în el.

Finalul m-a luat prin surprindere, dar a fost cea mai interesantă opțiune, demnă de caracterul lui Circe. Recomand cu mare drag.

🔥 CARTEA CIRCE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Circe
Autor: Madeline Miller
An apariție : 2020
Editura: PALADIN
Nr. Pagini: 424
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 17.07.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Angela este redactor Booknation.ro de 566 zile și a scris până acum 83 articole. Se află pe poziția 15 din 146 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments