Recenzie: „Codul unui Gentleman” de Florea Niculina

de | iun. 5, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA CODUL UNUI GENTLEMAN ARE REDUCERE PE:


– Cu ce te ocupi?

– Sunt un gentleman.

– Nu mai spune, Sherlock! Îți câștigi existența de pe urma bunelor maniere?

Dacă îți place recenzia cărții CODUL UNUI GENTLEMAN, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Florea Niculina


”Codul unui Gentleman” de Florea Niculina este o carte amuzantă și romantică, având ca subiect principal un gentleman, bărbat cu principii și valori moștenite din tată în fiu. În ziua de astăzi, aceste elemente le mai regăsim doar la domnii în vârstă, care au trăit în acele vremuri și poartă încă cu nostalgie în suflet amintirile și educația de altădată.

Ce este un gentleman? Un bărbat educat, care știe că a cuceri este datoria lui, și nu așa orișicum; este galant, bine intenționat, respectuos și misterios. El este cel care-și invită partenera în oraș și plătește pentru amândoi, o ia din fața casei și o conduce înapoi, îi deschide ușa la intrare, îi trage scaunul ca aceasta să se așeze, îi dă haina lui să-i țină de cald, când afară este rece. Oare mai există așa ceva?

Tind să cred că da, iar în acest caz autoarea ne face cunoștință cu Eric Segal, un tânăr avocat și membru al comunității de gentlemani. Dar cum orice naș își are nașul, tânărul nostru are ghinionul de a întâlni o domnișoară fix opusul lui, cu niște maniere inexistente și un comportament demn de mahala. Colac peste pupăză, întâlnirea cu Holli are loc de după gratii, deoarece Eric, din nu se știe ce motiv, decide să îi preia cazul.

 


Observ că ești o obrăznicătură la drumul mare.


Holli este o puștoaică de șaptesprezece ani, care a ajuns să-și petreacă noaptea la închisoare din cauza faptului că a bătut un băiat de seama ei, care a încercat să o sărute. Domnișoara a fost în legitimă apărare, după cum se înțelege, iar acum s-a pricopsit cu un avocat din oficiu, care arată ca un zeu, vorbește ca unul și este și gentleman de meserie.

După noaptea la răcoare, Holli are de luat o decizie care o va arunca în casa avocatului, pentru a-și ispăși pedeapsa și a învăța cum trebuie să se comporte o tânără domnișoară în societate. De la a face pe menajera în casa bogătașului până la a te îndrăgosti de acesta, este un drum foarte scurt și plăcut, deopotrivă. Atunci când doi oameni vin împreună pentru mai mult timp, obiceiurile se împrumută involuntar, și nu neapărat binele câștigă întotdeauna.

Oare Eric reușește să o îmblânzească pe Holli și să-i modeleze comportamentul, sau va fi cumva invers? Pentru că oricât de domn ai fi în societate, acasă îți poți permite să te dezbraci de caracter…


Regula numărul 10: Fii un gentleman în societate, dar nu și în patul conjugal.


Ca o concluzie, cu siguranță mai există gentlemani și în vremurile noastre. Mai moderni, ce-i drept, cu o viziune mai nouă și mai amplă asupra Codului Bunelor Maniere, dar nu au dispărut de tot de pe planetă, doar că se regăsesc în categoria ”specimene mai rare”. Dar cu siguranță merită să-l aștepți și până atunci caută să fii pregătită sufletește pentru el, căci orice femeie are dreptul la un astfel de bărbat.

Un bărbat care te respectă, te complimentează și te admiră pe sub gene, este un bărbat care te va iubi cu adevărat!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CODUL UNUI GENTLEMAN CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: CODUL UNUI GENTLEMAN
Autor: Florea Niculina
An apariție : 2019
Editura: STYLISHED
Nr. Pagini: 236
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 837

Alte recenzii de la Florea Niculina:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Versetele satanice” de Salman Rushdie

Recenzie ”Versetele satanice” de Salman Rushdie

Cred că nu mai e nevoie să vă spun că Rushdie îmi place din ce în ce mai tare datorită excentricității stilului și poveștilor imaginate. Este unul dintre cei mai erudiți scriitori pe care i-am citit de-a lungul timpului și continuă să mă surprindă cu originalitatea...

Recenzie ”Daneza” de David Ebershoff

Recenzie ”Daneza” de David Ebershoff

Daneza spune povestea neobişnuită de dragoste dintre Einar Wegener, primul bărbat din lume care a trecut printr-o operaţie de schimbare a sexului, şi soţia sa, Greta Wegener, pictoriţă şi ilustratoare daneză. Cred că scrierea acestei povești a fost o treabă...

Recenzie „Intenții ascunse” de Lauren Asher

Recenzie „Intenții ascunse” de Lauren Asher

Astăzi vorbim despre o serie extreeeeeeeeeem de populară pe Tik Tok și care aparent, face ravagii în rândul cititoarelor. Seria lui Lauren Asher a fost primită foarte bine și sincer, mă simt ca un Grinch literar atunci când vorbesc cu mai puțin entuziasm despre o...

0 0 votes
Article Rating
Cristina Dobrescu este redactor Booknation.ro de 1584 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Dobrescu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments