Recenzie „Confess” de Colleen Hoover

by | Oct 31, 2020 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CONFESS ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Colleen Hoover este o alegere potrivită atunci când vrei să citești o poveste emoționantă, care te face să râzi și să plângi atunci când nu te aștepți. Toate cărțile pe care le-am citit până acum semnate de autoare m-au lăsat cu gura căscată. Stilul ei este destul de lejer și știe cum să te emoționeze și să te surprindă.

Confess este o poveste incredibilă și extrem de sensibilă la care orice cititor pasionat de acest gen s-ar emoționa. Cartea este relatată la persoana întâi, iar capitolele sunt scrise din perspectiva lui Auburn alternată cu a lui Owen, protagoniștii romanului. Prologul este scris cu cinci ani înainte de evenimentele curente și te emoționează de la prima pagină.

Protagonista a știut încă din adolescență ce înseamnă pierderea cuiva drag.

Auburn este o tânără care își pierde prima iubire la vârsta fragedă de cincisprezece ani. Adam s-a sitns din viață din cauza unei boli incurabile, iar Auburn își ia la revedere de la el cu lacrimi în ochi și multă durere în suflet. Ajunsă la aproape 21 de ani, nu are un iubit și nici prieteni care să o ajute.

Owen este un artist care își pictează operele cu ajutorul confesiunilor făcute de străini. Și-a deschis o galerie de artă și este total dedicat desenului. În urmă cu cinci ani, Owen și-a pierdut mama și fratele într-un accident de mașină în timp ce el conducea. Tatăl lui a fost rănit grav și s-a vindecat, însă nu poate trece peste pierderea suferită.

„Unele secrete nu trebuie mărturisite niciodată. Șrtiu asta mai bine decât oricine.”

În timp ce căuta un al doilea job, Auburn ajunge întâmplător la galeria lui Owen și tânărul îi oferă o sumă bunicică de bani ca să-l ajute cu galeria din această seară. Iubita lui s-a despărțit de el pe ultima sută de metri și l-a lăsat cu ochii-n soare, așa că trebuie să acționeze rapid. Lucrurile se desfășoară conform planului și cei doi ies în oraș pentru a sărbători.

Evident, între ei se formează o legătură specială.

În scurt timp, amândoi au sentimente unul pentru celălalt și pare că se potrivesc de minune. Însă secretele reprezintă un obstacol care stă în calea lor. Auburn l-a iubit foarte mult pe Adam, iar din dragostea lor a rezultat un băiețel pe nume Aj. Cel mic nu locuiește cu ea și o lasă pe mama lui Adam să aibă grijă de el.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Colleen Hoover

„Mama spune că există persoane pe care le întâlnești și ajungi să le cunoști și persoane pe care le întâlnești și le cunoști deja.”

Trey, fratele mai mare al lui Adam, locuiește cu ei și e mereu cu ochii pe Auburn. El și mama lui nu vor ca Aj să se mute cu ea, dar nici să-și găsească un iubit alături de care să-și găsească fericirea. O relație între Auburn și Owen este imposibilă din cauza lui Trey, îndrăgostit de ea, fără a-i păsa că a fost împreună cu fratele ei decedat.

„Tata îmi spunea că nicio decizie de viață nu este permanentă, ci este doar un tatuaj.”

Personajele sunt bine construite și suferă enorm din cauza destinului necruțător. Protagoniștii nu pot fi împreună și între ei apar mult prea multe obstacole. Am citit cartea cu sufletul la gură și am empatizat cu ei, nerăbdătoare să aflu mai multe lucruri. Este o lucrare de neratat pentru fanii dramelor sau a lui Colleen Hoover.

 

 

Titlu: Confess
Autor: Colleen Hoover
An apariție : 2017
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 318
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 31.10.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Recenzie „Evanghelia după Isus Cristos”, de José Saramago

Evanghelia după Isus Cristos, publicată în 1991 de José Saramago, este un roman construit prin reinterpretarea Noului Testament. Criticat de unii, printre care și de către Biserica Romano-Catolică, Saramago surprinde și deranjează prin viziunea sa șocantă asupra...

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Recenzie ”Sub Dom” de Stephen King

Poate credeați că după 40 de romane și peste 40 de ani de scriere, King și-a stors toată inspirația și nu mai e capabil de ceva senzațional. Ei bine, a ținut să ne demonstreze că ne înșelăm și ne-a trântit pe masă încă o cărămidă, o călătorie terifiantă, cu nenumărate...

Recenzie “Duma Key” de Stephen King

Recenzie “Duma Key” de Stephen King

Recunoașteți că vă era dor de un King. Mie, cu siguranță, îmi era. Iar Duma Key este una dintre poveștile sale de top, absolut captivantă.  Este o poveste cu fantome și spirite negre ce-și testează puterea pe muritori și are ca ambient un cadru de vis. Unul în care,...

Andreea Stănărîngă este redactor Booknation.ro de 485 zile și a scris până acum 73 articole. Se află pe poziția 20 din 153 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments