Recenzie „Never Never” de Colleen Hoover si Tarryn Fisher

de | oct. 31, 2023 | Recenzii cărți

Am citit această carte acum muuuulti ani. De fapt, nu vorbim despre o carte, pentru că atunci când au apărut inițial, vorbeam de 3 nuvele sau părți, care aveau continuitate. Se lansau la distanță destul de mare una față de cealaltă și creau această stare de așteptare, extrem de bună pentru marketing. Din păcate, am dat nota 7 acestei cărți, pentru că am păreri împărțite față de primele 2 părți și ultima. Sunt extrem de disproporționate și din păcate, mi-au stricat foarte mult din entuziasm și vibe.

Charlie Wynwood și Silas Nash au fost cei mai buni prieteni încă de când au învățat să meargă. S-au îndrăgostit unul de celălalt de la paisprezece ani. Dar într-o dimineață… au devenit complet străini. Primul lor sărut, prima ceartă, momentul în care s-au îndrăgostit… amintirile acestea s-au evaporat.

Din ce cauză s-a întâmplat totul? Care este adevărul? Cu cât află mai multe despre relația lor, cu atât mai mult se întreabă de ce au hotărât să fie împreună.

Să uiți e îngrozitor, dar să-ți amintești poate fi mai rău. O poveste de iubire plină de mister, așa cum nu s-a mai scris până acum.

Primele două părți îți dau o stare de anxietate și de întrebare constantă asupra sorții celor doi. Ești mereu curios, vrei să știi cât mai multe și culmea, te atașezi și de personaje, pentru că pare că au avut o super conexiune înainte să uite cine sunt. Se trezesc brusc fără amintiri, nu știu unul de altul, însă simt o legătură foarte puternică, așa că decid să stea împreună și să găsească răspunsuri. Caută prin mesaje, jurnale și alte lucruri scrise pentru a încerca să înțeleagă ce li s-a întâmplat. Își dau seama că se cunosc de mult timp și că se iubesc intens, doar că este destul de greu să îți manifești acele sentimente atunci când nu ai amintiri. Charlie și Silas pornesc într-o călătorie prin locuri diverse, ba chiar vrăjitori și ghicitori, pentru a încerca să înțeleagă cum să își recapete amintirile. Culmea este că și în aceste momente de uitare profundă, ei tot se simt interconectați, așa că poate există o speranță și pentru ei.

După cum vedeți, misterul este super intens și personajele sunt și ele foarte frumos conturate. Descoperă lucruri șocante, pun piesele bine și încet, încet, parcă finalul este aproape. Prima două părți au fost foarte mișto și mi-au plăcut, dând pagină după pagină și încercând să rezolv ghicitorile împreună cu Silas și Charlie.

Finalul însă a stricat TOT și m-a supărat enorm, pentru că sincer, nu l-am înțeles sau nu am vrut să-l înțeleg, fiind prea banal pentru ce material au avut cele două autoare înainte. Știu că ele sunt foarte bune prietene și sunt convinsă că au avut o comunicare foarte bună, însă pentru final, au dat-o clar în bară, pentru că ORICINE putea să scrie așa ceva… Dacă m-ar fi întrebat pe mine, mai bine făceau 2 părți și rezolvau problema, era oricum mult mai bine decât ceea ce am primit acum…

Titlu: Never Never
Autor: Colleen Hoover
,
Tarryn Fisher
An apariție : 2023
Editura: EPICA PUBLISHING HOUSE
Nr. Pagini: 416
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 3033

Alte recenzii de la Colleen Hoover:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 7 ani, 2 luni, 17 zile și a scris până acum 550 articole. Se află pe poziția 3 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments