Am citit multe cărți scrise de Colleen Hoover, dar „Confess” a fost pe departe cea mai bună lectură. Stilul acesteia este foarte greu de reprodus și de aceea rămâne întipărit în inimile multor cititori, pentru că are acel gram de realism care te face să conștientizezi că nu totul în viață este perfect și că de multe ori se întâmplă lucruri rele, care afectează negativ cursul multor oameni. Consider această poveste ca fiind de top 3, deoarece are foarte multe elemente mature, deosebite și de neuitat, ce evidențiază evoluția ei ca autor.
Dar haideți să începem cu intrigă. Auburn este o fată ce a suferit mult în viață și luptă cu disperare pentru a obține custodia fiului său. Această disperare o aduce în fața atelierului lui Owen, care are mare nevoie de o asistentă. Zis și făcut, Auburn este angajată și din acel moment viața ei se complică. Lupta pentru fiul ei, are 2 joburi, ține piept familiei tatălui copilului său care încearcă să își țină nepotul cât mai aproape și se împotrivește atracției pe care o simte față de noul său șef, Owen. Nici acesta nu duce o viață mai ușoară, având un tată problematic, dependent de antidepresive, pe care trebuie să îl supravegheze constant și din cauza căruia intra în multe situații complicate. Pe lângă acest lucru, atelierul său are nevoie de atenție și reușește cu greu să se împartă între responsabilități. Atunci când Auburn intră în viața sa, pare că a găsit într-un final motivația de care avea nevoie pentru o viață liniștită și împlinită, dar atunci când femeie de care începe să se îndrăgostească are și ea un trecut pe care încearcă din răsputeri să îl țină ascuns, lucrurile se complică dramatic.
Așa cum am spus mai sus, „Confess” este o carte complexă, în care Collleen Hoover a dat totul pentru ca cititorul să aibă parte de o lectură unică. Pe lângă personajele puternice, cu un trecut trist, complicat, intriga este foarte frumos construită. Există momente triste, frumoase, pline de suspans, care te fac efectiv să trăiești intens fiecare rând. Imprevizibilul își pune amprenta asupra acțiunii, deoarece niciodată nu știm ce se va întâmpla, sau realizăm că există unele conexiuni la care nu ne-am fii gândit în veci. Notă 1000 pentru ideea originală din spatele titlului, semnificația sa o puteți afla făcând legătură între numele atelierului de pictură a lui Owen, tablourile sale încântătoare, tematica fiecărui tablou în parte și mesajul din spatele acestora. Eu o să va arăt câteva dintre preferatele mele, pentru că nu am putut să mă abțin, dar rețineți, este o idee genială, pe care nu am mai întâlnit-o în alte cărți. Mai multe tablouri găsiți în mini-albumul de la jumătatea cărții.
Recomand cu drag cartea și pentru mesajul social din spatele intrigii. Colleen Hoover pune mare accent pe violența domestică, pe consumul de droguri sau abuz și de fiecare dată reușește să ne aducă povești de viață superbe, care rămân în sufletul nostru mult timp. Temele acestea sociale dau un alt aer cărților sale, fiind mai mature și mai ancorate în realitate decât multe povești de succes. Dacă nu știați, există și o mini-serie după această carte, deci fuga pe Youtube 🙂