Recenzie ” Coșmarul Edenului-volumul 4” de Dan Stoica

Titlu: Coșmarul Edenului-volumul 4
Autor: Dan Stoica
An apariție : 2016
Editura: Editura Etnous
Nr. Pagini: 291
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 30.04.2018
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA COȘMARUL EDENULUI-VOLUMUL 4 ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

La fel ca în celelalte volume din ” Coșmarul Edenului” scriitorului Dan Stoica, cu abilitatea omului înzestrat cu finețea esteticului, îmbină modernismul și arhaismul într-o compoziție bine dozată, prin intermediul căreia încearcă, în anumite situații, să evidențieze frustrantele discrepanțe dintre categoriile sociale.

Poet al naturii, menestrel al lui laudator tempor acti, Dan Stoica atribuie condeiului rolul de analgezic, dar și de sabie cu două tăișuri. Întrebuințând anumite binevenite analogii, autorul se joacă cu realitatea precum olarul cu lutul, azvârlind-o în timpuri îndepărtate, uneori cu furie, alteori cu resemnare.

Scris, tratat ca o metodă analeptică, naște în rândurile acestei cărți, monștrii, eroi efemeri și dezrădăcinați indezirabili, cu toții supuși capriciilor factorului imprevizibil, cauzator al nenumăratelor răsturnări de situație.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Dan Stoica.

Misterul, care se ridică din măruntaiele pământului, agale și acaparator uneori într-un staccato îndoielnic, alteori într-un surprinzător pianoforte, are totuși o melodicitate aparte, mai mereu surprinzătoare. Oscilând între sumbru și rural, adică între mecanic și natural, Dan Stoica jalonează cu vicisitudinile între ceva și altceva, nu ca o modalitate de năucire a cititorului, ci ca o încercare de a etala pilduitor imensa prăpastie dintre Minus și Plus, dar mai ales sălbăticia unei lumi nebune care nu va putea fi vreodată vindecat.

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA COȘMARUL EDENULUI-VOLUMUL 4 ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Fantasmagorismul și arhaicul sunt îmbinate într-o omogenitate aproape neverosimilă.

Aspecte Negative:

Unele analogii par mult prea alambicate.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.