Recenzie ” Coșmarul Edenului-volumul 4” de Dan Stoica

by | Apr 30, 2018 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA COȘMARUL EDENULUI-VOLUMUL 4 ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

La fel ca în celelalte volume din ” Coșmarul Edenului” scriitorului Dan Stoica, cu abilitatea omului înzestrat cu finețea esteticului, îmbină modernismul și arhaismul într-o compoziție bine dozată, prin intermediul căreia încearcă, în anumite situații, să evidențieze frustrantele discrepanțe dintre categoriile sociale.

Poet al naturii, menestrel al lui laudator tempor acti, Dan Stoica atribuie condeiului rolul de analgezic, dar și de sabie cu două tăișuri. Întrebuințând anumite binevenite analogii, autorul se joacă cu realitatea precum olarul cu lutul, azvârlind-o în timpuri îndepărtate, uneori cu furie, alteori cu resemnare.

Scris, tratat ca o metodă analeptică, naște în rândurile acestei cărți, monștrii, eroi efemeri și dezrădăcinați indezirabili, cu toții supuși capriciilor factorului imprevizibil, cauzator al nenumăratelor răsturnări de situație.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Dan Stoica

Misterul, care se ridică din măruntaiele pământului, agale și acaparator uneori într-un staccato îndoielnic, alteori într-un surprinzător pianoforte, are totuși o melodicitate aparte, mai mereu surprinzătoare. Oscilând între sumbru și rural, adică între mecanic și natural, Dan Stoica jalonează cu vicisitudinile între ceva și altceva, nu ca o modalitate de năucire a cititorului, ci ca o încercare de a etala pilduitor imensa prăpastie dintre Minus și Plus, dar mai ales sălbăticia unei lumi nebune care nu va putea fi vreodată vindecat.

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA COȘMARUL EDENULUI-VOLUMUL 4 ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Coșmarul Edenului-volumul 4
Autor: Dan Stoica
An apariție : 2016
Editura: ETNOUS
Nr. Pagini: 291
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 30.04.2018
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Fantasmagorismul și arhaicul sunt îmbinate într-o omogenitate aproape neverosimilă.

Aspecte Negative:

Unele analogii par mult prea alambicate.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Recenzie ”Occulta” de Cristian Neamțu

Recenzie ”Occulta” de Cristian Neamțu

Într-o lume cu măști la propriu, iar alteori și la figurat, am avut ocazia săptămâna aceasta să gust dintr-o carte care promovează libertatea de exprimare prin însuși conținutul ei. Cristian Neamțu a așternut pe pagini părți din sufletul lui, din conștientizările de...

Recenzie „Darul stelelor” de Jojo Moyes

Recenzie „Darul stelelor” de Jojo Moyes

Jojo Moyes a devenit una dintre autoarele mele preferate. N-am citit trilogia care i-a adus renumele, însă i-am citit majoritatea cărților care au fost traduse până acum. Darul stelelor nu este o carte de romance, așa cum suntem obișnuiți să scrie autoarea. Este o...

Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 1906 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 2 din 142 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments