Recenzie “Crima perfectă. Instrucțiuni pentru fete cuminți” de Holly Jackson

by | Nov 26, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA CRIMA PERFECTĂ. INSTRUCȚIUNI PENTRU FETE CUMINȚI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Mi-a plăcut mult coperta când am văzut-o prima dată online și m-a dus cu gândul la Unul dintre noi minte. Nu m-am înșelat foarte tare, tiparul e oarecum asemănator: este despre și cu adolescenți, este despre o crimă sau mai multe, este despre secrete, investigația se bazează pe informații culese din pagini de socializare. Mi-a plăcut tare mult să o urmăresc pe Pippa. O adolescentă, susținută de o familie frumoasă, ce-i oferă încredere și suport, o adolescentă inteligentă, atipică, curioasă, haioasă și ambițioasă. Bineînțeles că încrederea în cazul adolescenților poate fi cu două tăișuri, dar nu e cazul aici, deoarece Pippa este o fată responsabilă care nu le înșală încrederea.

Pippa își dorește o carieră în jurnalism și știe că succesul necesită multă muncă, așa că începe devreme să-și testeze talentul de detectiv și să-și perfecționeze tehnica. Aflată în ultimul an de liceu, își alege ca studiu de caz pentru un proiect o tragedie petrecută cu cinci ani în urmă și urmărește  reabilitarea unui presupus criminal. Un adolescent suspectat că și-a ucis iubita cu cinci ani în urmă, care n-a ajuns să fie judecat deoarece s-a sinucis la câteva zile de la dispariția fetei. Familia băiatului e nevoită să trăiască cu asocierea la o presupusă crimă și să îndure prejudecățile și acuzațiile nemeritate ale comunității. Oprobiul durează de cinci ani, iar modul în care sunt tratați și marginalizați este revoltător pentru tânăra noastră “detectivă”.

Bineînțeles că spre sfârșit există anumite legături și dezvăluiri ce nu mi-au părut suficient de credibile, dar cartea m-a ținut în priză de la cap la coadă, și până la urmă călătoria a contat mai mult decât concluziile.

Există un șir infinit de suspecți și, cu cât intrăm mai adânc în poveste, cu atât lista acestora se mărește. Pare că există mulți care au avut un motiv; de asemenea, imaginea unora se dovedește a nu avea prea multe în comun cu realitatea. Pippa își bagă nasul peste tot, sfidând pericolul și făcând echipa cu unul dintre puținii oameni din oraș care cred în nevinovăția suspectului. Urmează mai multe piste, pune cap la cap mai multe asocieri între diverși suspecți, strânge indicii, desenează hărți, întinde capcane, șantajează și amenință și ajunge să primească la rândul ei amenințări pentru a se opri, ceea ce o determină să facă exact opusul. Rezultatele investigației o pun în situația de a face o alegere dificilă: loialitate sau corectitudine?

Un thriller alert și întortocheat în care teribilismul unor adolescenți și iresponsabilitatea unor adulți au urmări grave asupra vieții câtorva familii. Foarte inspirat titlul. Recomand.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții CRIMA PERFECTĂ. INSTRUCȚIUNI PENTRU FETE CUMINȚI?

Vezi toată lista de cărți scrise de Holly Jackson sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CRIMA PERFECTĂ. INSTRUCȚIUNI PENTRU FETE CUMINȚI CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Crima Perfectă. Instrucțiuni Pentru Fete Cuminți
Autor: Holly Jackson
An apariție : 2020
Editura: LEDA EDGE
Nr. Pagini: 448
Limba: Română
Gen Literar: Young adult
Publicată la 26.11.2020
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Am citit câteva recenzii la cărțile lui Llosa prin online și m-am întărâtat nițel. Mi-a fost frică de o dezamăgire când am început Sărbătoarea Țapului, dar n-a fost cazul. Scrie în forță Llosa, scrie trivial și vulgar, e brutal și misogin, sfâșie inima, își bate joc...

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

0 0 vote
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 738 zile și a scris până acum 133 articole. Se află pe poziția 5 din 25 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments