Recenzie „Crima perfectă. Instrucțiuni pentru fete cuminți” de Holly Jackson

de | nov. 26, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA CRIMA PERFECTĂ. INSTRUCȚIUNI PENTRU FETE CUMINȚI ARE REDUCERE PE:

Mi-a plăcut mult coperta când am văzut-o prima dată online și m-a dus cu gândul la Unul dintre noi minte. Nu m-am înșelat foarte tare, tiparul e oarecum asemănator: este despre și cu adolescenți, este despre o crimă sau mai multe, este despre secrete, investigația se bazează pe informații culese din pagini de socializare. Mi-a plăcut tare mult să o urmăresc pe Pippa. O adolescentă, susținută de o familie frumoasă, ce-i oferă încredere și suport, o adolescentă inteligentă, atipică, curioasă, haioasă și ambițioasă. Bineînțeles că încrederea în cazul adolescenților poate fi cu două tăișuri, dar nu e cazul aici, deoarece Pippa este o fată responsabilă care nu le înșală încrederea.

Pippa își dorește o carieră în jurnalism și știe că succesul necesită multă muncă, așa că începe devreme să-și testeze talentul de detectiv și să-și perfecționeze tehnica. Aflată în ultimul an de liceu, își alege ca studiu de caz pentru un proiect o tragedie petrecută cu cinci ani în urmă și urmărește  reabilitarea unui presupus criminal. Un adolescent suspectat că și-a ucis iubita cu cinci ani în urmă, care n-a ajuns să fie judecat deoarece s-a sinucis la câteva zile de la dispariția fetei. Familia băiatului e nevoită să trăiască cu asocierea la o presupusă crimă și să îndure prejudecățile și acuzațiile nemeritate ale comunității. Oprobiul durează de cinci ani, iar modul în care sunt tratați și marginalizați este revoltător pentru tânăra noastră „detectivă”.

Bineînțeles că spre sfârșit există anumite legături și dezvăluiri ce nu mi-au părut suficient de credibile, dar cartea m-a ținut în priză de la cap la coadă, și până la urmă călătoria a contat mai mult decât concluziile.

Există un șir infinit de suspecți și, cu cât intrăm mai adânc în poveste, cu atât lista acestora se mărește. Pare că există mulți care au avut un motiv; de asemenea, imaginea unora se dovedește a nu avea prea multe în comun cu realitatea. Pippa își bagă nasul peste tot, sfidând pericolul și făcând echipa cu unul dintre puținii oameni din oraș care cred în nevinovăția suspectului. Urmează mai multe piste, pune cap la cap mai multe asocieri între diverși suspecți, strânge indicii, desenează hărți, întinde capcane, șantajează și amenință și ajunge să primească la rândul ei amenințări pentru a se opri, ceea ce o determină să facă exact opusul. Rezultatele investigației o pun în situația de a face o alegere dificilă: loialitate sau corectitudine?

Dacă îți place recenzia cărții CRIMA PERFECTĂ. INSTRUCȚIUNI PENTRU FETE CUMINȚI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Holly Jackson

Un thriller alert și întortocheat în care teribilismul unor adolescenți și iresponsabilitatea unor adulți au urmări grave asupra vieții câtorva familii. Foarte inspirat titlul. Recomand.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CRIMA PERFECTĂ. INSTRUCȚIUNI PENTRU FETE CUMINȚI CU REDUCERE DE PE:

Titlu: CRIMA PERFECTĂ. INSTRUCȚIUNI PENTRU FETE CUMINȚI
Autor: Holly Jackson
An apariție : 2020
Editura: LEDA EDGE
Nr. Pagini: 448
Limba: Română
Gen Literar: Young adult
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 1136

Alte recenzii de la Holly Jackson:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 4 ani, 10 luni, 20 zile și a scris până acum 553 articole. Se află pe poziția 3 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments