Recenzie ”Cronicile unui bărbat” volumul 1 de Silviu Iliuță

by | Mar 6, 2019 | Literatură Contemporană, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA CRONICILE UNUI BĂRBAT VOLUMUL 1 PE Bookzone

Cronicile unui bărbat” de Silviu Iliuță este o carte interesantă, diferită și plină de umor. Dacă în primele pagini suntem introduși în drumul anevoios al personajului, acela de a se naște :), mai târziu ajungem să fim martorii unor scene duble care marchează simultan viața unui copil de șapte ani și viața unui bărbat matur de 30 ani.

Deși ”amuzamentul” este la el acasă, nu am putut trece cu vederea peste amalgamul de sentimente transmise de autor.

Silviu Iliuță este unul din puținii autori unde se observă simplitatea și cursivitatea frazelor în scrierile sale. Printr-un limbaj ”scurt și la obiect” a putut să-mi transmită emoții care mă duceau de la o extremă la alta. Am simțit bucurie, extaz, dar și durere, resemnare. Am depășit bariera de ”cititor” și m-am ”transpus” în lumea neînțeleasă a unui copil cu mii de întrebări și niciun răspuns.

Tom este porecla pe care protagonistul i-a întrebuințat-o prietenului său. Împreună își trăiesc copilăria, susținându-se și învățându-se reciproc. Personal, cei doi mi se par complet opuși, două firi care se completează perfect. Dacă Silviu este copilul amuzant, plin de încredere și dornic de a-și înveseli prietenul, ”Tom” este personajul timorat și emotiv. Acesta încearcă să își ascundă temerile și grijile.

O fire liniștită, calmă care încearcă să se integreze într-o societate ”bolnavă” și o personalitate puternică, dornică să se afirme și să își arate potențialul.

Peripețiile protagonistului nu se opresc aici, ci avansează pe măsură ce acesta înaintează în vârstă. Avem parte nu doar de năzbâtii, ci și de romantism. Chiar dacă vă vine să credeți sau nu, personajul nostru are parte de primul său sărut într-o biserică, acolo unde iubirea este atât de ”dulce” încât ”riscut de coma diabetică devenise maxim…”

În loc de încheiere ”Mulțumesc fostului meu șef, care era un tâmpit. Pentru ca m-a făcut să înțeleg că…”

V-am stârnit curiozitatea? 🙂

ACUM GĂSEȘTI CARTEA CRONICILE UNUI BĂRBAT VOLUMUL 1 PE Bookzone

Titlu: Cronicile Unui Bărbat Volumul 1
Autor: Silviu Iliuță
An apariție : 2018
Editura: BOOKZONE
Nr. Pagini: 294
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 6.03.2019
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci....

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Cristina Zegheru este redactor Booknation.ro de 723 zile și a scris până acum 91 articole. Se află pe poziția 14 din 149 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Zegheru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Citesc mult și din acest motiv cumpăr multe cărți. Am cumpărat toate cele 5 cărți ale lui Iliuță. Mare greșeală! Am reușit sa citesc primul volum într-o zi datorită unui joc de pe telefon. Toată ziua am dat reclame sa fac energie sa pot juca. Citeam și dădeam reclame pana făceam plinul apoi ma jucam! Nu știu dacă am citit ceva, în viața mea, mai necaptivant, ceva care sa nu îți stârnească acea curiozitate sa citești ce urmează după ce întorci pagina! Partea proastă este ca nu le pot alatura lângă nici un autor în bibliotecă! Și nici loc special… Read more »