Recenzie „Crozieră pe iaht – comedie în trei acte” de Wilma

by | Sep 4, 2019 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA CROZIERĂ PE IAHT – COMEDIE ÎN TREI ACTE PE librariacoresi.ro

“Este adevărat: cine te face să râzi, îți salvează viața fără să știi. Râzi! Râzi de câte ori poți și cât poți, și să știi că numai cine nu știe să plângă, nu știe să râdă.” (pag. 5)

Nu știu cum va fi la voi, dar pe mine cartea m-a câștigat de la primele cuvinte scrise. Mi-am amintit momentele în care am râs din adâncul sufletului, am rememorat energia persoanelor care m-au făcut să râd în hohote, și apoi am realizat că în viața mea am avut și momente când tot din adâncul sufletului am cules lacrimi grele.

Așa e viața, nu? Momente și momente. Dar ce-ar fi ea fără veselie, umor, râs? Eu mi-o imaginez ca pe o floare tristă, părăsită la marginea unei prăpastii. Însă viața trebuie înfrumusețată cu zâmbet! Printr-o companie amuzantă, un film de comedie sau o carte ca aceasta Crozieră pe iaht – de Wilma.

Opera are mai multe persoanje dintre care amintesc câteva: un căpitan de vas pe nume Glut, două prietene văduve panicoase, un doctor nervos, un programator IT nehotărât sau un pensionar leneș. Toată acțiunea are loc pe un iaht, în largul mării, ceea ce m-a făcut să mă simt ca într-o continuă vacanță pe tot parcursul lecturării.

“– Unde ţi-e verigheta?
– Nu începe iar. Verighetă, pe căldura asta?” (pag. 22)

A sta serios sau a nu mai putea de râs?! Aceasta-i întrebarea corectă pentru această carte. Un alt aspect care mi-a plăcut în mod special este actualitatea întâmplărilor. Acțiunile se petrec în anul 2019, iar acest lucru m-a făcut să mă simt foarte aproape de realitatea descrisă. Comedia este împărțită în 3 acte, fiecare având până la 5 scene. Este ușor de urmărit și chiar nu ai timp să te plicitisești. Umorul din cadrul actelor este deosebit de savuros:

“– A fost o căsnicie ca o supă: primele linguri au fost prea fierbinţi si ne-am cam ars iar ultimele
linguri au fost prea reci şi ne-am cam săturat, aproape că ni s-a aplecat.
– A mea a plecat în lume. Am aici, în portofel, o fotografie cu ea (deschide tacticos portofelul şi îi
arată lui Woolfish fotografia fostei soţii)
– Îmi permiţi? Nu e chiar o frumuseţe. de ce mai ţii poza ei în portofel?
– Aşa… Fotografia soţiei din portofel îmi aminteşte mereu că in locul ei ar fi fost o mulţime de
bani.” (pag. 46)

Modul de expunere predominant este dialogul care are rol și de descriere indirectă a personajelor în acest caz. Limbajul fiecărui caracter în parte denotă anumite trăsături legate de proveniența acestuia, nivelul de cultură sau interesele sale în materie de pasiuni. În viitor, ar fi interesant să am ocazia să văd această piesă jucată pe o scenă de teatru.

Recomand cartea ca pe un desert pofticioșilor de comedie. Este ușor de lecturat, îți ridică nivelul de energie și te face să privești viața cu mai mult umor.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA CROZIERĂ PE IAHT – COMEDIE ÎN TREI ACTE PE librariacoresi.ro

Titlu: Crozieră Pe Iaht – Comedie în Trei Acte
Autor: Wilma
An apariție : 2019
Editura: EPUBLISHERS
Nr. Pagini: 78
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Publicată la 4.09.2019
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1307 zile și a scris până acum 668 articole. Se află pe poziția 1 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments