Recenzie: “Cu o noapte înainte” de Wendy Walker

by | Sep 4, 2019 | Horror și Thriller, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA CU O NOAPTE ÎNAINTE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

perhaps i don’t deserve nice things
cause i am paying for sins i don’t remember….

― Rupi Kaur, Milk and Honey

Laura Lochner n-a avut norocul să-și găsească încă sufletul pereche; adevărul e că n-a avut niciun fel de noroc dacă vorbim de viața ei sentimentală. Se apropie de treizeci de ani, dar încă n-a învățat să facă cele mai bune alegeri. Simte nevoia tot timpul să repare suflete stricate, și tot ce reușește e să sufere și să-și piardă încrederea în sine. Ultima relație, de care s-a agățat cu disperare, s-a terminat brusc, fără explicații, chiar dacă ei îi părea că, pentru prima dată în viața ei, lucrurile merg bine. Vrea să facă ordine în haosul mintal, recurge chiar și la terapie, dar umbra trecutului o urmărește constant. Divorțul părinților din copilărie încă o bântuie, lipsa tatălui din viața ei a lăsat urme adânci. Și nu e singura tragedie cu care s-a confruntat. Primul ei iubit din adolescență a fost ucis, iar Laura nu e sigură dacă a fost mâna ei sau a altcuiva.

Rosie, sora ei mai mare, este exact opusul Laurei. Are o căsătorie fericită cu unul dintre băieții care au făcut parte din cercul lor de prieteni în copilărie, Joe, și un băiețel, Mason. Rosie și-a făcut griji toată viața pentru sora sa, încercând s-o protejeze, rămânându-i aproape chiar și când Laura, în urma crimei în care a fost implicată, dar nu și acuzată, părăsește orașul natal pentru a scăpa de gura lumii.

În urma ultimului eșec sentimental se hotărăște să se întoarcă acasă, după 11 ani, dar nu renunță la ideea de a-și găsi jumătatea. Acțiunea începe în dimineața în care Rosie constată că Laura, plecată cu o seară înainte la un blind date cu un bărbat, cunoscut online, nu s-a întors acasă.

It wasn’t you i was kissing
-don’t be mistaken
It was him on my mind
Your lips were just convenient.

-Rupi Kaur, Milk and Honey

Capitolele alternează având pe rând ca povestitor pe una dintre cele două surori, între ele fiind inserate scurte dialoguri de la ședințele de terapie ale Laurei, petrecute cu puțin timp înaintea reîntoarcerii acesteia acasă.

Laura nu este un narator pe cuvântul căruia te poți baza, psihicul ei este destul de nesigur și schimbător. Toate gesturile și gândurile ei par periculoase și anxioase.

Comparativ cu sora sa, Rosie pare cerebrală și hotărâtă să dezlege misterul dispariției Laurei, iar panica ei este evidentă. Din cauza scenariilor pe care aceasta și le închipuie referitor la ceea ce ar fi putut să se întâmple cu o noapte în urmă și a părerilor personale despre instabilitatea Laurei, întrebarea: unde este Laura? trece în plan secund la un moment dat pentru cititor și alta pare mult mai firească: cine este, de fapt, Laura?

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Wendy Walker

Rosie pleacă pe urmele surorii sale, frământată mai mult de ceea ce este aceasta capabilă să facă decât de siguranța ei. Pendularea între grijă și teroare este foarte bine construită. Nesiguranța lui Rosie legată de temperamentul surorii sale ridică multe semne de întrebare și mărește suspansul.

Deși destul de static, romanul este construit în jurul a mai multe secrete care ies la iveală unul după altul și au ca rezultat schimbarea percepției inițiale asupra personajelor. E interesant modul în care aceste secrete dezvăluite zguduie încrederea lui Rosie întâi în sora sa, apoi în soț și în prieteni vechi de o viață.

Este un thriller psihologic plin de suspans și mister, despre traume și abuzuri din copilărie și repercusiunile pe care acestea le au în dezvoltarea și maturizarea individului. Este despre nevoia de a fi iubit, de a te simți în siguranță și teama de a rămâne singur.

Pentru majoritatea lumii poți fi un simplu om. Dar pentru unii poți fi întreaga lume.

Dacă v-am trezit curiozitatea, puteți achiziționa romanul de aici.

 

 

🔥 CARTEA CU O NOAPTE ÎNAINTE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Cu O Noapte înainte
Autor: Wendy Walker
An apariție : 2019
Editura: LEDA EDGE
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 4.09.2019
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Relația tumultoasă dintre Tessa și Hardin continuă și în cel de-al treilea volum al seriei After, După ce ne-am îndrăgostit. Acest volum și următorul sunt cele mai reușite din toată seria, după părerea mea. Drama se îmbină cu dragostea dintre protagoniști, iar...

Angela este redactor Booknation.ro de 574 zile și a scris până acum 83 articole. Se află pe poziția 15 din 146 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments