Recenzie “Cum să vă controlaţi anxietatea înainte ca aceasta să vă controleze” de Albert Ellis

by | Aug 31, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA CUM SĂ VĂ CONTROLAŢI ANXIETATEA ÎNAINTE CA ACEASTA SĂ VĂ CONTROLEZE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

        Anxietatea este acea stare de nelinişte, de îngrijorare care depăşeşte anumite limite, putând fi caracterizată prin palpitaţii puternice, încordare, dificultăți de respiraţie; teamă fără un obiect anume, ori motiv propriu-zis.

            Dr. Ellis face parte din lista acelor autori din domeniul psihologiei peste care ai vrea să dai! În cadrul unui sondaj realizat în 1982, el s-a clasat pe locul doi în lume pe lista celor mai influenţi psihoterapeuţi din lume.

            Este unul dintre acei autori care reuşesc să facă distincţia între a te simţi mai bine şi a te face bine. A te simţi mai bine poate rezulta din faptul că vorbeşti despre anxietatea ta cu un psihoterapeut, un prieten, un membru al familiei. A te face bine rezultă din utilizarea instrumentelor şi strategiilor specifice cu scopul de a-ţi învinge anxietatea şi de a-ţi crea o convingere nouă legată de modul în care vezi lucrurile.

            Autorul apelează la T.R.E.C. (Terapia Raţional-Emotivă şi Comportamentală) ce a fost întemeiată în 1955 şi reprezintă una dintre cele mai eficiente forme de terapie motivaţională fundamentată vreodată. Această formă de terapie motivaţională poate fi exprimată în termeni foarte simpli, astfel încât să fie accesibilă tuturor şi să poată fi utilizată de aproape orice persoană decisă să o aplice în contextul propriilor sale dezechilibre, (Chiar funcţionează!) unul dintre principiile esenţiale ale acestei cărţi fiind acela că omul nu trebuie condamnat pentru comportamentul său, ci mai degrabă pentru fapta sa.

            Pot spune că am pornit în citirea acestei cărţi cu aşteptări destul de mici, cedând sub prejudecata că această carte este una dintre cele din seria „Cum să…” şi că probabil nu mă va învăţa ceva practic. Ei bine, autorul mi-a întors prejudecata pe dos şi m-a ţinut cu sufletul la gură să aflu tot mai multe despre ceea ce se întâmplă în mintea unei persoane atunci când se află, de exemplu, în faţa unui auditoriu sau când este la un interviu şi nu reuşeşte să dea ce are mai bun din cauza temerii de a nu se face de ruşine, dar şi să aflu cum pot acţiona astfel încât să nu mă regăsesc în acele situaţii. Aceste temeri fac parte din lista convingerilor iraţionale, pe care Ellis te susţine să le învingi! Totul în această carte este practic, fapt pentru care oricine poate să o citească şi să se (auto)dezvolte personal, să-şi cunoască acele părţi din sine care îl  împiedică să-și valorifice potențialul.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Albert Ellis

            Citind cartea lui Ellis, mi-am dat seama că atât tu, cel care citeşti aceste rânduri, cât şi eu, putem fi anxioşi într-o varietate de situaţii:

Din fericire, cea mai mare parte din anxietatea dumneavoastră este autoindusă şi poate fi deconstruită.”

            Autorul operează cu o serie de metode şi tehnici uşor aplicabile care ne ajută să fim noi înşine. El dovedeşte cititorilor că îngrijorarea este o stare interesantă şi plăcută ce provoacă la implicarea într-o acţiune, precum și la proiectarea celor mai bune modalități de rezolvare și depășire a  dificultăților.

Cred că această carte are darul de a ne motiva şi susţine în acelaşi timp spre a deveni propriul nostru ajutor în momentele în care ne avem doar pe noi înşine.

Titlu: Cum Să Vă Controlaţi Anxietatea înainte Ca Aceasta Să Vă Controleze
Autor: Albert Ellis
An apariție : 2016
Editura: METEOR PUBLISHING
Nr. Pagini: 360
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Publicată la 31.08.2020
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

Cred că această carte are darul de a ne motiva şi susţine în acelaşi timp spre a deveni propriul nostru ajutor în momentele în care ne avem doar pe noi înşine.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur”  de Arina Avram

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur” de Arina Avram

În prima zi de toamnă, am început să citesc un roman care începe tot cu o zi de toamnă. Ce surprindere cu romanul intitulat Coincidență ca număr de aur. Acum, când scriu, afară plouă și florile mele de pe balcon se deschid, parcă vor să mă îmbrățișeze cald. Când am...

Recenzie ,, Lupta” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie ,, Lupta” de Jennifer L. Armentrout

Acum că Seth nu mai poate schimba nimic, speriat de gândul că ar putea să o rănească pe Josie, el pleacă în Andros,  insula unde a copilărit, departe de toți cei la care ține. Dar nu s-ar fi așteptat la ceea ce avea să găsească acolo. Atunci când începe să înțeleagă...

Diana Costea este redactor Booknation.ro de 529 zile și a scris până acum 70 articole. Se află pe poziția 20 din 150 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Costea aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments