Recenzie „Cum se scrie un best seller- Tehnică americană de scriere creativă cu ajutorul căreia poţi transforma o idee într-un roman de succes” de Monica Ramirez

de | dec. 18, 2017 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA CUM SE SCRIE UN BEST SELLER- TEHNICĂ AMERICANĂ DE SCRIERE CREATIVĂ CU AJUTORUL CĂREIA POŢI TRANSFORMA O IDEE ÎNTR-UN ROMAN DE SUCCES ARE REDUCERE PE:

Mare atenţie, deci! Odată catalogat drept un scriitor prost, este foarte greu să mai schimbaţi opinia potenţialilor cititori.

Nu mai este un secret faptul că Monica Ramirez scrie excepţional de frumos, cursiv şi captivant. Cu toate acestea, nu mă aşteptam ca volumul Cum se scrie un best seller- Tehnică americană de scriere creativă cu ajutorul căreia poţi transforma o idee într-un roman de succes să mi se pară mie, un simplu cititor, fără talent de viitor scriitor, un ajutor de nădejde pentru un scriitor.

Imaginaţi-vă că sunteţi un sculptor care începe prin a construi un schelet, pe care apoi va dezvolta viitoarea sculptură, începând cu părţile fizice şi apoi terminând cu stările exprimate de diferite gesturi, atitudini, expresii faciale.

Recent mă gândeam la faptul că sunt autori care se grăbesc în a-şi publica romanele neavând răbdarea de a acorda poveştii sale un moment de respiro să se aşeze şi apoi să fie reevaluat. În acelaşi timp am găsit şi repere exacte care pot ajuta un scriitor debutant în şlefuirea cărţii sale, în aprofundarea temei dorite şi în creionarea personajelor. De asemenea, se merge şi pe ideea de a citi cât mai mult înainte de a te lansa în scrierea propriei tale cărţi. Însă, odată publicată o carte, asta nu înseamnă că tu trebuie să renunţi în a mai citi şi învăţa.

Dacă îți place recenzia cărții CUM SE SCRIE UN BEST SELLER- TEHNICĂ AMERICANĂ DE SCRIERE CREATIVĂ CU AJUTORUL CĂREIA POŢI TRANSFORMA O IDEE ÎNTR-UN ROMAN DE SUCCES, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Monica Ramirez

Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi după ce terminaţi de scris cartea este să luaţi o pauză de câteva zile. (…)

Când veţi redeschide manuscrisul după câteva zile, veţi avea o atitudine proaspătă faţă de scriitura dumneavoastră. Veţi vedea totul cu alţi ochi.

Acum este timpul să începeţi procesul de corectare…

Cum se scrie un best seller- Tehnică americană de scriere creativă cu ajutorul căreia poţi transforma o idee într-un roman de succes ne explică rolul folosirii unui timp predominant în povestea pe care vrem să o scriem, cum putem crea doza de mister pentru a da farmec acţiunii, cum ne putem şlefui personajele învăluindu-le în complexitate şi, mai ales, cum îi putem captiva pe cititori, făcându-i parte din poveste.

Cititorul are nevoie să pătrundă în lumi normale, lumi care i se par cunoscute din propria experienţă pentru a nu avea senzaţia de artificial.

Consider că Monica Ramirez aduce în atenţia tuturor un ghid util care te poate ajuta, dându-ţi idei, repere şi inspiraţie. Cum se scrie un best seller- Tehnică americană de scriere creativă cu ajutorul căreia poţi transforma o idee într-un roman de succes poate fi un îndrumător excelent. Dacă mie, un cititor fără dorinţe de viitor scriitor mi s-a părut  un ghid demn de urmat şi de luat în seamă, vouă viitori scriitori, oare cum vi se va părea?

Cu cât veţi citi mai mult, cu atât vă veţi îmbogăţi vocea personală, stilul, chiar imaginaţia. Aşa că citiţi, şi citiţi cu pasiune!

Un volum disponibil şi pe site-ul Editurii Librex Publishing.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CUM SE SCRIE UN BEST SELLER- TEHNICĂ AMERICANĂ DE SCRIERE CREATIVĂ CU AJUTORUL CĂREIA POŢI TRANSFORMA O IDEE ÎNTR-UN ROMAN DE SUCCES CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: CUM SE SCRIE UN BEST SELLER- TEHNICĂ AMERICANĂ DE SCRIERE CREATIVĂ CU AJUTORUL CĂREIA POŢI TRANSFORMA O IDEE ÎNTR-UN ROMAN DE SUCCES
Autor: Monica Ramirez
An apariție : 2017
Editura: LIBREX PUBLISHING
Nr. Pagini: 144
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1267

Alte recenzii de la Monica Ramirez:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Diana Daniela Macovei este redactor Booknation.ro de 2839 zile și a scris până acum 270 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments