Recenzie „Cum se scrie un best seller- Tehnică americană de scriere creativă cu ajutorul căreia poţi transforma o idee într-un roman de succes” de Monica Ramirez

de | dec. 18, 2017 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA CUM SE SCRIE UN BEST SELLER- TEHNICĂ AMERICANĂ DE SCRIERE CREATIVĂ CU AJUTORUL CĂREIA POŢI TRANSFORMA O IDEE ÎNTR-UN ROMAN DE SUCCES ARE REDUCERE PE:

Mare atenţie, deci! Odată catalogat drept un scriitor prost, este foarte greu să mai schimbaţi opinia potenţialilor cititori.

Nu mai este un secret faptul că Monica Ramirez scrie excepţional de frumos, cursiv şi captivant. Cu toate acestea, nu mă aşteptam ca volumul Cum se scrie un best seller- Tehnică americană de scriere creativă cu ajutorul căreia poţi transforma o idee într-un roman de succes să mi se pară mie, un simplu cititor, fără talent de viitor scriitor, un ajutor de nădejde pentru un scriitor.

Imaginaţi-vă că sunteţi un sculptor care începe prin a construi un schelet, pe care apoi va dezvolta viitoarea sculptură, începând cu părţile fizice şi apoi terminând cu stările exprimate de diferite gesturi, atitudini, expresii faciale.

Recent mă gândeam la faptul că sunt autori care se grăbesc în a-şi publica romanele neavând răbdarea de a acorda poveştii sale un moment de respiro să se aşeze şi apoi să fie reevaluat. În acelaşi timp am găsit şi repere exacte care pot ajuta un scriitor debutant în şlefuirea cărţii sale, în aprofundarea temei dorite şi în creionarea personajelor. De asemenea, se merge şi pe ideea de a citi cât mai mult înainte de a te lansa în scrierea propriei tale cărţi. Însă, odată publicată o carte, asta nu înseamnă că tu trebuie să renunţi în a mai citi şi învăţa.

Dacă îți place recenzia cărții CUM SE SCRIE UN BEST SELLER- TEHNICĂ AMERICANĂ DE SCRIERE CREATIVĂ CU AJUTORUL CĂREIA POŢI TRANSFORMA O IDEE ÎNTR-UN ROMAN DE SUCCES, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Monica Ramirez

Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi după ce terminaţi de scris cartea este să luaţi o pauză de câteva zile. (…)

Când veţi redeschide manuscrisul după câteva zile, veţi avea o atitudine proaspătă faţă de scriitura dumneavoastră. Veţi vedea totul cu alţi ochi.

Acum este timpul să începeţi procesul de corectare…

Cum se scrie un best seller- Tehnică americană de scriere creativă cu ajutorul căreia poţi transforma o idee într-un roman de succes ne explică rolul folosirii unui timp predominant în povestea pe care vrem să o scriem, cum putem crea doza de mister pentru a da farmec acţiunii, cum ne putem şlefui personajele învăluindu-le în complexitate şi, mai ales, cum îi putem captiva pe cititori, făcându-i parte din poveste.

Cititorul are nevoie să pătrundă în lumi normale, lumi care i se par cunoscute din propria experienţă pentru a nu avea senzaţia de artificial.

Consider că Monica Ramirez aduce în atenţia tuturor un ghid util care te poate ajuta, dându-ţi idei, repere şi inspiraţie. Cum se scrie un best seller- Tehnică americană de scriere creativă cu ajutorul căreia poţi transforma o idee într-un roman de succes poate fi un îndrumător excelent. Dacă mie, un cititor fără dorinţe de viitor scriitor mi s-a părut  un ghid demn de urmat şi de luat în seamă, vouă viitori scriitori, oare cum vi se va părea?

Cu cât veţi citi mai mult, cu atât vă veţi îmbogăţi vocea personală, stilul, chiar imaginaţia. Aşa că citiţi, şi citiţi cu pasiune!

Un volum disponibil şi pe site-ul Editurii Librex Publishing.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CUM SE SCRIE UN BEST SELLER- TEHNICĂ AMERICANĂ DE SCRIERE CREATIVĂ CU AJUTORUL CĂREIA POŢI TRANSFORMA O IDEE ÎNTR-UN ROMAN DE SUCCES CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Cum Se Scrie Un Best Seller- Tehnică Americană De Scriere Creativă Cu Ajutorul Căreia Poţi Transforma O Idee într-un Roman De Succes
Autor: Monica Ramirez
An apariție : 2017
Editura: LIBREX PUBLISHING
Nr. Pagini: 144
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1237

Alte recenzii de la Monica Ramirez:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Cu siguranță Mircea Cărtărescu a ridicat literatura românească la un alt nivel. Pot să afirm că mă simt mândră să-i fiu contemporană. Și deși sunt abia la a doua carte a autorului, am planuri să continui să-l descopăr. Solenoid scoate la iveală istoria unui profesor...

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Haruki Murakami este autorul care m-a cucerit de la prima carte pe care am citit-o acum câțiva ani. „La sud de graniță, la vest de soare” va rămâne, fără doar și poate, o carte foarte dragă sufletului meu, la care mă voi gândi mereu cu afecțiune, pentru că a fost...

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Fernanda Melchor a reușit să stârnească vâlvă mare în sat, mai ales în satul cititorilor consacrati. Cele doua tabere în care s-au împărțit alesii notorii, sunt nimeni alții decât Pro sau Contra acestei cărți. Și poate nu atât contra, cât nu au reușit sa îi ducă...

0 0 votes
Article Rating
Diana Daniela Macovei este redactor Booknation.ro de 2775 zile și a scris până acum 270 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments