Recenzie „Cum se scrie un best seller- Tehnică americană de scriere creativă cu ajutorul căreia poţi transforma o idee într-un roman de succes” de Monica Ramirez

by | Dec 18, 2017 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA CUM SE SCRIE UN BEST SELLER- TEHNICĂ AMERICANĂ DE SCRIERE CREATIVĂ CU AJUTORUL CĂREIA POŢI TRANSFORMA O IDEE ÎNTR-UN ROMAN DE SUCCES ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Mare atenţie, deci! Odată catalogat drept un scriitor prost, este foarte greu să mai schimbaţi opinia potenţialilor cititori.

Nu mai este un secret faptul că Monica Ramirez scrie excepţional de frumos, cursiv şi captivant. Cu toate acestea, nu mă aşteptam ca volumul Cum se scrie un best seller- Tehnică americană de scriere creativă cu ajutorul căreia poţi transforma o idee într-un roman de succes să mi se pară mie, un simplu cititor, fără talent de viitor scriitor, un ajutor de nădejde pentru un scriitor.

Imaginaţi-vă că sunteţi un sculptor care începe prin a construi un schelet, pe care apoi va dezvolta viitoarea sculptură, începând cu părţile fizice şi apoi terminând cu stările exprimate de diferite gesturi, atitudini, expresii faciale.

Recent mă gândeam la faptul că sunt autori care se grăbesc în a-şi publica romanele neavând răbdarea de a acorda poveştii sale un moment de respiro să se aşeze şi apoi să fie reevaluat. În acelaşi timp am găsit şi repere exacte care pot ajuta un scriitor debutant în şlefuirea cărţii sale, în aprofundarea temei dorite şi în creionarea personajelor. De asemenea, se merge şi pe ideea de a citi cât mai mult înainte de a te lansa în scrierea propriei tale cărţi. Însă, odată publicată o carte, asta nu înseamnă că tu trebuie să renunţi în a mai citi şi învăţa.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi după ce terminaţi de scris cartea este să luaţi o pauză de câteva zile. (…)

Când veţi redeschide manuscrisul după câteva zile, veţi avea o atitudine proaspătă faţă de scriitura dumneavoastră. Veţi vedea totul cu alţi ochi.

Acum este timpul să începeţi procesul de corectare…

Cum se scrie un best seller- Tehnică americană de scriere creativă cu ajutorul căreia poţi transforma o idee într-un roman de succes ne explică rolul folosirii unui timp predominant în povestea pe care vrem să o scriem, cum putem crea doza de mister pentru a da farmec acţiunii, cum ne putem şlefui personajele învăluindu-le în complexitate şi, mai ales, cum îi putem captiva pe cititori, făcându-i parte din poveste.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Monica Ramirez

Cititorul are nevoie să pătrundă în lumi normale, lumi care i se par cunoscute din propria experienţă pentru a nu avea senzaţia de artificial.

Consider că Monica Ramirez aduce în atenţia tuturor un ghid util care te poate ajuta, dându-ţi idei, repere şi inspiraţie. Cum se scrie un best seller- Tehnică americană de scriere creativă cu ajutorul căreia poţi transforma o idee într-un roman de succes poate fi un îndrumător excelent. Dacă mie, un cititor fără dorinţe de viitor scriitor mi s-a părut  un ghid demn de urmat şi de luat în seamă, vouă viitori scriitori, oare cum vi se va părea?

Cu cât veţi citi mai mult, cu atât vă veţi îmbogăţi vocea personală, stilul, chiar imaginaţia. Aşa că citiţi, şi citiţi cu pasiune!

Un volum disponibil şi pe site-ul Editurii Librex Publishing.

🔥 CARTEA CUM SE SCRIE UN BEST SELLER- TEHNICĂ AMERICANĂ DE SCRIERE CREATIVĂ CU AJUTORUL CĂREIA POŢI TRANSFORMA O IDEE ÎNTR-UN ROMAN DE SUCCES ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Cum Se Scrie Un Best Seller- Tehnică Americană De Scriere Creativă Cu Ajutorul Căreia Poţi Transforma O Idee într-un Roman De Succes
Autor: Monica Ramirez
An apariție : 2017
Editura: LIBREX PUBLISHING
Nr. Pagini: 144
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 18.12.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

De câteva zile le citesc plantelor de pe balcon din volumul II al romanul Eu cea de pe locul doi scrisă de Cezara Zamfir. Ele nu au ascultat și primul volum, încă nu erau născute, dar par acum destul de impresionante. E uimitor cum florile lor sunt mai deschise, mai...

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Titlu: Noi doi Autor: Diana Farca An apariție: 2020 Editura: Eleprint Număr de pagini: 167 Despre autor: Diana Farca este o autoare de beletristică care a debutat cu romanul ”La limită”, un roman ce se încadrează la ficțiune, istorie și romance. Următoarea carte...

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Diana Daniela Macovei este redactor Booknation.ro de 1904 zile și a scris până acum 270 articole. Se află pe poziția 5 din 143 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments