Recenzie “Dansul furiei” de Harriet Lerner

by | Jan 30, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA DANSUL FURIEI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Cum ne face “să dansăm” propria furie în relațiile noastre?

Cum putem învăța acești pașii, astfel încât să nu ne călcăm pe picioare?

           Harriet Lerner ne prezintă un scurt ghid de doar 229 de pagini în care ne promite că putem schimba tiparul propriilor relații. Fiecare dintre noi cu siguranță a avut momente în care s-a simțit copleșit de furie.

Și, în acele momente, probabil că ne-am dorit din tot sufletul să putem scăpa de acea stare, aruncând tot conținutul otravei în afara noastră. După acest episod, poate că ne-am întrebat de ce am reacționat astfel sau poate că ne-am fi dorit să nu fi spus ce am spus deja. Însă, poate că ne-am pus întrebarea greșit și poate că mai degrabă ar fi trebuit să ne gândim și la “de ce-ul?” declanșator.

          De ce am simțit ceea ce am simțit? De ce acea durere s-a preschimbat în furie? Va reapărea? Cu siguranță, tiparele tind să revină.
Alături de sfaturile doctorului în psihologia feminină, Harriet Lerner, avem oportunitatea de a ne autocunoaște sursele furiei, putem chiar să fim pentru câteva momente propriul psihoterapeut.

           Cartea mi se pare că este plină de exemple pertinente și conține, totodată și multe informații relevante, însă reușește să le transmită într-o manieră antrenantă, astfel încât asimilarea acestora se face ușor. Cu siguranță, îți rămân câteva idei pe care sa le pui în practică odată ce o finalizezi.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Harriet Lerner

          Astfel că, autoarea ne ajută să ne conștientizăm și înțelegem mai aprofundat furia și cum să o gestionam, modificând tipare de comportament în relațiile cu familia, prietenii, colegii  pentru a ne recâștiga sinele pierdut sau uitat și pentru a avea mai multă încredere să ne exprimăm propriile opinii.

„Senzația că gândurile li se încâlcesc, incapacitatea de a articula cuvintele și senzația că nu sunt prea deștepte – iată reacții des întâlnite printre femeile care luptă să ia atitudine într-o anumită direcție. Nu numai că învățăm să ne temem de furie și de conflict, dar evităm să punem întrebări precise și să facem declarații clare dacă bănuim inconștient că, făcând aceste lucruri, diferențele noastre de opinii vor fi expuse și îl vom face pe celălalt să se simtă incomod, sfârșind prin a rămâne singure.“

„Pentru a învăța să ne folosim eficient furia trebuie să renunțăm la unele lucruri: la a-i învinui pe cei pe care îi considerăm a fi cauza problemelor noastre și despre care credem că nu contribuie la fericirea noastră; trebuie să renunțăm la noțiunea că este de datoria noastră să îi schimbăm pe alții sau să le spunem cum trebuie să gândească, să simtă, să se comporte.“

Titlu: Dansul Furiei
Autor: Harriet Lerner
An apariție : 2014
Editura: HERALD
Nr. Pagini: 229
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Publicată la 30.01.2020
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

O recomand din tot sufletul, autoarea reușește să sublinieze foarte bine direcționarea și adresarea corectă a sentimentelor noastre negative. Exemplele se regăsesc cu usurință în viața de zi cu zi.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Bună să vă fie inima și sufletul în armonie! Ce se mai întâmplă prin viața voastră nou? Oare mai ieșim și noi la un ceai fizic în următoarele 3 luni sau tot din casă ne scriem? ☺ Dacă vi se pare înfiorătoare situația actuală, vă invit să cunoașteți cu adevărat o carte...

Recenzie “La răscruce de vânturi” de Emily Brönte

Recenzie “La răscruce de vânturi” de Emily Brönte

La răscruce de vânturi este o poveste de dragoste clasică, dar neobișnuită, atipică, toxică, cum ar cataloga-o psihologii din zilele noastre, este povestea de dragoste neîmpărtășită dintre Heathcliff și Catherine. O dragoste, o apropiere și o pliere perfectă a...

Recenzie „Totul pentru dragoste” de Kristin Hannah

Recenzie „Totul pentru dragoste” de Kristin Hannah

Kristin Hannah a reușit să mă surprindă din nou cu noua carte tradusă la noi în țară. Totul pentru dragoste are toate ingredientele unui roman de dragoste, de familie și este, mai ales, despre puterea de a merge mai departe. Așa cum ne-a obișnuit, cartea aceasta ne...

Diana Costea este redactor Booknation.ro de 602 zile și a scris până acum 94 articole. Se află pe poziția 15 din 153 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Costea aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments