🔥 CARTEA DE ZIUA MAMEI. O POVESTE DE IUBIRE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

De ziua mamei. O poveste de iubire este o poveste de dragoste scrisă de britanicul Graham Swift.

Cartea urmărește o situație simplă, dar care pe parcurs va scoate la iveală amănunte ce au un impact decisiv în ceea ce privește soarta personajului principal, Jane Fairchild.

Viața unei orfane ajunsă scriitoare

Jane este o tânără de 22 de ani, fată în casa unei familii londoneze, care de șase ani de zile are o aventură cu un tânăr moștenitor al unei proprietăți vecine. Pe data de 30 martie 1924, de Ziua Mamei, are loc o nouă întâlnire între cei doi, asta pentru că Jane este orfană, deci nu are o mamă să viziteze.

2 planuri

Practic cartea cuprinde 2 planuri, cel prezent și cel viitor. Situația prezentă ne prezintă vizita extraconjugală a celor doi amanți, având parte de multe detalii intime. Planul secund ne povestește evenimente din restul vieții lui Jane, cum ea a devenit o mare scriitoare și prin ce a trecut de-a lungul anilor.

De multe ori cele două planuri se suprapun și cel puțin la început acestea sunt destul de greu de descifrat.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Graham Swift

Un fel de buildungsroman

De-a lungul a celor aproximativ 170 de pagini ne sunt prezentate detalii despre micuța fetiță orfană care ajunge să scrie cărți citite de mii de oameni. Transformarea ei este tema principală a cărții, vedem cum crește, cum o aventură de 6 ani o schimbă total și cum îmbătrânește.

Începutul cărții este unul șovăielnic, dar spre final lectura chiar te prinde, iar ultimele evenimente prezentate te fac să vrei ca lectura să nu se termine.

Cartea putea fi mai lungă, se putea accentua mai multe pe unele episoade, dar ideea a fost de a se prezenta o singură zi, care are o turnură iremediabilă asupra lui Jane și a viitorului ei.

Așadar, faptul că lectura cuprinde nici 200 de pagini, face ca această carte să fie una accesibilă persoanelor cu puțin timp la dispoziție, dar și celor care vor ceva mai light, dar care conține și ceva pasaje mai profunde.

🔥 CARTEA DE ZIUA MAMEI. O POVESTE DE IUBIRE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: De Ziua Mamei. O Poveste De Iubire
Autor: Graham Swift
An apariție : 2018
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 176
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 6.11.2019
Nota recenzorului: 8/10

Avatar
Autor: Ioana
Ioana e Redactor Foarte Activ
Redactor de 321 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Ioana