Despre ea a fost una din cărțile care a contribuit la o oarecare schimbare a mea. Am avut ocazia de a o citi încă din vremea din care era doar un manuscris, motiv pentru care îi super mulțumesc Augustinei Șiman, o tânără pentru care feminitatea e Crez. 😀

Cartea este, de altfel, însoțită de niște ilustrații de-a dreptul delicioase, realizate cu măiestrie de Natalia Bostan. 

Am fost sceptică la început. Nesigură și temătoare. Pentru că am citit mult prea multe cărți despre femei și feminism, și multe dintre ele erau imense. Și totuși goale. Multe cărți cu și despre femei scrise doar ca să fie scrise, doar pentru că feminismul e un trend. Descrise de superficialitate, cărțile citite până acum în această temă au reușit oarecum să mă scârbească, fiind îmbibate în prea multe antiteze. Femeia nu e obiect, și totuși trebuie câștigată, exact ca un trofeu. Păi ce e asta? Nu e obiect, dar totuși este un trofeu? Pe care îl câștigi, punându-l mai apoi în vitrina cu celelalte cuceriri, și pe care, în timp, lași să se depună praful?

a existat viață până la Tine și există și după Tine. dar, din câte vezi, tu ești mijlocul tuturor.

Când Augustina mi-a trimis al ei copil al minții în format electronic, am rămas surprinsă de simplitatea cu care descrie femeia. Simplitate care o face pe femeie atât de complicată. Despre ea este un volumaș de istorisiri și descrieri artistice ale femeii. Despre ea vorbește prin fiecare pagină, despre ea, bineînțeles. Dar și despre durere, suferință, frica de nou. Frica de a-ți fi frică. M-am regăsit, firește, în majoritatea pasajelor, și cred că e imposibil să nu o faci.

Am auzit recent în lumea livrească cum că Augustina ar încerca să o imite pe Irina Binder, furându-i Fluturii. Țin să anulez aceste speculații. Nefiind o fană a Fluturilor din diverse motive, vreau să specific că scriitura Augustinei, de când a luat naștere și până în prezent, este literatură cu adevărat. Citiți cărți care să vă înalțe, nu doar ca să vă considerați cititori 😀

Augustina Șiman e o adevărată maestră într-ale cuvintelor, un om care crede în cuvânt și se dizolvă în el, reușind să dea naștere unui alt univers între coperți.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Augustina Șiman

Post-Scriptum: știu să gătesc. dar nu asta mă face importantă.

Despre Ea e mai mult decât o carte. Este bătălie, poveste de amor, bilet de adio, scrisoare de bun-venit. Un mic elogiu către sexul frumos, Despre Ea apare ca un manual al femeii, un mic ghid despre cum poți să descoperi în tine universuri și constelații de a căror existență nici nu știai, pentru ca mai apoi să te facă să realizezi că Tu ești cu adevărat Universul și că în ochii tăi se revarsă galaxii întregi.

O carte pe care femeile o vor adora, iar pe bărbați îi va face să acorde mai multă atenție Femeii de lângă ei. Și ce ne învață Despre Ea de fapt e că femeile sunt opere de artă și operele de artă nu sunt făcute pentru a fi înțelese, ci pentru a fi iubite. Și, mai mult de atât, Despre Ea ne învață că femeile, operele de artă, sunt tot opere de artă și când lumina încăperii e stinsă și nu e nimeni să le admire.

 

 

Titlu: Despre Ea
Autor: Augustina Șiman
An apariție : 2017
Editura: CHIșINăU 2017
Nr. Pagini: 175
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 8.02.2017
Nota recenzorului: n/a

Arianna Suduc
Autor: Arianna Suduc
❝ îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos. ❞
Arianna e Redactor Foarte Activ
Redactor de 1847 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Arianna Suduc
Arianna Suduc mai scrie și pe http://www.raftulariciului.wordpress.com