Recenzie ”Despre sensul vieții” de Mihai Morar și Părintele Necula

de | feb. 13, 2022 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA DESPRE SENSUL VIEȚII ARE REDUCERE PE:

Despre subiectul cărții și despre sensul vieții

La început am fost sceptică despre această carte, dintr-un motiv sau altul. Apoi, după ce am auzit atâtea despre Părintele Necula, am recunoscut că eram curioasă ce se ascunde în spatele acestor două sute de pagini. Așa că mi-am dorit, în cele din urmă, să citesc cartea asta. Acum nu pot spune decât că mă bucur că am făcut-o.

Nu mă mai uit la televizor de mai bine de zece ani, deși îl știu pe Mihai Morar de când eram mică. Într-un mod oarecum ignorant, îl catalogam ca fiind la fel cum sunt mulți oameni din televiziune. Însă, am fost plăcut surprinsă de profunzimea și de deschiderea lui către credință. Sunt convinsă că această carte nu va fi pe placul tuturor, desigur. Dar publicul țintă către care se adresează, sunt convinsă că va aprecia mult subiectul acestei cărți.

Deși Părintele Necula tinde să aducă în discuție pe tot parcursul cărții lucruri ce țin de credință și de biblie, nu pot să nu vorbesc despre cât de diferit este acest om. Este surprinzător că un preot poate fi atât de open-minded. Sunt convinsă că poate există mulți alții ca Părintele Necula. Numai că acesta cu bunătatea și curajul lui m-a fermecat cumva.

Credința și întrebările pe care ni le punem

Deși urmează modelul podcast-ului, subiectele abordate și felul în care este credința prezentată m-au făcut să citesc cartea la foc automat. Nu știu de ce mă așteptam într-o oarecare măsură la o carte care să te îndemne să crezi în ceva exact. Se pare că m-am înșelat. Se pare că Părintele Necula și Mihai Morar ne fac martori la o discuție care se vrea a fi, de fapt, inteligentă și impresionantă. O discuție care se află la un alt nivel.

Dacă îți place recenzia cărții DESPRE SENSUL VIEȚII, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Mihai Morar

Pe lângă felul în care sunt prezentate aspectele religioase, mi-au plăcut mult micile povești ale Părintelui Necula. De cele mai multe ori, m-am simțit ca atunci când citeam Amintirile din copilărie ale lui Ion Creangă. Emoția și liniștea pe care le emană această carte cred că spun multe. Și, în special, citatele alese din când în când și strecurate printre pagini.

Deși știu, cum am spus mai sus, că nu va fi pe placul tuturor, sper ca cei care cred în ceva, cât și cei care nu cred, să citească această carte. Cred că este important ca oamenii să învețe ceva din această carte. Deși credința este un subiect controversat, este posibil ca ”Despre sensul vieții” să răspundă la întrebările pe care ni le punem.

Despre tipare și despre idealuri

În opinia mea, Părintele Necula sparge tiparele clasice religioase. Deși au fost anumite secvențe cu care nu am fost întocmai de acord, am apreciat faptul că nu am simțit că ceea ce este scris în această carte ar fi vreo lecție impusă către cititor.

Tocmai de aceea vă recomand din suflet această carte, cât și alte interviuri cu cei doi. Mă bucur că l-am descoperit pe Părintele Necula și mă bucur că acesta sparge niște tipare care trebuiau distruse de multă vreme. Sper să citiți această carte și sper să vă placă! Și, nu în ultimul rând, sper să miște ceva în sufletele voastre!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DESPRE SENSUL VIEȚII CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Despre Sensul Vieții
Autor: Mihai Morar
,
Părintele Necula
An apariție : 2021
Editura: BOOKZONE
Nr. Pagini: 199
Limba: Română
Gen Literar: Alte Genuri
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 384

Alte recenzii de la Mihai Morar:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Crimă și pedeapsă” de Feodor Mihailovici Dostoievski

Recenzie “Crimă și pedeapsă” de Feodor Mihailovici Dostoievski

Am revenit la inegalabilul Dostoievski. Acest titan al literaturii universale, cunoscut drept un observator fin al naturii umane, impresionează cititorii de diferite vârste. Însă, din propria experiență pot afirma că felul în care l-am perceput pe Dostoievski când...

Recenzie “Minciuni pe canapea” de Irvin D. Yalom

Recenzie “Minciuni pe canapea” de Irvin D. Yalom

Irvin D. Yalom te invită în culisele psihoterapiei. Ai o șansă unică nu doar să fii pe canapeaua a doi terapeuți, dar și în mintea lor. Afli depre psihoterapie din prima sursă, descoperi nu doar cum se mănâncă ea, dar și toată bucătăria din spate. Aici se analizează...

Recenzie “Aventurile lui Huckleberry Fin” de Mark Twain

Recenzie “Aventurile lui Huckleberry Fin” de Mark Twain

Am citit “Aventurile lui Tom Sawyer” acum doi ani, împreună cu nepoțica mea. Tare mult i-a plăcut cartea. Drept urmare i-am promis că-i fac cadou și “Aventurile lui Huckleberry Finn”. Cu atât mai impresionată a fost când a aflat că amicul lui Tom Sawyer are și el o...

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 1032 zile și a scris până acum 262 articole. Se află pe poziția 5 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments