Recenzie „Dewey. Pisoiul din biblioteca unui mic oraș cucerește lumea” de Vicki Myron

by | Jun 30, 2020 | Beletristică, Biografii, Jurnale, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DEWEY. PISOIUL DIN BIBLIOTECA UNUI MIC ORAȘ CUCEREȘTE LUMEA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Sunt o iubitoare de pisici și ador cărțile despre aceste animăluțe interesante și speciale. Mi-aș dori să citesc mai multă literatură despre animale pe viitor. Sunt cărți relaxante, amuzante, dar și emoționante. Pisicile și câinii pot avea și ei poveștile lor. Ce simte un animal de companie? Prin câte suferințe trece de-a lungul vieții? Poate influența viața mai multor oameni? Singurul lucru „greșit” legat de ele este faptul că nu pot vorbi, să-i ascultăm și pe ei atunci când au nevoie.

Dewey este o carte care m-a impresionat profund. Pe atunci, nu eram atât de pasionată de lectură, însă aceasta m-a ținut ore întregi captivă. Nu o puteam lăsa din mână. Un pisoi abandonat a reușit să aducă zâmbetul pe buze multor persoane la biblioteca din orașul Spencer, Iowa. Micuțul blănos și-a căpătat numele după sistemul decimal de clasificare în biblioteci. A fost găsit într-o cutie, lăsat să înghețe într-o noapte geroasă de iarnă. Autoarea însăși îl găsește dimineața următoare.

Un motan schimbă lumea

Dewey era un simplu motan care nu făcea nimic deosebit. Dar nu vreun talent special i-a adus faima printre localnici. Era iubitor, curios și plin de afecțiune. Nu doar copiii îl adorau, ci și adulții. Simpla lui prezență aducea zâmbetul celor din jur. Toată lumea îl iubea, nu doar cei din bibliotecă. A reușit să aducă faima orașului Spencer, de care mulți nici n-au auzit. Prezența, căldura și afecțiunea lui l-au făcut remarcabil.

Cartea ne aduce la cunoștință și problemele din viața autoarei și de aceea o încadrez la biografie. Vicki nu a avut o viață tocmai ușoară. A trecut de câteva ori prin oroarea cancerului la sân și prin numeroase intervenții chirurgicale. Iar frații ei au murit tot din cauza unor boli necruțătoare. Existența motanului i-a readus de multe ori zâmbetul pe buze atunci când avea clipe de coșmar. Și nu doar ei…

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Vicki Myron

Este o carte pe care încă o ador, după atâta timp de la prima citire. Aveam șaisprezece ani și am plâns câteva minute bune după ce am terminat-o de citit. Lectura aduce o mare încărcătură emoțională, iar iubitorilor de animale le va ajunge direct la inimă. Este uimitor cum un animăluț poate schimba viața unui oraș și a oamenilor care călătoreau din alte țări pentru a-l vedea în realitate.  Dewey a continuat să rămână un simbol al orașului Spencer, despre care s-a scris nu doar în SUA, ci și în Asia și Europa. O recomand cu cea mai mare plăcere.

„Cu Dewey, veți râde și veți plânge” (New York Post)

 

Titlu: Dewey. Pisoiul Din Biblioteca Unui Mic Oraș Cucerește Lumea
Autor: Vicki Myron
,
Bret Witter
An apariție : 2012
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 272
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 30.06.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Cujo” de Stephen King

Recenzie ”Cujo” de Stephen King

"There's one novel, Cujo, that I barely remember writing at all. I don't say that with pride or shame, only with a vague sense of sorrow and loss. I like that book. I wish I could remember enjoying the good parts as I put them down on the page." Stephen King Eu am doi...

Andreea Stănărîngă este redactor Booknation.ro de 482 zile și a scris până acum 73 articole. Se află pe poziția 20 din 153 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments