Recenzie „Diavolul. Capcana amintirilor” de Kerri Maniscalco

de | nov. 10, 2021 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA DIAVOLUL. CAPCANA AMINTIRILOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Cu riscul de a enerva sau de a intoxica publicul cu recomandările mele de carte insistente, trebuie să citiți seria Audrey Rose. Nu există loc de scuze sau de alte șovăieli, ci TREBUIE. Sunt un mare fan al seriei și mă bucur din suflet că am descoperit-o și că pot să vorbesc despre ea cu fiecare ocazie. Acestă serie m-a surprins, „m-a luat pe sus” cum se spune pe românește și mă bucur mult că ocupă un loc mândru în biblioteca mea. Am crezut inițial că o să fie o serie polițistă, cu accent pe cazurile prezentate și pe probe, însă am primit mult mai mult de atât – personaje principale deosebite, antagonici de neuitat, mesaje sociale puternice și replici fenomenale. În materie de „power couple” Thomas și cu Audrey o să ocupe mereu un loc special în inima mea, pentru că sunt deosebiți pentru vârstă lor și îi iubesc tare.

Diavolul. Capcana amintirilor” este ultimul volum din serie și a oferit o perspectivă echilibrată între personal și profesional, punând accent pe cuplul nostru Thomas și Audrey și pe „treburile nerezolvate” pe care aceștia le aveau unul cu altul, dar și cu alte personaje din serie. Au terminat cu suprimarea sentimentelor și acum ceea ce simt este prioritar, fiind acolo unul pentru celălalt și încercând să deslușească dacă au un viitor împreună sau nu. Cred că aveau nevoie de un moment de respiro pentru a se focusa mai mult pe dragostea lor și pe perspectivele care se ivesc, însă din păcate there is no rest for the wicked. În această carte relația lor a căpătat o altă valență, a devenit MULT mai serioasă și s-a maturizat într-un mod absolut wow. Evident, au existat replicile lui Thomas și „naivitatea” lui Audrey care uneori m-a scos din sărite, însă am văzut doi adulți care și-au asumat sentimentele și le-au exprimaaaaaaaaaaaaaat, indiferent de vocea lumii sau de rigorile epocii. Asta de zis pe partea personală.

Pe partea profesională însă, lucrurile se complică și dușmanii din trecut reintră în peisaj. Această carte a fost super dark și a lucrat foarte mult la partea psihologică. M-a ținut într-un constant sentiment de tensiune și de „uitat după umăr” pentru că mă așteptam mereu să se întâmple ceva care să mă sperie sau să le dea viațapeste cap personajelor mele. Nu vreau să dau mult din spoiler, însă așteptați ca NIMIC din ce ați crezut că s-a întâmplat în trecut să se concretizeze. Multe teorii se vor da peste cap și totul va capătă o altă turnură, rescriind practic acțiunea și timeline-ul seriei. Multe scene destul de dure, însă necesare au conturat această carte și au făcut-o clar cea mai bună scrisă.

Am remarcat evoluția lui Kerri și mi-a plăcut mult, pentru că am avut impresia că și Audrey a crescut o dată cu stilul ei. Mereu uit că genul este Thriller, nu Romance, dar am fost atât de cufundată în povestea celor 2 încât am pierdut uneori simțul realității. Dacă tot am vorbit de Audrey Rose, ea a fost focusul principal, toată atenția fiind practic pe ea și pe evoluția ei. De la o fată de societate care considera că nu își găsește locul, a devenit o femeie atâta de puternică și de hotărâtă. A vrut atât de multe lucruri de la ea, încât a devenit copleșită de numărul lor – să fie văzută, acceptată, înțeleasă și iubită. Mi-a făcut plăcere să o urmăresc, să îi văd reacțiile și mai ales, să fiu de acord cu deciziile ei, lucru pe care nu îl făceam foarte mult în trecut. Nouă ei perspectivă este una matură, care cântărește bine riscurile, dar care se și sacrifică pentru oamenii dragi.

Thomas…. dacă aveați impresia că Thomas nu poate să vă surprindă mai mult decât a făcut-o până, think again și citiți cartea. Am văzut aici un Thomas vulnerabil, un Thomas căruia nu îi pasă de societate, care nu mai gândește rațional și „by the book”, ci un Thomas extrem de îndrăgostit și care este gata să facă orice pentru Audrey. În plus, m-a surprins cât de direct a fost și, exact ca Audrey, a devenit mult mai matur și mai asumat. Oricum, scenele în care a fost implicat mi-au plăcut foarte mult și m-a încântat acest Thomas îndrăzneț și mai bărbat, pentru că până la urmă, despre asta este vorba. A devenit acel bărbat care știe ce își dorește și nu mai folosește replici glumete, ci se adresează direct, fără să îi pese de consecințe.

Doamne cât am scris… Nu contează, sper că am reușit să vă conving să citiți cartea și să descoperiți acest univers minunat, plasat într-o epocă plină de evenimente, de reguli și de lipsuri, dar și dragoste și curaj. Lectură plăcută!!!

40 Stalking Jack the Ripper ideas | stalking, audrey rose, stalking jack  the ripper

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții DIAVOLUL. CAPCANA AMINTIRILOR?

Vezi toată lista de cărți scrise de Kerri Maniscalco sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DIAVOLUL. CAPCANA AMINTIRILOR CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Diavolul. Capcana Amintirilor
Autor: Kerri Maniscalco
An apariție : 2021
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 528
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 10.11.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Aventurile lui Choko” de Ștefania Tudorache

Recenzie “Aventurile lui Choko” de Ștefania Tudorache

Un dar neprețuit pentru un copil poate fi o carte cu povești și ilustrații minunate care să-i aprindă imaginația, să-l emoționeze. O astfel de carte este Aventurile lui Choko, scrisă de Ștefania Tudorache. Aventurile lui Choko este o continuare a poveștii Surprizele iernii. 

Recenzie „Colecționarul” de John Fowles

Recenzie „Colecționarul” de John Fowles

Este a doua mea întâlnire cu autorul. Am citit și Iubita locotenentului francez care este mult mai cunoscută probabil și datorită ecranizării pe care eu n-am urmărit-o, dar am apreciat cartea. Colecționarul prezintă tragedia unei tinere fete răpită și sechestrată de...

Recenzie „Near the bone” de Christina Henry

Recenzie „Near the bone” de Christina Henry

Inițial a fost foarte captivantă și teribil de creepy și dark, dar cred că autoarea a greșit complicând acțiunea cu acea tentă de paranormal. William era suficient pentru a menține teroarea la nivel ridicat, nu era nevoie și de acel Yeti/Big Foot sau ce creatură...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 1771 zile și a scris până acum 421 articole. Se află pe poziția 2 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments