Recenzie ” Dictatorul și hamacul” de Daniel Pennac

by | May 16, 2018 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA DICTATORUL ȘI HAMACUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Într-o epocă încețoșată, în care realul și irealul, adevărul și minciuna, kitsch-ul și arta, au ajuns să se confunde, aproape reușind să răstoarne întregul sistem de valori prin intermediul unei societăți terifiant de indolente, scriitorul francez Daniel Pennac pune sub lupa introspecției acest nedorit aspect al unei lumi cufundate în mocirla snobismului.

 

Romanul ” Dictatorul și hamacul”, apărut la Editura Polirom, conține întreaga sarabandă a ingredientelor, dozate optim și corect, pentru a se constitui într-o frescă necruțătoare a epocii post-moderniste în care homo sapiensul ajunge să fie atât de confuz încât chiar și verbul a fi ajunge să fie vălurit de un repugnabil iz utopic. O cursă într-un giratoriu, cu existențe care se varsă una în alta într-o cascadă de înlănțuiri, dedublări alambicate într-o caducitate tăioasă, plină de sufixele și prefixele trăirilor.

Stilul este plin de vervă, dovedindu-se tentacular și inoculant încă de la prima pagină, păstrându-și tenacitatea tensionării prin intermediul unei reverberații aparent sinuoase și încolăcitoare, dar care totuși se pricepe de minune să facă din prinosul lăuntricelor răniri un ipso facto care încă nu poate fi strigat pe oriunde, având o ușoară gâtuire, o stigmatizare uscată, stafidită, pe care omul o poartă pretutindeni cu el în malițiozitatea difuză a unui sagace memento mori.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Daniel Pennac

Fiecare capitol, care cotește abrupt, mai mereu reușete să ne ofere iluzia continuității, este o neîntreruptă vărsare a cucutei dintr-un pocal în altul, mereu cu speranța îndulcirii, o săeranță care își licăre nebunia odată cu fiecare clipă înfiptă în flamura albă a ireversibilității.

O carte absolut halucinantă și de neratat pentru orice adevărat iubitor de literatură.

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA DICTATORUL ȘI HAMACUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Dictatorul și Hamacul
Autor: Daniel Pennac
An apariție : 2014
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 16.05.2018
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Trecerea de la o existență la alta într-o curgere continuă te îmbie.

Aspecte Negative:

Uneori frazele lungi devin derutante.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Recenzie „După ce ne-am îndrăgostit” de Anna Todd

Relația tumultoasă dintre Tessa și Hardin continuă și în cel de-al treilea volum al seriei After, După ce ne-am îndrăgostit. Acest volum și următorul sunt cele mai reușite din toată seria, după părerea mea. Drama se îmbină cu dragostea dintre protagoniști, iar...

Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 1946 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 2 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments