Recenzie ”Din România sunt doar eu” de Daniel D. Marin

de | iul. 10, 2018 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA DIN ROMÂNIA SUNT DOAR EU ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

La prima vedere ” Din România sunt doar eu” pare doar un jurnal care nu face altceva decât să relateze întâmplările din viața unui om. Însă, odată cu fiecare filă scrisă de poetul Dan D. Marin, descoperi un anumit ingredient, aparent secret, care te învăluie într-o înșiruire de impresii ușor voalate, dar care totuși reușesc să sugereze un anumit tip de mesaj.

Deci, nefiind doar o simplă relatare, cartea  ” Din România sunt doar eu”, apărută la Editura Paralela 45, poate fi asemuită cu un amestec de strigăte și tăceri care, purificate de neastâmpărul globului ocular își plouă, prin dansuri de extrovertiri, trăirile inedite ( și totuși șlefuite) ale unui suflet aflat, la fel ca marea majoritate a sufletelor, într-o nesfârșită căutare, când chiar și această căutare reprezintă un pilon de sprijin, un sens necesar care reușește, mai mult sau mai puțin, în funcție de unicitatea felului de a fi al fiecărei ființe, să reprezinte un fel de motor propulsor sau, dacă vreți, o anumită îndemânare în mânuirea sforilor legate de păpușa de câlți numită viață.

Însetat de geografia și oameni locurilor vizitate, înzestrat cu un anumit spirit analitic ( deși lasă cam în plan secund descriptivismul arhitectural și fizionomic, mărginindu-se, nu de puține ori, la vuietul de vălurite impresii nerăbdătoare), Daniel D. Marin izbutește să redea spiritul drumețiilor și binecuvântarea amicițiilor, ambele trecute prin furcile caudine ale iubitorului de artă, de frumos estetic și de interacțiune cu semenii.

Deși în prima parte facem cunoștință cu Nordul rigid și contondent, în cea de a doua parte autorul ne îmbie cu căldura Sudului, cu acel magnetism mediteranean, avid de sincere îmbrățișări și furtunoase manifestări dezbărate de măști, pline de o debordantă sinceriatate.

Lectură plăcută!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții DIN ROMÂNIA SUNT DOAR EU?

Vezi toată lista de cărți scrise de Daniel D. Marin sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DIN ROMÂNIA SUNT DOAR EU CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Din România Sunt Doar Eu
Autor: Daniel D. Marin
An apariție : 2018
Editura: PARALELA 45
Nr. Pagini: 100
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 10.07.2018
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Bucuria de a fi în formă” de Irina Alionte

Recenzie ”Bucuria de a fi în formă” de Irina Alionte

De ce am citit cartea aceasta? Pentru că e timpul să accept o provocare. Iar cartea aceasta este o provocare. Te provoacă să îndrăznești să te transformi. Să te transformi în ceea ce te va face să te simți bine în propria piele. De ce o recomand și altora? Pentru că...

Recenzie „Mexican Gothic” de Silvia Moreno-Garcia

Recenzie „Mexican Gothic” de Silvia Moreno-Garcia

Cred că trebuie menționat din start că e o carte pe care o recomand fanilor lui King, adică celor care au înclinație către supranatural, paranormal și ocult. Este o poveste bine gândită și cu un final elaborat minuțios care în mare măsură acoperă semnele de întrebare,...

Recenzie „Lolita” de Vladimir Nabokov

Recenzie „Lolita” de Vladimir Nabokov

"Lolita, lumina vieții mele, focul coapsei mele, păcatul meu, sufletul meu." Lo-lee-ta: vârful limbii făcând o călătorie de trei pași pe palat, ca să atingă, la trei, pe dinți. Era Lo, diminuată, dimineață, în picioare de patru picioare, într-un șosete, era Lola în...

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2291 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 1 din 37 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments