Recenzie ”Din România sunt doar eu” de Daniel D. Marin

by | Jul 10, 2018 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA DIN ROMÂNIA SUNT DOAR EU ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

La prima vedere ” Din România sunt doar eu” pare doar un jurnal care nu face altceva decât să relateze întâmplările din viața unui om. Însă, odată cu fiecare filă scrisă de poetul Dan D. Marin, descoperi un anumit ingredient, aparent secret, care te învăluie într-o înșiruire de impresii ușor voalate, dar care totuși reușesc să sugereze un anumit tip de mesaj.

Deci, nefiind doar o simplă relatare, cartea  ” Din România sunt doar eu”, apărută la Editura Paralela 45, poate fi asemuită cu un amestec de strigăte și tăceri care, purificate de neastâmpărul globului ocular își plouă, prin dansuri de extrovertiri, trăirile inedite ( și totuși șlefuite) ale unui suflet aflat, la fel ca marea majoritate a sufletelor, într-o nesfârșită căutare, când chiar și această căutare reprezintă un pilon de sprijin, un sens necesar care reușește, mai mult sau mai puțin, în funcție de unicitatea felului de a fi al fiecărei ființe, să reprezinte un fel de motor propulsor sau, dacă vreți, o anumită îndemânare în mânuirea sforilor legate de păpușa de câlți numită viață.

Însetat de geografia și oameni locurilor vizitate, înzestrat cu un anumit spirit analitic ( deși lasă cam în plan secund descriptivismul arhitectural și fizionomic, mărginindu-se, nu de puține ori, la vuietul de vălurite impresii nerăbdătoare), Daniel D. Marin izbutește să redea spiritul drumețiilor și binecuvântarea amicițiilor, ambele trecute prin furcile caudine ale iubitorului de artă, de frumos estetic și de interacțiune cu semenii.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Daniel D. Marin

Deși în prima parte facem cunoștință cu Nordul rigid și contondent, în cea de a doua parte autorul ne îmbie cu căldura Sudului, cu acel magnetism mediteranean, avid de sincere îmbrățișări și furtunoase manifestări dezbărate de măști, pline de o debordantă sinceriatate.

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA DIN ROMÂNIA SUNT DOAR EU ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Din România Sunt Doar Eu
Autor: Daniel D. Marin
An apariție : 2018
Editura: PARALELA 45
Nr. Pagini: 100
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 10.07.2018
Nota recenzorului: 9/10

Aspecte Pozitive:

Descriptivismul de tipul pelerinajului are totuși un anumit farmec mătăsos.

Aspecte Negative:

Corsetul mărturisirilor taie din avântul impresiilor adunate din tropăitul drumețiilor.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Spre rușinea mea de cititor, Petronela Rotar este primul autor român pe care îl citesc. 🙂 Nu mă întrebați de ce nu am dat până acum literaturii noastre o șansă, nu am răspuns, însă vă pot spune că de acum înainte voi vedea lucrurile altfel și voi face o schimbare în...

Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 1910 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 2 din 142 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments