Recenzie ”Dincolo de lumea cunoscută” de Ramona Alexandra Neagoș

by | Dec 9, 2020 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA DINCOLO DE LUMEA CUNOSCUTĂ PE www.emag.ro

Bună, dragilor,

V-ați gândit oare ce fac renii lui Moș Crăciun în această perioadă? Muncesc neîncetat?

Până ne vor vizita mai am timp să vă mai povestesc o recenzie despre creaturi mai ciudate decât renii. Ce credeați că doar oamenii sunt subiecte de roman?

Romanul Dincolo de lumea cunoscută scris de Ramona Alexandra Neagoș vine în atenția noastră cu invitația de a merge într-o călătorie fantastică.

Cartea a fost publicată în 2020 la ePublishers și cuprinde șase capitole dintre care Un spirit nestatornic și În lagărul vulcanilor mi-au plăcut cel mai mult.

Primul capitol începe cu descoperirea trupului neînsuflețit al unui dragon, Cryodrakon boreas, despre care savanții au afirmat că este un războinic preistoric. Este narat la persoana I de o voce întărită de prezența sa la desfășurarea evenimentelor relatate.

“Acesta este povestea unei aventuri care se petrecea în Thule, Havila și ținutul care le despărțea, cel al Vântului de Nord. Îți redau întocmai relatarea acestei aventuri așa cum este scrisă în caietul lui Evin și te voi lăsa pe tine, iubite cititor, să găsești adevărul în înțelepciunea celor dezvăluite.” (pag. 12)

Un roman în care verosimilitatea data de vocea naratorului se îmbină cu fantasticul creat de personajele eroice.

Cum vorbeau aceste vietăți, cum se înțelegeau cu alte specii, voi lăsa să fie misterul pe care îl veți descoperi singuri ca pe un cadou de Craciun.

Creativitatea și imaginația autoarei s-au împletit într-un dans atât de armonios încât, pe parcursul lecturii, pierzi noțiunile realități și te afunzi în atmosfera fantastică.

“Atunci simți pentru prima oară că înțelege cu adevărat regula de aur a Havilei: Unirea inimilor și a voințelor însoțește întotdeauna victoria. Această descoperire îl exalta și îl înfricoșa deopotrivă, așa cum te-ai trezi brusc dintr-un vis frumos în care nu te mai poți întoarce.” (pag. 59)

Printre aceste creaturi mai există și duhuri, oameni de știință, regi, sclavi.

Predomină narațiunea și dialogul, însă descrierile cadrelor în care se desfășoară acțiunile sunt foarte bine construite, în detaliu și cu multe figuri de stil care mi-au atins pe rând simțurile: văzul, auzul, mirosul, tactilul. 

Deși se citește repede, având doar 74 de pagini, călătoria te va lăsa cu gustul fantasticului câteva zile.

Sentimentul final pe care l-am avut după ce am terminat romanul a fost de conștientizare a puterii interioare care se află în mine și care mă poate ajuta să îmi înfloresc împlinitor toate dorințele. M-am regăsit, pe rând, în diferiți eroi ale căror puteri le-am simțit în mine. Poate fi ca o invitație la curaj.

Dacă simțiți în voi o poftă de aventură prin lumi special create pentru a evada în ele, cu personaje memorabile, cadre magice și întâmplări surprizătoare e timpul pentru o călătorie Dincolo de lumea cunoscută.

Vă doresc spor la pregătiri, armonie în suflet și iubire multă!

Vă pup.

Să ne scriem cu inspirație și să ne citim cu drag.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA DINCOLO DE LUMEA CUNOSCUTĂ PE www.emag.ro

Titlu: Dincolo De Lumea Cunoscută
Autor: Ramona Alexandra Neagos
An apariție : 2020
Editura: EPUBLISHERS
Nr. Pagini: 74
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 9.12.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

"Dragă inimă" de Vasi Rădulescu este o carte primită în dar ce mi-a încălzit inima, mi-a frânt-o pe alocuri, mi-a stors câteva lacrimi pe furiș. Povestirile acestea personale inspirate din viața reală și redate de un doctor de inimă sunt inspiraționale. Fiecare...

0 0 vote
Article Rating
Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1468 zile și a scris până acum 740 articole. Se află pe poziția 1 din 25 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments