Recenzie ”Dincolo de lumea cunoscută” de Ramona Alexandra Neagoș

de | dec. 9, 2020 | Recenzii cărți

Bună, dragilor,

V-ați gândit oare ce fac renii lui Moș Crăciun în această perioadă? Muncesc neîncetat?

Până ne vor vizita mai am timp să vă mai povestesc o recenzie despre creaturi mai ciudate decât renii. Ce credeați că doar oamenii sunt subiecte de roman?

Romanul Dincolo de lumea cunoscută scris de Ramona Alexandra Neagoș vine în atenția noastră cu invitația de a merge într-o călătorie fantastică.

Cartea a fost publicată în 2020 la ePublishers și cuprinde șase capitole dintre care Un spirit nestatornic și În lagărul vulcanilor mi-au plăcut cel mai mult.

Primul capitol începe cu descoperirea trupului neînsuflețit al unui dragon, Cryodrakon boreas, despre care savanții au afirmat că este un războinic preistoric. Este narat la persoana I de o voce întărită de prezența sa la desfășurarea evenimentelor relatate.

“Acesta este povestea unei aventuri care se petrecea în Thule, Havila și ținutul care le despărțea, cel al Vântului de Nord. Îți redau întocmai relatarea acestei aventuri așa cum este scrisă în caietul lui Evin și te voi lăsa pe tine, iubite cititor, să găsești adevărul în înțelepciunea celor dezvăluite.” (pag. 12)

Un roman în care verosimilitatea data de vocea naratorului se îmbină cu fantasticul creat de personajele eroice.

Cum vorbeau aceste vietăți, cum se înțelegeau cu alte specii, voi lăsa să fie misterul pe care îl veți descoperi singuri ca pe un cadou de Craciun.

Creativitatea și imaginația autoarei s-au împletit într-un dans atât de armonios încât, pe parcursul lecturii, pierzi noțiunile realități și te afunzi în atmosfera fantastică.

“Atunci simți pentru prima oară că înțelege cu adevărat regula de aur a Havilei: Unirea inimilor și a voințelor însoțește întotdeauna victoria. Această descoperire îl exalta și îl înfricoșa deopotrivă, așa cum te-ai trezi brusc dintr-un vis frumos în care nu te mai poți întoarce.” (pag. 59)

Printre aceste creaturi mai există și duhuri, oameni de știință, regi, sclavi.

Predomină narațiunea și dialogul, însă descrierile cadrelor în care se desfășoară acțiunile sunt foarte bine construite, în detaliu și cu multe figuri de stil care mi-au atins pe rând simțurile: văzul, auzul, mirosul, tactilul. 

Deși se citește repede, având doar 74 de pagini, călătoria te va lăsa cu gustul fantasticului câteva zile.

Sentimentul final pe care l-am avut după ce am terminat romanul a fost de conștientizare a puterii interioare care se află în mine și care mă poate ajuta să îmi înfloresc împlinitor toate dorințele. M-am regăsit, pe rând, în diferiți eroi ale căror puteri le-am simțit în mine. Poate fi ca o invitație la curaj.

Dacă simțiți în voi o poftă de aventură prin lumi special create pentru a evada în ele, cu personaje memorabile, cadre magice și întâmplări surprizătoare e timpul pentru o călătorie Dincolo de lumea cunoscută.

Vă doresc spor la pregătiri, armonie în suflet și iubire multă!

Vă pup.

Să ne scriem cu inspirație și să ne citim cu drag.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE www.emag.ro

Titlu: DINCOLO DE LUMEA CUNOSCUTĂ
Autor: Ramona Alexandra Neagos
An apariție : 2020
Editura: EPUBLISHERS
Nr. Pagini: 74
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 826

Alte recenzii de la Ramona Alexandra Neagos:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Clubul” de Ellery Lloyd
Recenzie „Clubul” de Ellery Lloyd

Înainte să începem, vreau să vă spun că autorul acestei cărți este un duo, alcătuit din soții Collette Lyons și Paul Vlitos. Mi s-a părut foarte tare faptul că un cuplu împarte aceeași pasiune pentru scrisși că a avut norocul de a-și vedea o carte publicată împreună....

Recenzie ”Teoria Tăcerii” de Iulian Tănase
Recenzie ”Teoria Tăcerii” de Iulian Tănase

Dați linistea, vă rog, mai tare!! În plină eră a comunicațiilor în masă, a promovării beneficiilor socializării, a upgradării din ce în ce mai performante a mijloacelor de comunicație, a interacțiunii umane prin cuvânt, Iulian Tănase scrie o carte despre tăcere (no,...

Recenzie „La Înălțime” de Liz Tomforde
Recenzie „La Înălțime” de Liz Tomforde

Editura Litera a tradus o serie super populară pe Bookstagram și BookTok și acest lucru mă bucură nespus, pentru că este puțin atipică. Ne vorbește despre o dragoste dintre două persoane care fac parte din lumi total diferite, dar și despre oameni care au concepții...

0 0 votes
Article Rating
Emanuela Istrate a fost redactor Booknation.ro și a scris 799 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments