Recenzie „Doamna din lac” de Laura Lippman

de | mart. 1, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA DOAMNA DIN LAC ARE REDUCERE PE:

Doamna din lac este o carte scrisă de Laura Lippman, ce a fost votată una dintre cele mai bune cărți polițiste ale anului 2019.

Cartea tradusă de George Arion Jr. este adusă publicului român de către singura editură din țară cu un program dedicat exclusiv literaurii mystery & thriller – Crime Scene Press, carte ce a fost lăudată chiar de marele Stephen King.

America anilor ’60

Acțiunea se petrece în 1966 în orașul Baltimore din Statele Unite ale Americii, atunci când facem cunoștință cu Madeline „Maddie” Schwartz.

Maddie este o soție fericită, cu un soț de succes și un adolescent bun la învățătură. Dar viața lipsită de griji de acasă nu o mai satisface și după aproape 20 de căsătorie simte că nu și-a trăit nici un vis. Așa că își părăsește soțul, se mută de acasă și este în căutare de job.

Crime necunoscute

Din întâmplare dă peste cadavrul unei fetițe de 12 ani, ceea ce cu puțină îndemânare îi aduce un post la un ziar local unde va scrie despre fetița ucisă.

În tot acest timp, o negresă este dată dispărută, dar nimănui nu îi pasă, din cauza culorii ei, astfel că prejudecățile privind vreo altercație cu vreun iubit gelos ies la iveală de peste tot.

Nici când femeia este găsită moartă de câteva luni într-un lac din apropiere, acest fapt nu ajunge la urechile oamenilor, soarta ei nefiind importantă.

Problema rasei

Maddies va încerca să aducă lumină în aceste două cazuri atât de diferite în lumea anilor ’60, atunci când culoarea pielii determina interesul acordat siguranței tale ca cetățean.

Din multe puncte de vedere, acest roman este mai mult un thriller psihologic decât unul polițist, având parte de multe detalii rasiale.

Thriller polițist

Lectura este una plăcută și rapidă, capitolele fiind scurte și condensate, menite să țină cititorul în priză.

Finalul a fost unul surprinzător, făcând lumină în ancheta ce părea fără de sfârșit.

Recomand cartea, are ingredientele unei lecturi reușite și al unei povești bine scrise. Plus, Laura Lippman se află deja de ani buni în topul sciitorilor crime fiction, romanele ei mereu ajângând în topul bestseller-urilor.

Ți-a plăcut recenzia cărții DOAMNA DIN LAC?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Laura Lippman

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DOAMNA DIN LAC CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Doamna Din Lac
Autor: Laura Lippman
An apariție : 2019
Editura: CRIME SCENE PRESS
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 76

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Legendarii, o poveste despre legendele Arthuriene După ce mama Brianei Matthews moare, aceasta încearcă să facă orice pentru a uita de durere și de suferință. Așa că programul pentru liceeni de la colegiul din Carolina de Nord pare cea mai bună decizie pentru ca Bree...

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Atunci când ai un feeling bun în legătură cu o carte sau cu un personaj, urmează acel feeling pentru că știe el ce zice. Exact așa am făcut și eu cu Tristan Miles, pentru că am simțit o chimie super puternică cu acesta atunci când citeam "Escala". M-a atras mult mai...

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Sunt doar cuvinte, iar cuvintele n-au nicio valoare. Numai faptele au valoare. După ceva timp, Jennifer L. Armentrout revine în rubrica mea de recenzii. În ultima perioadă m-am confruntat cu un reading slump cum nu cred ca am mai avut vreodată. Trebuia să știu că...

0 0 votes
Article Rating
Ioana este redactor Booknation.ro de 1132 zile și a scris până acum 43 articole. Se află pe poziția 17 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ioana aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments