Recenzie „Doamna din lac” de Laura Lippman

de | mart. 1, 2020 | Recenzii cărți

Doamna din lac este o carte scrisă de Laura Lippman, ce a fost votată una dintre cele mai bune cărți polițiste ale anului 2019.

Cartea tradusă de George Arion Jr. este adusă publicului român de către singura editură din țară cu un program dedicat exclusiv literaurii mystery & thriller – Crime Scene Press, carte ce a fost lăudată chiar de marele Stephen King.

America anilor ’60

Acțiunea se petrece în 1966 în orașul Baltimore din Statele Unite ale Americii, atunci când facem cunoștință cu Madeline „Maddie” Schwartz.

Maddie este o soție fericită, cu un soț de succes și un adolescent bun la învățătură. Dar viața lipsită de griji de acasă nu o mai satisface și după aproape 20 de căsătorie simte că nu și-a trăit nici un vis. Așa că își părăsește soțul, se mută de acasă și este în căutare de job.

Crime necunoscute

Din întâmplare dă peste cadavrul unei fetițe de 12 ani, ceea ce cu puțină îndemânare îi aduce un post la un ziar local unde va scrie despre fetița ucisă.

În tot acest timp, o negresă este dată dispărută, dar nimănui nu îi pasă, din cauza culorii ei, astfel că prejudecățile privind vreo altercație cu vreun iubit gelos ies la iveală de peste tot.

Nici când femeia este găsită moartă de câteva luni într-un lac din apropiere, acest fapt nu ajunge la urechile oamenilor, soarta ei nefiind importantă.

Problema rasei

Maddies va încerca să aducă lumină în aceste două cazuri atât de diferite în lumea anilor ’60, atunci când culoarea pielii determina interesul acordat siguranței tale ca cetățean.

Din multe puncte de vedere, acest roman este mai mult un thriller psihologic decât unul polițist, având parte de multe detalii rasiale.

Thriller polițist

Lectura este una plăcută și rapidă, capitolele fiind scurte și condensate, menite să țină cititorul în priză.

Finalul a fost unul surprinzător, făcând lumină în ancheta ce părea fără de sfârșit.

Recomand cartea, are ingredientele unei lecturi reușite și al unei povești bine scrise. Plus, Laura Lippman se află deja de ani buni în topul sciitorilor crime fiction, romanele ei mereu ajângând în topul bestseller-urilor.

Titlu: DOAMNA DIN LAC
Autor: Laura Lippman
An apariție : 2019
Editura: CRIME SCENE PRESS
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 637

Alte recenzii de la Laura Lippman:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Omul Ilustrat” de Ray Bradbury
Recenzie ”Omul Ilustrat” de Ray Bradbury

”Omul ilustrat” este prima carte pe care o citesc de la autorul american de romane SF, mister și horror Ray Bradbury. Mi-aș fi dorit să încep cu ”Fahrenheit 451”. În schimb am comandat acest volum de povestiri SF și fantasy care m-au introdus sublim în universul...

Recenzie “Vindecarea spontană a credinței” de Gregg Braden
Recenzie “Vindecarea spontană a credinței” de Gregg Braden

Gregg Braden, omul de știință care a încercat să conecteze știința cu spiritualitatea, autor a multor cărți premiate, ne oferă noi pespective asupra posibilităților de vindecare cu ajutorul inimii noastre. Gregg Braden ne prezintă câteva informații despre Univers și...

Recenzie ”Gambitul Hoților” de Kayvion Lewis
Recenzie ”Gambitul Hoților” de Kayvion Lewis

O poveste despre tâlhării. Cel mai bun hoț să câștige! Ross Quest s-a născut într-o familie faimoasă pentru activitățile lor ilegale. Membrii clanului Quest sunt renumiți pentru abilitățile lor în jafuri și pentru capacitatea de a scăpa din cele mai dramatice...

0 0 votes
Article Rating
Ioana a fost redactor Booknation.ro și a scris 43 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ioana aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments