Recenzie „Doamna din lac” de Laura Lippman

de | mart. 1, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA DOAMNA DIN LAC ARE REDUCERE PE:

Doamna din lac este o carte scrisă de Laura Lippman, ce a fost votată una dintre cele mai bune cărți polițiste ale anului 2019.

Cartea tradusă de George Arion Jr. este adusă publicului român de către singura editură din țară cu un program dedicat exclusiv literaurii mystery & thriller – Crime Scene Press, carte ce a fost lăudată chiar de marele Stephen King.

America anilor ’60

Acțiunea se petrece în 1966 în orașul Baltimore din Statele Unite ale Americii, atunci când facem cunoștință cu Madeline „Maddie” Schwartz.

Maddie este o soție fericită, cu un soț de succes și un adolescent bun la învățătură. Dar viața lipsită de griji de acasă nu o mai satisface și după aproape 20 de căsătorie simte că nu și-a trăit nici un vis. Așa că își părăsește soțul, se mută de acasă și este în căutare de job.

Dacă îți place recenzia cărții DOAMNA DIN LAC, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Laura Lippman

Crime necunoscute

Din întâmplare dă peste cadavrul unei fetițe de 12 ani, ceea ce cu puțină îndemânare îi aduce un post la un ziar local unde va scrie despre fetița ucisă.

În tot acest timp, o negresă este dată dispărută, dar nimănui nu îi pasă, din cauza culorii ei, astfel că prejudecățile privind vreo altercație cu vreun iubit gelos ies la iveală de peste tot.

Nici când femeia este găsită moartă de câteva luni într-un lac din apropiere, acest fapt nu ajunge la urechile oamenilor, soarta ei nefiind importantă.

Problema rasei

Maddies va încerca să aducă lumină în aceste două cazuri atât de diferite în lumea anilor ’60, atunci când culoarea pielii determina interesul acordat siguranței tale ca cetățean.

Din multe puncte de vedere, acest roman este mai mult un thriller psihologic decât unul polițist, având parte de multe detalii rasiale.

Thriller polițist

Lectura este una plăcută și rapidă, capitolele fiind scurte și condensate, menite să țină cititorul în priză.

Finalul a fost unul surprinzător, făcând lumină în ancheta ce părea fără de sfârșit.

Recomand cartea, are ingredientele unei lecturi reușite și al unei povești bine scrise. Plus, Laura Lippman se află deja de ani buni în topul sciitorilor crime fiction, romanele ei mereu ajângând în topul bestseller-urilor.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DOAMNA DIN LAC CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: DOAMNA DIN LAC
Autor: Laura Lippman
An apariție : 2019
Editura: CRIME SCENE PRESS
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 182

Alte recenzii de la Laura Lippman:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Societatea din care faceți parte crede chiar că fiecare om este perfect înlocuibil. O carte premoniție. Cu siguranță Constantin Virgil Gheorgiu a fost un vizionar care a prevăzut că va exista cândva în viitor acest schimb de putere între om și tehnică. Mai întâi...

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

"Anna Hibiscus" și "Bravo, Anna Hibiscus!" sunt două volume de povestiri despre o fetiță care locuiește în Africa ("extraordinara Africă!"), alături de familia ei extinsă (numeroasă!). Bunicii ei sunt tradiționaliști, și încearcă să îi facă pe ceilalți membri ai...

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

               N-a primit degeaba cartea aceasta premiul Orange în 2015. Este atât de bine scrisă, atât de dezinhibată, sinceră și intra atât de adânc în miezul problemei încât a fost o încântare s-o citesc cu toate că tratează un subiect incomod, delicat și...

0 0 votes
Article Rating
Ioana este redactor Booknation.ro de 1249 zile și a scris până acum 43 articole. Se află pe poziția 17 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ioana aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments