Recenzie Două linii roșii de Alina Șova

Titlu: Două Linii Roșii
Autor: Alina Șova
An apariție : 2013
Editura: Tracus Arte
Nr. Pagini: 168
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Denisa Mona
Publicată la 14.05.2015
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

🔥 CARTEA DOUĂ LINII ROȘII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Am început această carte fără vreo referință de orice fel, nu știam la ce să mă aștept și trebuie să recunosc că am fost surprinsă când am ajuns la sfârșitul ei… surprinsă într-un mod plăcut.

Alina Șova ne prezintă povestea unei tinere pe nume Irina care după terminarea facultății se căsătorește cu bărbatul de care era foarte îndrăgostită. Ei, bine, odată cu trecerea timpului, fericirea tinerei se năruie și ea, cuplul intrând într-o monotonie și dezarmonie acută. Astfel, cartea debutează cu Irina însărcinată, purtând copilul soțului pe care acum îl urăște și care se zbate să găsească o ieșire din această încurcătură. Drama emoțională prin care trece înainte, în timpul și după avort este descrisă cu un umor negru remarcabil.

Până și căsătoria cu brutalul, plictisitorul Dumitru este descrisa cu sarcasm, astfel că lectura este mai distractivă și ușoară, cu un impact emoțional mai amplu. Viața Irinei ia o întorsătură neașteptată când îl cunoaște pe Viva, un bărbat misterios și atractiv, care este așteptat, la rândul lui, de o soție în țara sa natală, Rusia.

Cu toate că atât Irina cât și Viva se împotrivesc, ajung să se îndrăgostească pasional, asfel că aventura lor continuă vreme de mai multe luni. Curând însă, Viva este nevoit să se întoarcă în Rusia, așa că cei doi își iau rămas-bun, fără să știe dacă se vor revedea vreodată. Deși ea îi trimite în mod constant e-mailuri, Viva nu dă nici un semn de viață, lăsând în urma lui o Irina cu inima frântă dar încrezătoare și puternică.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Alina Șova.

După un timp în care cei doi se despărțiseră, femeia divorțează într-un final de Dumitru și află că acum fostul ei soț trăiește deja cu o tânără studentă. Neavând vreo veste de la Viva, Irina se refugiază în brațele unui turist american James.

Cu toate acestea, complet neașteptat, Într-o seara petrecută în club, Irina și Viva se întâlnesc iar acesta îi mărturisește că soția lui știe despre aventura lor, că îi fusese foarte dor de ea, că lucrurile sunt dificile dar că încă o iubește…

Două linii roșii este una din cele mai interesante carti din punct de vedere structural pe care le-am citit. Este de remarcat faptul că acțiunea nu este redată cronologic, ci este pur și simplu un amalgam de amintiri care face povestea sa pară mai intimă. De asemenea, Viva fiind rus, dialogurile dintre cei doi sunt în limba engleză, astfel că aceasta împreună cu româna se întrepătrund.

🔥 CARTEA DOUĂ LINII ROȘII ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Este o carte interesantă, foarte amuzantă și profundă în același timp.

Aspecte Negative:

Dacă ești un așa numit grammar nazi (cum sunt și eu) când vine vorba de limbi străine, o să fii puțin deranjat de dezacordurile și greșelile aduse de nivelul mediu de limba engleza folosite în carte.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.