Recenzie Două linii roșii de Alina Șova

de | mai 14, 2015 | Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA DOUĂ LINII ROȘII ARE REDUCERE PE:

Am început această carte fără vreo referință de orice fel, nu știam la ce să mă aștept și trebuie să recunosc că am fost surprinsă când am ajuns la sfârșitul ei… surprinsă într-un mod plăcut.

Alina Șova ne prezintă povestea unei tinere pe nume Irina care după terminarea facultății se căsătorește cu bărbatul de care era foarte îndrăgostită. Ei, bine, odată cu trecerea timpului, fericirea tinerei se năruie și ea, cuplul intrând într-o monotonie și dezarmonie acută. Astfel, cartea debutează cu Irina însărcinată, purtând copilul soțului pe care acum îl urăște și care se zbate să găsească o ieșire din această încurcătură. Drama emoțională prin care trece înainte, în timpul și după avort este descrisă cu un umor negru remarcabil.

Până și căsătoria cu brutalul, plictisitorul Dumitru este descrisa cu sarcasm, astfel că lectura este mai distractivă și ușoară, cu un impact emoțional mai amplu. Viața Irinei ia o întorsătură neașteptată când îl cunoaște pe Viva, un bărbat misterios și atractiv, care este așteptat, la rândul lui, de o soție în țara sa natală, Rusia.

Cu toate că atât Irina cât și Viva se împotrivesc, ajung să se îndrăgostească pasional, asfel că aventura lor continuă vreme de mai multe luni. Curând însă, Viva este nevoit să se întoarcă în Rusia, așa că cei doi își iau rămas-bun, fără să știe dacă se vor revedea vreodată. Deși ea îi trimite în mod constant e-mailuri, Viva nu dă nici un semn de viață, lăsând în urma lui o Irina cu inima frântă dar încrezătoare și puternică.

Dacă îți place recenzia cărții DOUĂ LINII ROȘII, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Alina Șova

După un timp în care cei doi se despărțiseră, femeia divorțează într-un final de Dumitru și află că acum fostul ei soț trăiește deja cu o tânără studentă. Neavând vreo veste de la Viva, Irina se refugiază în brațele unui turist american James.

Cu toate acestea, complet neașteptat, Într-o seara petrecută în club, Irina și Viva se întâlnesc iar acesta îi mărturisește că soția lui știe despre aventura lor, că îi fusese foarte dor de ea, că lucrurile sunt dificile dar că încă o iubește…

Două linii roșii este una din cele mai interesante carti din punct de vedere structural pe care le-am citit. Este de remarcat faptul că acțiunea nu este redată cronologic, ci este pur și simplu un amalgam de amintiri care face povestea sa pară mai intimă. De asemenea, Viva fiind rus, dialogurile dintre cei doi sunt în limba engleză, astfel că aceasta împreună cu româna se întrepătrund.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DOUĂ LINII ROȘII CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: DOUĂ LINII ROȘII
Autor: Alina Șova
An apariție : 2013
Editura: TRACUS ARTE
Nr. Pagini: 168
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1916

Alte recenzii de la Alina Șova:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Societatea din care faceți parte crede chiar că fiecare om este perfect înlocuibil. O carte premoniție. Cu siguranță Constantin Virgil Gheorgiu a fost un vizionar care a prevăzut că va exista cândva în viitor acest schimb de putere între om și tehnică. Mai întâi...

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

"Anna Hibiscus" și "Bravo, Anna Hibiscus!" sunt două volume de povestiri despre o fetiță care locuiește în Africa ("extraordinara Africă!"), alături de familia ei extinsă (numeroasă!). Bunicii ei sunt tradiționaliști, și încearcă să îi facă pe ceilalți membri ai...

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

               N-a primit degeaba cartea aceasta premiul Orange în 2015. Este atât de bine scrisă, atât de dezinhibată, sinceră și intra atât de adânc în miezul problemei încât a fost o încântare s-o citesc cu toate că tratează un subiect incomod, delicat și...

0 0 votes
Article Rating
Denisa Mona este redactor Booknation.ro de 3006 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments