Recenzie Două linii roșii de Alina Șova

by | May 14, 2015 | Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA DOUĂ LINII ROȘII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Am început această carte fără vreo referință de orice fel, nu știam la ce să mă aștept și trebuie să recunosc că am fost surprinsă când am ajuns la sfârșitul ei… surprinsă într-un mod plăcut.

Alina Șova ne prezintă povestea unei tinere pe nume Irina care după terminarea facultății se căsătorește cu bărbatul de care era foarte îndrăgostită. Ei, bine, odată cu trecerea timpului, fericirea tinerei se năruie și ea, cuplul intrând într-o monotonie și dezarmonie acută. Astfel, cartea debutează cu Irina însărcinată, purtând copilul soțului pe care acum îl urăște și care se zbate să găsească o ieșire din această încurcătură. Drama emoțională prin care trece înainte, în timpul și după avort este descrisă cu un umor negru remarcabil.

Până și căsătoria cu brutalul, plictisitorul Dumitru este descrisa cu sarcasm, astfel că lectura este mai distractivă și ușoară, cu un impact emoțional mai amplu. Viața Irinei ia o întorsătură neașteptată când îl cunoaște pe Viva, un bărbat misterios și atractiv, care este așteptat, la rândul lui, de o soție în țara sa natală, Rusia.

Cu toate că atât Irina cât și Viva se împotrivesc, ajung să se îndrăgostească pasional, asfel că aventura lor continuă vreme de mai multe luni. Curând însă, Viva este nevoit să se întoarcă în Rusia, așa că cei doi își iau rămas-bun, fără să știe dacă se vor revedea vreodată. Deși ea îi trimite în mod constant e-mailuri, Viva nu dă nici un semn de viață, lăsând în urma lui o Irina cu inima frântă dar încrezătoare și puternică.

După un timp în care cei doi se despărțiseră, femeia divorțează într-un final de Dumitru și află că acum fostul ei soț trăiește deja cu o tânără studentă. Neavând vreo veste de la Viva, Irina se refugiază în brațele unui turist american James.

Cu toate acestea, complet neașteptat, Într-o seara petrecută în club, Irina și Viva se întâlnesc iar acesta îi mărturisește că soția lui știe despre aventura lor, că îi fusese foarte dor de ea, că lucrurile sunt dificile dar că încă o iubește…

Două linii roșii este una din cele mai interesante carti din punct de vedere structural pe care le-am citit. Este de remarcat faptul că acțiunea nu este redată cronologic, ci este pur și simplu un amalgam de amintiri care face povestea sa pară mai intimă. De asemenea, Viva fiind rus, dialogurile dintre cei doi sunt în limba engleză, astfel că aceasta împreună cu româna se întrepătrund.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții DOUĂ LINII ROȘII?

Vezi toată lista de cărți scrise de Alina Șova sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DOUĂ LINII ROȘII CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Două Linii Roșii
Autor: Alina Șova
An apariție : 2013
Editura: TRACUS ARTE
Nr. Pagini: 168
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 14.05.2015
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Prieten imaginar” de Stephen Chbosky

Recenzie “Prieten imaginar” de Stephen Chbosky

Care sunt cele două tipuri de oameni ce văd lucruri ce nu există, Kate? Vizionarii și psihopații. Cartea este un thriller întunecat, cu multe elemente horror, ce propune o viziune apocaliptică asupra noțiunii de lume, care desface binele și răul în două jumătăți,...

Recenzie ”După șapte ani” de Guillaume Musso

Recenzie ”După șapte ani” de Guillaume Musso

Sebastian, un lutier dintr-o familie din New York o întâlnește pe Nikki, o artistă liberă care îi fură mințile, iar dragostea lor este atât de profundă și de frumoasă, așa cum este iubirea pe care o întâlnești o singură dată în viață. Mulți ani mai târziu, cei doi...

Recenzie “Un bărbat pe nume Ove” de Fredrik Backman

Recenzie “Un bărbat pe nume Ove” de Fredrik Backman

"Un bărbat pe nume Ove" este o minunată carte suedeză scrisă de Fredrik Backman. Aceasta a fost publicată în anul 2012 în țara de origine. La noi în țară a apărut la Editura Art în anul 2020, în colecția Musai. Și într-adevăr este o carte musai de citit, pentru că ai...

0 0 vote
Article Rating
Denisa Mona este redactor Booknation.ro de 2315 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 1 din 25 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments