Recenzie „Oameni la pescuit” de Alina Şova

de | mai 24, 2022 | Beletristică, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA OAMENI LA PESCUIT ARE REDUCERE PE:

Buna cartea, cititori, oriunde v-aţi afla!

Oameni la pescuit

Nu asta suntem toţi la un moment dat? Oameni care pescuim. Vise. Dorinţe. Mici sau mari. Şi oameni. Îi pescuim pentru că îi vrem lânga noi. Îi pescuim conştient sau mai puţin conştient. Ce se întâmplă însă, când aceştia nu vor să fie pescuiţi? Recurgem la orice fel de mijloace pentru a ne atinge scopul? Sau dacă vor, dar odată ajunşi în ” acvariu ” hotărăsc că au făcut o greşeală? La această întrebare putem răspunde după ce citim  ” Oameni la Pescuit ” a Alinei Şova. Rămânem în acvariu ştiind că nu mai suntem la fel, că nu ne mai putem întoarce la noi, cei care am plecat? sau luptăm să fugim de un destin pe care nu l-am vrut niciodată?

Atenţie la neatenţie, fetelor!

Lia, Zvetlana ( Vilde ) si multe alte fete ca ele ajung la vârsta întemeierii unei familii. Iar viaţa ofera cărări. Însă nu toate cărările duc unde vor ele. Pe fondul unei iubiri pentru un celălalt despre care nu ştiu aproape nimic, cele două personaje feminine ajung departe de casă – căreia abia acum îi oferă aprecierea meritată – într-un peisaj pe care mulţi şi-ar dori să-l vadă măcar o dată in viaţă, Caraibe. Aici nu vor întâlni nicidecum paradisul. Aici vor întâlni sfârşitul unor vise şi unor aşteptări. Aici se vor împăca cu ceea ce li s-a oferit. Sau nu. Zoso, stăpânul ” acvariului ” face legile. Vor avea drept la proces personajele? Pot face recurs? Zoso nu le oferă portiţe. Le construieşte în schimb o falsă realitate asemeni unei cepe din care va lăsa să cadă câte o foaie până la ultima ajungând la tristul adevăr.

Să învăţăm: aşa, da! aşa, nu!

Cartea e o dezvăluire crudă a unor realităţi posibile. E o atenţionare asupra formelor pe care le poate lua Răul atunci când ne căutam alesul. Este un ” of, Doamne, păzeşte tinerele fete de asemenea tragedii!” Cu un vocabular atent, riguros, scriitoarea nu zăboveşte asupra personajelor. Le descoperim din acţiunea cărţii, una remarcabilă, care ne pune şi ne lasă pe gânduri o bună bucată de vreme. O îndrăgim pe Lia, doctorand, care a stat prea mult timp cu nasul în cărţi pierzând astfel o şcoală a vieţii. O dezaprobăm pe Vilde care vrea cu orice preţ să se căsătoreasăa cu un bărbat bogat care să-i ofere un trai de vis. Suntem fascinaţi de Zoso care şi-a construit un imperiu pe naivitatea unor fete care au crezut că s-au îndrăgostit. Şi sperăm că am învăţat o lecţie pe care să o spunem mai departe.

Dacă îți place recenzia cărții OAMENI LA PESCUIT, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Alina Şova

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA OAMENI LA PESCUIT CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: OAMENI LA PESCUIT
Autor: Alina Şova
An apariție : 2021
Editura: CORESI PUBLISHING HOUSE
Nr. Pagini: 429
Limba: Română
Gen Literar: Actiune, aventura
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 9871

Alte recenzii de la Alina Şova:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Doamna Harris cucerește New Yorkul” de Paul Gallico

Recenzie ”Doamna Harris cucerește New Yorkul” de Paul Gallico

            După cum v-am mai povestit, Doamna Harris este văduvă de douăzeci de ani, fără urmași; a avut o căsnicie trainică și liniștită, și-a iubit și respectat bărbatul și a fost la rândul ei iubită, dar la moartea acestuia s-a trezit că din pensia de văduvă nu-și...

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

5 1 vote
Article Rating
Adriana Ionescu este redactor Booknation.ro de 355 zile și a scris până acum 20 articole. Se află pe poziția 28 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adriana Ionescu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments