Recenzie Dragostea Nu Moare de Maitreyi Devi

by | Nov 26, 2014 | Literatura Română, Memorii, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA DRAGOSTEA NU MOARE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Dragostea Nu MoareCred că nu există cititor în mica noastră Românie care să nu fi auzit de Mircea Eliade, iar dacă a auzit într-adevăr de acesta, atunci cunoaște numele Maitreyi  la fel cum o mamă distinge din mulțime vocea copilului său.

Acesta  este romanul – răspuns  scris de Maitreyi (Amrita în carte) însăși, la 42 de ani după ce cartea Maitreyi a fost publicată. Celebra poetă indiană află de romanul lui Mircea Eliade (Mircea Euclid în carte) la foarte multă vreme după publicarea acesteia, iar când află ce conține acest cunoscut roman decide să consemneze versiunea ei asupra celor petrecute în Calcutta anilor 30.

Astfel, asistăm la călătorii în timp tot mai dese din partea Amritei, soție devotată, poetă cunoscută, mamă respectată și bunică iubită. Această avalanșă de amintiri este cauzată de Sergiu Al. – George, un prieten de-al lui Euclid care dorește un interviu din partea Amritei. Odată ce află de scenele de dragoste dintre ea și Mircea descrise cu patos în cartea Maitreyi, Amrita se revoltă și încearcă să înțeleagă motivul pentru care Euclid a scris acestea.

Ea descrie viața ei după plecarea lui Euclid, în special relația dintre ea și soțul ei, cum a învățat să-l iubească, despre familia și cariera ei. Amintirile se năpustesc asupra ei, lucru care o face să devină tristă, melancolică, să se închidă în ea însăși.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Maitreyi Devi

Cu toate că a dus o viață mulțumitoare, chiar fericită, trecutul o prinde pe Amrita în mrejele lui. Este evident pentru toți că singura cale prin care aceasta și-ar putea reveni este aceea de a-l revedea pe Euclid. Soțul său, cunoscând legătura dintre cei doi este primul care o încurajează pe aceasta să-și revadă fosta dragoste.

Amrita pornește deci  spre Chicago, emoționată, dar terifiată- a rămas, oare, Mircea același? Va reuși acesta să-i aducă liniștea? Dar ea va reuși să-i readucă lui Euclid lumina în ochi?

Povestea de dragoste dintre cei doi n-a fost nicicând mai vie- Dante și Beatrice, Tristan și Isolda, Paul și Virginia, Mircea și Amrita, dragoste neîmplinită, sacră, pură, nemuritoare.

Titlu: Dragostea Nu Moare
Autor: Maitreyi Devi
An apariție : 2002
Editura: AMALTEA
Nr. Pagini: 249
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 26.11.2014
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Cu toate că nu este o carte vădit romantică asemeni celei a lui Eliade, Dragostea nu moare reprezintă totuși adevăratul deznodământ al unei povești care dăinuie prin iubire. Astfel, cred că este o carte impresionantă fără a fi mistuitoare.

Aspecte Negative:

Limbajul și elementele de oralitate sunt specifice literaturii indiene, ceea ce ar putea face cartea ceva mai dificil de înțeles, ușor plictisitoare pe alocuri.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci....

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Denisa Mona este redactor Booknation.ro de 2194 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 26 din 149 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments