Recenzie ”Dublă obsesie” de Luigi Constantin Popescu

by | Dec 14, 2020 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA DUBLĂ OBSESIE PE editurahermann.com

Iubiți cititori, se întâmplă să găsiți o carte pe care o citiți obsesiv până la ultima pagină?

Un astfel de volum rămâne mult timp în suflet și gând. 

Astăzi, în luminițele bradului, cu o ciocolată caldă și aromată lângă mine, vă dezvălui o adiere din romanul Dublă obsesie scris de Luigi Constantin Popescu.

Eroina Ana ne deschide ușa spre a privi, ca pe un film, destinul ei tumultos. 

Persoanele pe care le întâlnește Castaneda, Sorin, Nicoleta, Amadeo îi aduc mai mult provocări decât armonie, cu excepția Sophiei, fetița ei care o iubește necondiționat. Decizia de a o păstra, în ciuda tristeții și dezamăgirii pe care le-a suportat din partea tatălui copilului, a fost în final o idee salvatoare.

“Mi-am drăgălit fetița mai mult de fericirea de a pleca din acel loc. Nu îmi puteam stăpâni entuziasmul pe care gândul că aveam să evadez din închisoarea toxică și nefericită în care trăim mi-l provoca.” (pag. 148)

Din punctul meu de vedere se încadrează la genul dramatic. Nu poți rămâne indiferent cu dramele care se petrec în viața celor implicați.

Ana, precum Ana lui Ion din opera lui Liviu Rebreanu, a primit un destin cu abundență de provocări. În căutarea iubirii, dă peste alte suflete rănite care își exprimă sentimentele mai mult prin violență decât prin gesturi tandre. Vicii care le fură armonia sufletească și puterea de a se conecta cu ceilalți, comportamente denaturate care nu le permit să construiască o relație cu temelii puternice și sănătoase.

Toate acestea se răsfrâng asupra lor și asupra celor care îi iubesc. Iubirea se transformă în suferință și apoi în indiferență.

“Mi-am simțit corpul ridicat și aruncat mai apoi într-o încăpere, totul se întâmpla foarte repede. Acum eram trează, pe jos, apoi portbagajul mașinii, apoi această încăpere. Experimentam un fel de flashuri, parcă fărâme de amintire forțate să revină în prezent, ca să asiste la însăși desăvârșirea actualei realități.” (pag. 174)

Ana vrea pace, armonie și aleargă pe cărări necunoscute pentru a o găsi. Dar viața îi pregătește surprize și suprize cărora este nevoită să le facă față. Plătește ea pentru propriile erori sau este victima celor din jur?

Drama se împletește cu focul pasiunii, astfel încât e foarte greu să mai știi care sunt limitele dintre bine și rău. Furnicăturile îndrăgostirii vin cu ceața care ia limpezimea de a vedea clar comportamentul celuilalt.

“Sinceră să fiu, nu am zis nimic și am fost oarecum hipnotizată de privirea lui – parcă privea în mine! Privrea mea îmi era pierdută, și fără să conștientizez, buzele lui mi-au atins gura, sărutându-mă ușor. M-am blocat.” (pag. 81)

Este un roman în care acțiunile nu sunt machiate pentru a fi expuse, ci sunt prezentate cu transparență totală, atât ca fapte, cât și prin limbaj. 

Felul în care se aprofundează durerile sufletului mi-a trezit empatia față de personaje.

Luigi Constantin Popescu este un tânăr care s-a născut în județul Hunedoara (Uricani), și locuiește acum în Arad. Venind dintr-o familie fără armonie și neavând un sprijin moral și emoțional cât și material, și-a croit singur drumul pe care astăzi calcă cu atâta grijă. Scrie cu sufletul căutând prin toate umbrele și lumina din interior.

Aștept curând să mă delectez cu un nou volum scris cu profunzimea lui Luigi Constantin Popescu.

Până atunci, vă îmbrățișez cu căldură și aromă de brad. Ciocolata s-a terminat…

Vă pup.

Să ne scriem cu inspirație și să ne recitim cu drag.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA DUBLĂ OBSESIE PE editurahermann.com

Titlu: Dublă Obsesie
Autor: Luigi Constantin Popescu
An apariție : 2020
Editura: HERMANN
Nr. Pagini: -
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 14.12.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

"Dragă inimă" de Vasi Rădulescu este o carte primită în dar ce mi-a încălzit inima, mi-a frânt-o pe alocuri, mi-a stors câteva lacrimi pe furiș. Povestirile acestea personale inspirate din viața reală și redate de un doctor de inimă sunt inspiraționale. Fiecare...

0 0 vote
Article Rating
Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 1468 zile și a scris până acum 740 articole. Se află pe poziția 1 din 25 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments