Recenzie ” Dumnezeu călătorește întotdeauna incogntio”de Laurent Gounelle

Titlu: Dumnezeu Călătorește întotdeauna Incogntiode
Autor: Laurent Gounelle
An apariție : 2011
Editura: Philobia
Nr. Pagini: 464
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 17.02.2018
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ” Dumnezeu călătorește întotdeauna incogntio”de Laurent Gounelle
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI DUMNEZEU CĂLĂTOREȘTE ÎNTOTDEAUNA INCOGNTIODE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Ieșită de sub dictatura șablonardistei nișe literare a cărților motivaționale, creația francezului Laurent Gounuelle are, în mod indubitabil, un anumit parfum de filosofie și pildă.

Astfel, sub veșmântul didacticismului motivațional, romanul ” Dumnezeu călătorește întotdeauna incognito”, construindu-și aproape întregul schelet pe structura unui roman polițist autorul încearcă să ne îndrume la redescoperirea drumului către sine, care în momentele de răscruce pare extrem de alambicat, fad și mult prea gloduros, iar unii oameni se pierd pe anumite drumuri secundare, care îi îndepărtează de răspunsul lăuntric al căutării sensului.

Alegându-și ca desfășurare cadrul  metropolei pariziene dintr-o oarecare vară, autorul se ajută de Alan, personajul principal , pentru a lumina încâlcita existență, plină de obstacole care, adeseori, reușește să-l deturneze pe homo sapines de la traseul predestinat, azvârlindu-l în hățișul unor hilare și strangulatoare confuzii sinistrozice din care, nu de puține ori, se nasc tragediile speciei umane, cu vârtejul cufundării într-un decadentism reprobabil și adeseori imund.

Fericirea și împlinirile omului nu stau neapărat în grandoarea faptelor sau în foșnetul bancnotelor confundate adeseori cu o muzicalitate mântuitoare. Ea nu stă nici măcar în donațiile bisericești făcute cu fast. Fericirile și împlinirile omului sunt date de încrederea în propriul sine și în puterea de autodepășire a închistărilor lăuntrice.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Laurent Gounelle.

Acesta este mesajul romanului ” Dumnezeu călătorește întotdeauna incognito”, scris într-un ritm sinuos, care știe să vindece, să mângâie și să îndemne, născând lumina curajului peste bezna nejustificatei dezamăgiri.

Lectură plăcută!

ACUM GĂSEȘTI DUMNEZEU CĂLĂTOREȘTE ÎNTOTDEAUNA INCOGNTIODE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Puterea motivațională a scriitorului francez nu are siropismul anumitor metode de didacticism exacerbat.

Aspecte Negative:

Sunt unele pasaje în carte cu lozinci ceva cam exaltate.

POST A COMMENT.