Recenzie „Intuitio” de Laurent Gounelle

de | iul. 28, 2022 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA INTUITIO ARE REDUCERE PE:

„Intuitio” de Laurent Gounelle este ocarte pe care am ales-o deoarece am considerat că o să mă scoată din zona mea de confort. Ce să vedeți – nu a fost așa. Nu sunt un mare fan al literaturii franceze, dar în ultima perioadă am prins autori bun, pe care i-am apreciat. Nu am plecat cu idei preconcepute, doar am considerat că acest tip de scriere nu mi se potrivește. După câteva cărți însă, m-am răzgândit și îmi plăcea ceea ce am descoperit, mai ales atunci când povestea este un Thriller bun și captivant.

Timothy Fisher, un tânăr autor de romane polițiste, duce o viață liniștită în cartierul Queens din New York, alături de motanul său Al Capone. Când la ușa lui își fac apariția doi agenți FBI propunându-i să-i ajute la prinderea celui mai vânat om din țară, Fisher crede la început că e vorba de o farsă. Dar după câteva clipe în care e tentat să refuze, acceptă într-un final propunerea lor ciudată: să se alăture unui program care îi antrenează pe oamenii capabili să-și acceseze intuiția prin voință. Sceptic la început, Fisher, care a crezut că are o existență banală, descoperă că lumea ascunde posibilități nebănuite. Curând, se trezește prins într-o cursă contracronometru care îl va ajuta să îmblânzească această putere puțin cunoscută, dar accesibilă tuturor, o putere care ne arată viața așa cum este ea cu adevărat: extraordinară.

Nu auzisem până acum de Laurent Gounelle, însă consider că s-a potrivit stilului meu, mereu în căutare de ceva nou și de calitate. Ce mi-a plăcut cel mai mult este modul în care informațiile despre intuiție au fost luate din realitate și incluse în poveste. Autorul se folosește de experimente făcute de către oameni de specialitate și le înglobează frumos în intrigă, arătând cum poate știința influență într-un mod pozitiv un caz polițist.

Acțiunea din „Intuitio” mi-a plăcut și personajele au fost acceptabile, deși nu pot spune că m-am concentrat foarte mult pe aceastea. Mi se pare destul de greu să te atașezi și de ele și să vrei să înțelegi și intriga, așa că am ales varianta din urmă. În plus, toate aceste informații despre intuiție și despre modul în care ea a fost plasată în acțiune, îți distrag atenția de la personaje, vă rog să mă credeți. Metodă dezvoltării intuiției era cea folosită pe timpul Războiului Rece, o metodă bazată pe psihologie în scopuri pur și simplu strategice. Inamicul de multe ori putea fi distrus din interior și mai eficient cu „armele” din dotare decât cu armele reale.

Nu am mai citit așa ceva și sincer, mi-a plăcut foarte mult. În plus, iubesc atunci când autorii folosește elemente reale, pentru a da o notă de autenticitate cărții. Este foarte important să ai câțiva piloni reali pentru a nu te pierde complet în ficțiune. Dacă vreți să o luați așa, o puteți considera chiar și o carte de dezvoltare personală, pentru că arată cum intuiția poate forma un om, dar și invers.

Probabil este la modă acum să vorbești și despre ecologie, pentru că această carte a avut și o latură de acest fel și descrie modul în care marile companii își pun amprenta, prin activitatea lor, asupra mediului. Am citit undeva că Laurent Gounelle este un mare ecologist, așa că nu m-a surprins deloc abordarea lui. Per total, cartea a fost bună, nu a este o operă de artă pentru genul în care se încadrează, dar acest aspect psihologic mi-a plăcut foarte mult și a ridicat cu mult rating-ul acordat cărții.

Ți-a plăcut recenzia cărții INTUITIO?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Laurent Gounelle

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA INTUITIO CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Intuitio
Autor: Laurent Gounelle
An apariție : 2022
Editura: TREI
Nr. Pagini: 400
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 5181

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Legendarii, o poveste despre legendele Arthuriene După ce mama Brianei Matthews moare, aceasta încearcă să facă orice pentru a uita de durere și de suferință. Așa că programul pentru liceeni de la colegiul din Carolina de Nord pare cea mai bună decizie pentru ca Bree...

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Atunci când ai un feeling bun în legătură cu o carte sau cu un personaj, urmează acel feeling pentru că știe el ce zice. Exact așa am făcut și eu cu Tristan Miles, pentru că am simțit o chimie super puternică cu acesta atunci când citeam "Escala". M-a atras mult mai...

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Sunt doar cuvinte, iar cuvintele n-au nicio valoare. Numai faptele au valoare. După ceva timp, Jennifer L. Armentrout revine în rubrica mea de recenzii. În ultima perioadă m-am confruntat cu un reading slump cum nu cred ca am mai avut vreodată. Trebuia să știu că...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 2024 zile și a scris până acum 481 articole. Se află pe poziția 2 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments