Recenzie ” Ecouri din trecut” de Rodica Bretin

Titlu: Ecouri Din Trecut
Autor: Rodica Bretin
An apariție : 2016
Editura: Crux Publishing
Nr. Pagini: 274
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 7.04.2018
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

🔥 CARTEA ECOURI DIN TRECUT ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Cu siguranță că nu totul poate fi explicat, în ciuda evidentului progres înregistrat de o societate aflată, cu precădere în ultima perioadă, într-un evident avânt științific.

Totuși, o întrebare va exista pe buzele oricărui muritor : ” există viață după moarte?”. O astfel de întrebare este dezbătută de către Rodica Bretin în cartea ” Ecouri din tenebre”, apărută la editura Crux Publishing în colecția enigma, încercând să discute despre intempestiva teamă de necunoscut rătăcită între două dimensiuni, realul  și irealul.

În prima parte a cărții, intitulată ” Mesaje de dincolo”, Rodica Bretin abordează, bazându-se pe o amănunțită și amplă documentare, mitul dar mai ales conceptul de Poltergeist, presărând peste paginile cărții parfumul de straniu cu ajutorul cenușiului dintre aici și acolo, îngemănând mai conceptul și evoluția spritismului cu influențele ei din literatură și nu numai, cu ocultismul situat între curiozitate și ostilitate, ambele prinse cu încăpățânare în păienjenișul de țesături care și-n prezent amalgamează adevărul și minciuna, verosimilul și neverosimilul.

Ocultismul, bântuirea, înțepătoarele mesaje ale celor de dincolo, sunt puse pe tapet în ” Atacatorii invizibili”, cea de a doua parte a cărții, cât și, într-o măsură oarecare în partea a treia, intitulată ”Între cer și ape”, acolo unde aven de a face cu psihokinezia și derivatele acesteia.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Rodica Bretin.

Începând să ”literaturalizeze” povestirile și personajele încă din partea a treia a cărții, încercând să le învelească în poleiala unei estetizări, Rodica Bretin reușește în cea de a patra parte a cărții, ” Păcate eterne”, să năucească ( în sensul bun al cuvântului), să narcotizeze și să se inoculeze până în cele mai aparent ascunse cotloane ale firii umane, adresând pertinenta, ba chiar necesara întrebare: ” ce sunt cei de dincolo? o entitate malefică sau prizonieri neputincioși ai purgatoriului?”.

Povestea torționarului din Mont Tremblant (”Stâpânul muntelui” ), triunghiul Bernard-Alice-Vincent cu dezbaterea fausticelor pierderi de memorie ( ” Galeria ororilor” ), lupta dintre spirit și materie ( ” Colecționarul de suflete” ) justițiarul din Dublin ( ”A cincea poruncă” ) sau contopirea Maeva-Brenda ( ” Vrăjitoarea din Stoneheaven” ) sunt povestiri magnetizante, pline de o indubitabilă vervă, care vă vor schimba cu siguranță modul de a privi dincolo de bariera realității, poate cu teamă, poate cu interes, constatând că granița dintre real și ireal este extrem de fragilă.

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA ECOURI DIN TRECUT ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Amestecu acesta de mister și realitate, pigmentat cu îndârjirea homo sapines-ului de pătrunde peste tot, naște subiecte acaparatoare.

Aspecte Negative:

La un moment dat amestecul dintre știința ca un breviar și subsidiarul personajelor derutează.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.