Recenzie ”Ecuația iubirii” de Helen Hoang

by | May 16, 2021 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ECUAȚIA IUBIRII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Stella Lane și-a dedicat viața econometriei, iar IQ-ul ei uriaș a ajutat-o să exceleze în domeniul acesta și să aibă un job pe care îl iubește. Însă la treizeci de ani, ea nu a experimentat niciodată iubirea, nu a avut o relație cu un bărbat care să o merite și nu știe cum să se poarte ca o iubită.

Stella a fost diagnosticată cu sindromul Asperger, o tulburare din spectrul autist care o împiedică din a cunoaște oameni noi, care îi îngreunează felul de a vorbi și de a socializa, de a percepe lucrurile și de a se comporta în societate, asta până când ea îi face loc în viața ei lui Michael Phan.

Înainte de a accepta să se întâlnească cu un bărbat, Stella trebuie să învețe totul despre relații și de la cine ar putea învăța mai bine asta decât de la o escortă masculină? Punând apropierea fizică pe primul loc, acolo unde Stella a avut parte numai de experiențe traumatizante, ea caută în Michael un sprijin, un fel de profesor care să învețe cum și ce trebuie să facă.

În ciuda meseriei sale pe care o practică în serile de vineri, Michael este un bărbat cu un trecut foarte trist și cu un prezent complicat, iar Stella îi va da lumea peste cap cu tot ceea ce înseamnă ea. Deși el și-a promis că nu se va mai întâlni niciodată cu clientele sale a doua oară, Stella îi dărâmă propriile promisiuni și reguli, infiltrându-se în mod greșit în inima lui.

Când ea îi propune să rămână pentru o perioadă în viața ei contracost, Michael se luptă cu două dorințe: cea de a fi corect și moral față de această femeie naivă și sensibilă și cea de a lua banii de care are nevoie atât de mult.

Fără a-i spune lui Michael de diagnosticul ei, Stella devine în ochii săi o femeie timidă, căreia îi este greu să socizlizeze cu oamenii din jurul ei, însă nimic mai mult, o femeie introvertită pe care el trebuie să o ia ușor, pe care trebuie să o aștepte și să o învețe.

   Aceasta era a doua oară când îi spusese să aibă incredere în el. Oare ce ar fi crezut, dacă i-ar fi spus cât de dificil era pentru ea să danseze sau să bea? O ieșire în oraș ar fi trebuit să fie distractivă. Pentru ea era o muncă – o muncă grea. Dacă ar fi vrut, ar fi putut interacționa cu oamenii, dar îi era greu. Uneori mai mult, alteori mai puțin.Dacă ar iubi-o, diagnosticele ei nu ar fi contat. Stella i-ar fi mărturisit tot.

Încrederea își face repede loc între ei, însă atunci când timpul lor se apropie de final, deja e prea târziu. Au investit sentimentele în aranjamentul lor. Acum ce mai pot face când ecuația iubirii lor se transformă într-o necunoscută? Într-o rută necunoscută care îi poate duce oriunde.

    Aceasta era problema lui. Întotdeauna iubise prea mult. Dacă ar fi putut să își smulgă inima și să nu mai simtă, ar fi fost liber.

Ecuația iubirii este o carte care ne vorbește despre cum dragostea poate vindeca orice, despre cum oamenii diferiți de noi își trăiesc poveștile de dragoste, la fel ca noi, despre cum ne sunt egali și despre cât de interesante și de frumoase sunt luptele pe care ei le duc cu viața și din care putem învăța multe.

Stella este un personaj care mie mi-a plăcut extrem de mult, de la inteligența ei, la replicile, la felul în care analiza lucrurile și până la gândurile și încercările ei de a arăta că este un om pe care un diagnostic nu o definește, un om care este definit de caracterul, sufletul și cunoștințele ei.

Povestea ei și a lui Michael este una emoționantă și înduioșătoare, o poveste care sunt convinsă că există și în realitate și sper ca toate persoanele care se află în situația Stellei să găsească pe cineva care să le trateze la fel ca Michael, cu bunătatea și înțelegerea lui.

În ciuda scenelor erotice, această carte mi s-a părut foarte cuminte și foarte inocentă, datorită sentimentelor lor sincere și a iubirii pe care au arătat-o în fiecare pagină, fie că erau conștienți sau nu de ea.  De la povestea lor, până la nota autoarei și la mulțumiri, Ecuația iubirii a fost o carte care mi-a intrat în suflet și care m-a impresionat așa cum nu m-aș fi așteptat.

Deși pot fi puțin subiectivă, datorită sau din cauza faptului că aceste cărți mă impresionează foarte ușor, cred, totuși, că mulți au nevoie de o lectură cum este cartea Helenei Hoang, poate pentru a ne ajuta să ne recuperăm încrederea în dragoste, pentru a ne ajuta să privim totul dintr-o nouă perspectivă sau poate chiar pentru a ne regăsi între paginile acestei povești minunate!

 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ECUAȚIA IUBIRII?

Vezi toată lista de cărți scrise de Helen Hoang sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ECUAȚIA IUBIRII CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Ecuația Iubirii
Autor: Helen Hoang
An apariție : 2020
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 366
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 16.05.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Am fost convinsă că va fi dragoste la prima vedere, probabil impulsionată de coperta extraordinară și de ratingul fabulos de pe Goodreads, dar ceva nu s-a legat între noi. Poate că totul mi s-ar fi părut mai interesant dacă autoarea alegea să meargă pe fantasy, în loc...

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Jumătatea dispărută, lansată în vara anului 2020, a câștigat primul loc la secțiunea de ficțiune istorică din cadrul Goodreads Choise Awards 2020 și a fost publicată deja și în română de Editura Trei. Este o poveste despre schimbare, despre avantajele și...

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

"Să reîncepem să visăm" este o carte ce face parte din genul Literatură creștină. Dar ar putea fi la fel de bine încadrată și la genul Literatură motivațională. Este scrisă de Papa Francisc, conducătorul din prezent al Bisericii Catolice de la Vatican, în colaborare...

0 0 votes
Article Rating
Mihaela Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 507 zile și a scris până acum 155 articole. Se află pe poziția 5 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu aici. Mihaela Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments