Recenzie “Ecuația iubirii” de Helen Hoang

by | Dec 31, 2020 | Dragoste, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA ECUAȚIA IUBIRII PE Cartepedia

Îmi place să citesc romane de debut. Mi se par interesante și îmi place să văd stilul “crud” al unei autoare la început de drum, înainte să fie influențat de tendințe sau de “așa da”/ “așa nu”. Helen Hoang are un stil tare drăguț, cu accentul pus pe scene intense de dragoste dar și pe un mesaj social important, care scoate în evidență lupta care se dă în spatele unei boli. Am citit această carte într-o perioadă grea din viața mea, acum 2 ani, și mi-a făcut plăcere să o recitesc în limba română, pentru că este o carte de confort, care te ajută să descoperi micile plăceri în viață care să îți redea bucuria de a continua cu fruntea sus.

“Ecuația iubirii” este o carte care se citește ușor dar se uită foarte greu, pentru că este dramatică dar și frumoasă în același timp. O poveste de dragoste, umor, scene îndrăznețe, lupta dintre diferitele pături sociale, un mesaj social și un secret, sunt elementele care fac această carte extrem de drăguță și aș putea spune chiar educativă, pentru că te învață să vezi dincolo de aparențe și să prețuiești persoana de lângă ține pentru ceea ce are de oferit, nu să o judeci.

Stella și Michael sunt personajele pricipale ale acestei povești. Ea suferă de sindromul Asperger și simte că are nevoie să fie mai îndrăzneață, mai sigură pe ea și mai cu gândul în altă parte în afară de matematică. 🙂 El, un băiat extrem de chipeș, este escortă și face tot posibilul pentru a-și ajuta familia. Deși la prima vedere este de condamnat, Michael nu agrează ceea ce face, însă este împins de circumstanțe să acționeze așa. Stella vede în Michael un posibil profesor și îl angajează pentru a-i arată toate secretele sexuale pe care aceasta vrea să le descopere. Evident, atracția dintre ei depășește latura “profesională” și cei doi încep un joc periculos și destul de ambiguu, pentru că deși amândoi știu că relația lor este imposibilă, nu se pot abține să nu fie în compania celuilalt. Marea problemă este diferența dintre ei și perspectivele diferite, plus că Michael se desconsideră imens în relația lui cu Stella, lucru care nu aduce nimic bun pe viitor.

Stella este extrem de amuzantă și de curioasă și mi-a plăcut foarte multe de ea. Are un spirit mai mult decât analitic și am admirat-o mult pentru modul în care a încercat să își lase boală în umbră și să încerce să trăiască așa cum își dorește. Lui Michael nu i-a păsat o secundă de afecțiunea ei și a încercat mereu să îi arate ce persoană minunată este ea, în esența ei. Relația dintre cei doi a fost super încărcată de tensiune, dar din aceea bună, și se vedea cu ochiul liber de la început că lucrurile se vor așeza în favoarea lor. În plus, modul în care Michael a ridicat-o mereu pe Stella asupra tuturor arată ce băiat bun este, lăsând la o parte profesia sa mai îndoielnică. O afacere, un plan de seducție devine foarte repede altceva și am fost extrem de încântată să îi urmăresc, să le port de grijă și să suspin după momentele lor frumoase petrecute împreună.

“Ecuația iubirii” este o carte intensă dar are un mesaj foarte frumos și extrem de bine conturat. Arată partea nevăzută și neștiută a unei persoane care s-a luptat toată viața pentru acceptare și un gram de normalitate, însă arată și modul în care dragostea efectiv te face să infloresti și să ajuți să scoți la suprafață cele mai frumoase calități, fără să îți pese de consecințe. Vorbește despre acceptare, despre diferențe sociale, dar și despre coincidențe drăguțe care te fac să suspini intens. Plăcut maxim și o recomand oricui citește cu drag Romance.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA ECUAȚIA IUBIRII PE Cartepedia

Titlu: Ecuația Iubirii
Autor: Helen Hoang
An apariție : 2020
Editura: LEDA EDGE
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 31.12.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

"Dragă inimă" de Vasi Rădulescu este o carte primită în dar ce mi-a încălzit inima, mi-a frânt-o pe alocuri, mi-a stors câteva lacrimi pe furiș. Povestirile acestea personale inspirate din viața reală și redate de un doctor de inimă sunt inspiraționale. Fiecare...

0 0 vote
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 1455 zile și a scris până acum 369 articole. Se află pe poziția 3 din 25 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments