Recenzie “Einstein pentru debusolați” de Allan Percy

Titlu: Einstein Pentru Debusolați
Autor: Allan Percy
An apariție : 2018
Editura: Herald
Nr. Pagini: 189
Limba: Română
Gen Literar: Filosofie
Recenzie de Daniela Gîb
Publicată la 12.05.2019
Nota recenzorului: 8/10

🔥 CARTEA EINSTEIN PENTRU DEBUSOLAȚI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Când omul stă de vorbă cu o fată frumoasă timp de o oră, i se pare că a trecut numai un minut. Dar dacă se așează pe o plită fierbinte timp de un minut, i se pare că a trecut mai mult de o oră. Aceasta este relativitatea.

Cu siguranță Albert Einstein este cel mai cunoscut fizician al tuturor timpurilor, un remarcabil om de știință, o figură charismatică cu un mod revoluționar de a gândi și a inova.

Nu mă gândesc niciodată la viitor, deoarece vine oricum destul de curând.

Allan Percy este unul dintre pseudonimele pe care le folosește autorul pentru  cărțile sale de dezvoltare personală. El fiind și expert în coaching și în tehnici de îndrumare personală.

Autorul reunește în această carte 85 de pilule de înțelepciune din gândirea lui Einstein, traducându-le în limbaul psihologiei cotidiene, ca începuturi de soluții practice pentru a relativiza preocupările, pentru a rezolva problemele și pentru a găsi formula cea mai simplă pentru a ne împlini propria existență.

Am descoperit în paginile cărții unul din citatele mele favorite:

Există două lucruri infinite: universul și prostia omenescă. De univers nu sunt foarte sigur.

Einstein pentru debusolați- soluții atomice pentru probleme relative grave conține în paginile ei o mulțime de nume de oameni de știință, filozofi, scriitori , nu toată cartea este dedicată lui Einstein cum ai impresia atunci când citești titlul.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Allan Percy.

Allan Percy pornește de la citate cunoscute țese o idee în jurul lor, căutând o soluție, folosindu-se de alte citate sau credințe a unor personalități. Ultimele 14 pagini îi sunt dedicate însă în totalitate lui Albert Einstein ceea ce pentru mine ca cititor a constituit o bilă albă.

Învață de la ziua de ieri, trăiește pentru azi, speră pentru mâine.

Noi, oamenii, percepem trecerea timpului in două moduri diferite, pe care le numim:

Maturizare. Are conotații pozitive și înseamnă să trăiești timpul cu oportunitatea de a crește și de a-ți atinge scopul vieții.

Îmbătrânirea. Are conotație negativă și ne vorbește despre inevitabil și iremediabil, aproape ca de o înfrângere: trecerea cronologică a timpului.

Lectură plăcută !!!

 

 

🔥 CARTEA EINSTEIN PENTRU DEBUSOLAȚI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.