Recenzie “Einstein pentru debusolați” de Allan Percy

by | May 12, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA EINSTEIN PENTRU DEBUSOLAȚI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Când omul stă de vorbă cu o fată frumoasă timp de o oră, i se pare că a trecut numai un minut. Dar dacă se așează pe o plită fierbinte timp de un minut, i se pare că a trecut mai mult de o oră. Aceasta este relativitatea.

Cu siguranță Albert Einstein este cel mai cunoscut fizician al tuturor timpurilor, un remarcabil om de știință, o figură charismatică cu un mod revoluționar de a gândi și a inova.

Nu mă gândesc niciodată la viitor, deoarece vine oricum destul de curând.

Allan Percy este unul dintre pseudonimele pe care le folosește autorul pentru  cărțile sale de dezvoltare personală. El fiind și expert în coaching și în tehnici de îndrumare personală.

Autorul reunește în această carte 85 de pilule de înțelepciune din gândirea lui Einstein, traducându-le în limbaul psihologiei cotidiene, ca începuturi de soluții practice pentru a relativiza preocupările, pentru a rezolva problemele și pentru a găsi formula cea mai simplă pentru a ne împlini propria existență.

Am descoperit în paginile cărții unul din citatele mele favorite:

Există două lucruri infinite: universul și prostia omenescă. De univers nu sunt foarte sigur.

Einstein pentru debusolați- soluții atomice pentru probleme relative grave conține în paginile ei o mulțime de nume de oameni de știință, filozofi, scriitori , nu toată cartea este dedicată lui Einstein cum ai impresia atunci când citești titlul.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Allan Percy

Allan Percy pornește de la citate cunoscute țese o idee în jurul lor, căutând o soluție, folosindu-se de alte citate sau credințe a unor personalități. Ultimele 14 pagini îi sunt dedicate însă în totalitate lui Albert Einstein ceea ce pentru mine ca cititor a constituit o bilă albă.

Învață de la ziua de ieri, trăiește pentru azi, speră pentru mâine.

Noi, oamenii, percepem trecerea timpului in două moduri diferite, pe care le numim:

Maturizare. Are conotații pozitive și înseamnă să trăiești timpul cu oportunitatea de a crește și de a-ți atinge scopul vieții.

Îmbătrânirea. Are conotație negativă și ne vorbește despre inevitabil și iremediabil, aproape ca de o înfrângere: trecerea cronologică a timpului.

Lectură plăcută !!!

 

 

Titlu: Einstein Pentru Debusolați
Autor: Allan Percy
An apariție : 2018
Editura: HERALD
Nr. Pagini: 189
Limba: Română
Gen Literar: Filosofie
Publicată la 12.05.2019
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Bună să vă fie inima și sufletul în armonie! Ce se mai întâmplă prin viața voastră nou? Oare mai ieșim și noi la un ceai fizic în următoarele 3 luni sau tot din casă ne scriem? ☺ Dacă vi se pare înfiorătoare situația actuală, vă invit să cunoașteți cu adevărat o carte...

Recenzie “La răscruce de vânturi” de Emily Brönte

Recenzie “La răscruce de vânturi” de Emily Brönte

La răscruce de vânturi este o poveste de dragoste clasică, dar neobișnuită, atipică, toxică, cum ar cataloga-o psihologii din zilele noastre, este povestea de dragoste neîmpărtășită dintre Heathcliff și Catherine. O dragoste, o apropiere și o pliere perfectă a...

Recenzie „Totul pentru dragoste” de Kristin Hannah

Recenzie „Totul pentru dragoste” de Kristin Hannah

Kristin Hannah a reușit să mă surprindă din nou cu noua carte tradusă la noi în țară. Totul pentru dragoste are toate ingredientele unui roman de dragoste, de familie și este, mai ales, despre puterea de a merge mai departe. Așa cum ne-a obișnuit, cartea aceasta ne...

Daniela este redactor Booknation.ro de 1370 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 14 din 153 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments