Recenzie “Einstein pentru debusolați” de Allan Percy

by | May 12, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA EINSTEIN PENTRU DEBUSOLAȚI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Când omul stă de vorbă cu o fată frumoasă timp de o oră, i se pare că a trecut numai un minut. Dar dacă se așează pe o plită fierbinte timp de un minut, i se pare că a trecut mai mult de o oră. Aceasta este relativitatea.

Cu siguranță Albert Einstein este cel mai cunoscut fizician al tuturor timpurilor, un remarcabil om de știință, o figură charismatică cu un mod revoluționar de a gândi și a inova.

Nu mă gândesc niciodată la viitor, deoarece vine oricum destul de curând.

Allan Percy este unul dintre pseudonimele pe care le folosește autorul pentru  cărțile sale de dezvoltare personală. El fiind și expert în coaching și în tehnici de îndrumare personală.

Autorul reunește în această carte 85 de pilule de înțelepciune din gândirea lui Einstein, traducându-le în limbaul psihologiei cotidiene, ca începuturi de soluții practice pentru a relativiza preocupările, pentru a rezolva problemele și pentru a găsi formula cea mai simplă pentru a ne împlini propria existență.

Am descoperit în paginile cărții unul din citatele mele favorite:

Există două lucruri infinite: universul și prostia omenescă. De univers nu sunt foarte sigur.

Einstein pentru debusolați- soluții atomice pentru probleme relative grave conține în paginile ei o mulțime de nume de oameni de știință, filozofi, scriitori , nu toată cartea este dedicată lui Einstein cum ai impresia atunci când citești titlul.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Allan Percy

Allan Percy pornește de la citate cunoscute țese o idee în jurul lor, căutând o soluție, folosindu-se de alte citate sau credințe a unor personalități. Ultimele 14 pagini îi sunt dedicate însă în totalitate lui Albert Einstein ceea ce pentru mine ca cititor a constituit o bilă albă.

Învață de la ziua de ieri, trăiește pentru azi, speră pentru mâine.

Noi, oamenii, percepem trecerea timpului in două moduri diferite, pe care le numim:

Maturizare. Are conotații pozitive și înseamnă să trăiești timpul cu oportunitatea de a crește și de a-ți atinge scopul vieții.

Îmbătrânirea. Are conotație negativă și ne vorbește despre inevitabil și iremediabil, aproape ca de o înfrângere: trecerea cronologică a timpului.

Lectură plăcută !!!

 

 

🔥 CARTEA EINSTEIN PENTRU DEBUSOLAȚI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Einstein Pentru Debusolați
Autor: Allan Percy
An apariție : 2018
Editura: HERALD
Nr. Pagini: 189
Limba: Română
Gen Literar: Filosofie
Publicată la 12.05.2019
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Daniela este redactor Booknation.ro de 1218 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 12 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments