Recenzie „Einstein pentru debusolați” de Allan Percy

de | mai 12, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA EINSTEIN PENTRU DEBUSOLAȚI ARE REDUCERE PE:

Când omul stă de vorbă cu o fată frumoasă timp de o oră, i se pare că a trecut numai un minut. Dar dacă se așează pe o plită fierbinte timp de un minut, i se pare că a trecut mai mult de o oră. Aceasta este relativitatea.

Cu siguranță Albert Einstein este cel mai cunoscut fizician al tuturor timpurilor, un remarcabil om de știință, o figură charismatică cu un mod revoluționar de a gândi și a inova.

Nu mă gândesc niciodată la viitor, deoarece vine oricum destul de curând.

Allan Percy este unul dintre pseudonimele pe care le folosește autorul pentru  cărțile sale de dezvoltare personală. El fiind și expert în coaching și în tehnici de îndrumare personală.

Autorul reunește în această carte 85 de pilule de înțelepciune din gândirea lui Einstein, traducându-le în limbaul psihologiei cotidiene, ca începuturi de soluții practice pentru a relativiza preocupările, pentru a rezolva problemele și pentru a găsi formula cea mai simplă pentru a ne împlini propria existență.

Am descoperit în paginile cărții unul din citatele mele favorite:

Există două lucruri infinite: universul și prostia omenescă. De univers nu sunt foarte sigur.

Einstein pentru debusolați- soluții atomice pentru probleme relative grave conține în paginile ei o mulțime de nume de oameni de știință, filozofi, scriitori , nu toată cartea este dedicată lui Einstein cum ai impresia atunci când citești titlul.

Allan Percy pornește de la citate cunoscute țese o idee în jurul lor, căutând o soluție, folosindu-se de alte citate sau credințe a unor personalități. Ultimele 14 pagini îi sunt dedicate însă în totalitate lui Albert Einstein ceea ce pentru mine ca cititor a constituit o bilă albă.

Învață de la ziua de ieri, trăiește pentru azi, speră pentru mâine.

Noi, oamenii, percepem trecerea timpului in două moduri diferite, pe care le numim:

Maturizare. Are conotații pozitive și înseamnă să trăiești timpul cu oportunitatea de a crește și de a-ți atinge scopul vieții.

Îmbătrânirea. Are conotație negativă și ne vorbește despre inevitabil și iremediabil, aproape ca de o înfrângere: trecerea cronologică a timpului.

Lectură plăcută !!!

 

 

Ți-a plăcut recenzia cărții EINSTEIN PENTRU DEBUSOLAȚI?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Allan Percy

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA EINSTEIN PENTRU DEBUSOLAȚI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Einstein Pentru Debusolați
Autor: Allan Percy
An apariție : 2018
Editura: HERALD
Nr. Pagini: 189
Limba: Română
Gen Literar: Filosofie
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 510

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Legendarii, o poveste despre legendele Arthuriene După ce mama Brianei Matthews moare, aceasta încearcă să facă orice pentru a uita de durere și de suferință. Așa că programul pentru liceeni de la colegiul din Carolina de Nord pare cea mai bună decizie pentru ca Bree...

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Atunci când ai un feeling bun în legătură cu o carte sau cu un personaj, urmează acel feeling pentru că știe el ce zice. Exact așa am făcut și eu cu Tristan Miles, pentru că am simțit o chimie super puternică cu acesta atunci când citeam "Escala". M-a atras mult mai...

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Sunt doar cuvinte, iar cuvintele n-au nicio valoare. Numai faptele au valoare. După ceva timp, Jennifer L. Armentrout revine în rubrica mea de recenzii. În ultima perioadă m-am confruntat cu un reading slump cum nu cred ca am mai avut vreodată. Trebuia să știu că...

0 0 votes
Article Rating
Daniela este redactor Booknation.ro de 1988 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 1 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments