Recenzie ”Elogiu mamei vitrege” de Mario Vargas Llosa

de | ian. 21, 2018 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ELOGIU MAMEI VITREGE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Deși mulți s-au grăbit să catalogheze ” Elogiu mamei vitrege” a scriitorului peruan Mario Vargas Llosa drept o carte scandaloasă, în primul rând datorită trioului amoros dintre don Rigoberto, dona Lucrecia și junele Alfonso, dar și a felului în care autorul descrie anumite tabieturi și fetișuri erotice, din punctul meu de vedere această carte este o inestimabilă capodoperă, un veritabil elogiu adus erosului.

Carnalul, dar mai ales senzorialul carnalului este mitizat și demitizat de către Llosa într-o explozie de simțuri în care ritualul acuplării, oscilând intempestiv între păcat și neprihănire, naște o halucinantă povestire în care amănuntele, descrise pe îndelete, corupând ăntr-un mod plăcut.

Cu siguranță că ” Elogiu mamie vitrege” nu este o poveste oarecare de alcov, în care vulgaritatea este singura metodă care șochează prin realismul descriptivismului, căci dincolo de partidele de amor, de atingerile voluntare sau involuntare, de voyeurism, bârfe, dorințe sucombate și dorințe împlinite, există priceperea scriitorului peruvian de a nu bagateliza acest periculos triunghi amoros în care dona Lucrecia este epicentrul refulărilor carnale.

Bazându-se mai mult pe sugestie decât pe concret, Llosa ne oferă stropi de întâmplări, lăsându-ne să intuim și să ne imaginăm anumite întâmplări, jucându-se abil cu condeiul între generozitate și parcimonios, ațâțând și calmând cu aceeași netăgăduită asiduitate.

Însă, în pofida acestui joc extras parcă din măruntaiele plăcerii de a grava conceptul dorinței de nestăvilit cu majusculele unui serafic demoniac, autorul este onest, alternând limbajul între trivialitate și sobrietate cu ajutorul unor personaje care zugrăvesc realismul introspectiv al unui trăirism pe care puțini au curajul să-l etaleze cu adevărat.

Lectură plăcută!

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții ELOGIU MAMEI VITREGE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Mario Vargas Llosa sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ELOGIU MAMEI VITREGE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Elogiu Mamei Vitrege
Autor: Mario Vargas Llosa
An apariție : 2011
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 175
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 21.01.2018
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Te doresc” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie ”Te doresc” de Jennifer L. Armentrout

Încă de când notam impresiile pe care mi le-am format în urma lecturii primului volum, gândul meu era doar la Te doresc. De ce? E simplu. E povestea cuplului meu preferat întâlnit pe parcursul acestei serii și abia așteptam să vă vorbesc despre el. În plus, e una...

Recenzie „Furiile inimii” de John Boyne

Recenzie „Furiile inimii” de John Boyne

Cyrill a fost adoptat la frageda vârstă de 3 zile de o familie înstărită. A dobândit un nume, dar nu și un tată și o mamă. Cei care l-au adoptat au un comportament și un stil de viață foarte excentric. Mama scrie, dar nu-și dorește celebritatea și urăște ca romanele...

Recenzie “Minciunile Femeilor” de Ludmila Ulițkaia

Recenzie “Minciunile Femeilor” de Ludmila Ulițkaia

Mici, nevinovate sau mari și gogonate - minciunile sunt o parte indispensabilă a existenței umane. Conform psihologilor, oamenii sunt învățați să mintă încă din copilărie. Uneori fiind constrânși de circumstanțe să recurgă la acest lucru, alteori din dorința de a fi...

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2423 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 1 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments