Recenzie ”Elogiu mamei vitrege” de Mario Vargas Llosa

de | ian. 21, 2018 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ELOGIU MAMEI VITREGE ARE REDUCERE PE:

Deși mulți s-au grăbit să catalogheze ” Elogiu mamei vitrege” a scriitorului peruan Mario Vargas Llosa drept o carte scandaloasă, în primul rând datorită trioului amoros dintre don Rigoberto, dona Lucrecia și junele Alfonso, dar și a felului în care autorul descrie anumite tabieturi și fetișuri erotice, din punctul meu de vedere această carte este o inestimabilă capodoperă, un veritabil elogiu adus erosului.

Carnalul, dar mai ales senzorialul carnalului este mitizat și demitizat de către Llosa într-o explozie de simțuri în care ritualul acuplării, oscilând intempestiv între păcat și neprihănire, naște o halucinantă povestire în care amănuntele, descrise pe îndelete, corupând ăntr-un mod plăcut.

Cu siguranță că ” Elogiu mamie vitrege” nu este o poveste oarecare de alcov, în care vulgaritatea este singura metodă care șochează prin realismul descriptivismului, căci dincolo de partidele de amor, de atingerile voluntare sau involuntare, de voyeurism, bârfe, dorințe sucombate și dorințe împlinite, există priceperea scriitorului peruvian de a nu bagateliza acest periculos triunghi amoros în care dona Lucrecia este epicentrul refulărilor carnale.

Dacă îți place recenzia cărții ELOGIU MAMEI VITREGE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Mario Vargas Llosa

Bazându-se mai mult pe sugestie decât pe concret, Llosa ne oferă stropi de întâmplări, lăsându-ne să intuim și să ne imaginăm anumite întâmplări, jucându-se abil cu condeiul între generozitate și parcimonios, ațâțând și calmând cu aceeași netăgăduită asiduitate.

Însă, în pofida acestui joc extras parcă din măruntaiele plăcerii de a grava conceptul dorinței de nestăvilit cu majusculele unui serafic demoniac, autorul este onest, alternând limbajul între trivialitate și sobrietate cu ajutorul unor personaje care zugrăvesc realismul introspectiv al unui trăirism pe care puțini au curajul să-l etaleze cu adevărat.

Lectură plăcută!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ELOGIU MAMEI VITREGE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Elogiu Mamei Vitrege
Autor: Mario Vargas Llosa
An apariție : 2011
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 175
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1078

Alte recenzii de la Mario Vargas Llosa:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2730 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments