🔥 CARTEA EVADARE DIN LAGĂRUL 14 ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

evadare din lagarul 14 blaine harden copertaO POVESTE CAPTIVANTĂ, SPUSĂ FĂRĂ MENAJAMENTE.” – BILL KELLER, THE NEW YORK TIMES

Blaine Harden, fost colaborator la The Economist și corespondent pentru The Washington Post, este vocea literară a unei povești de viață tulburătoare, o biografie impresionantă a unui nord coreean, Shin Dong-hyuk.

În Evadare din Lagărul 14, un bestseller publicat în 22 de țări, printre care Brazilia, Japonia, Rusia și China, jurnalistul american Blaine Harden dezvăluie secretele celui mai represiv sistem totalitar din lume, prin intermediul relatării înfiorătoare a lui Shin, un băiat care nu știa nimic despre lumea de afară, devenise de mic un turnător și fusese obligat să asiste la execuția familiei sale.

O poveste despre suferință și curaj, supraviețuire și speranță, cartea este o mărturie șocantă despre evenimentele din spatele gardului electrificat.

Trebuie specificat încă de la început faptul că romanul nu are un limbaj dur, ci prezintă fapte dure, așa că poate fi citit de oricine, în special de adolescenți, deoarece pot lua aminte din ororile trăite de Shin.

Departe de a fi o simplă lucrare memorialistică, figura centrală a romanului, Shin vă îndeamnă să simțiți ca și când ați fi voi în poveste și veți înțelege la final cât de norocoși sunteți.

Chiar dacă nu Shin este autorul direct,  Blaine Harden este un narator priceput, știe când să te emoționeze sau când să te mâhnească, astfel încât nu ne împiedică să empatizăm pe parcursul lecturării.

Citind această mai mult decât o simplă poveste, veți putea face chiar o incursiune în trecut, în perioada comunistă, în care veți regăsi câteva elemente din regimul lagărului în care era captiv Shin. Dacă v-ați imaginat vreodată cum ar fi?… Să trăiți într-un lagăr, să nu vă bucurați de libertățile acestei lumi, să vă simțiți tot timpul urmăriți și judecați, să fiți torturați… ei bine, romanul de față vă va satisface orice dorință de acest fel.

Chiar dacă este doar un roman (bazat pe fapte reale, ce-i drept), dacă veți putea găsi acea plăcere a lecturii, de a afla tot mai multe despre viața lui Shin, la finele poveștii vă veți simți mai puternici, cel puțin spiritual.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Blaine Harden.

Poate nu există supereroi cu superputeri, dar Shin este un erou, fiindcă a rezistat, a crezut și a izbăvit.

Cartea reprezintă o odisee de neuitat, absolut tulburătoare, care te va face să vezi cu alți ochii lumea în care ai trăit până acum, o călătorie ce va presupune atât momente de atrocități, cât și izbucniri de entuziasm care vor emoționa până și cei mai de neclintit cititori.

Poate cea mai înfricoșătoare este însăși dedicația lui Shin „Pentru toți nord-coreenii rămași în lagăre”. Meditați asupra faptului că el a izbutit să evadeze, dar chiar în acest moment, sute de nevinovați se află în continuare în lagăre…

Și ei au o poveste de spus!

Provocatoare, înfricoșătoare și o remarcabilă poveste de viață!

4.5/5

Recenzie trimisă de cititorul nostru, Robert Udrea.

🔥 CARTEA EVADARE DIN LAGĂRUL 14 ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Evadare Din Lagărul 14
Autor: Blaine Harden
An apariție : 2013
Editura: Corint
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 23.10.2015
Nota recenzorului: n/a
Avatar
Autor: Comunitatea GoodRead.ro
Redactor de 1675 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Comunitatea GoodRead.ro