Recenzie „Evadare din lagărul 14” de Blaine Harden

by | Oct 23, 2015 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA EVADARE DIN LAGĂRUL 14 ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

evadare din lagarul 14 blaine harden copertaO POVESTE CAPTIVANTĂ, SPUSĂ FĂRĂ MENAJAMENTE.” – BILL KELLER, THE NEW YORK TIMES

Blaine Harden, fost colaborator la The Economist și corespondent pentru The Washington Post, este vocea literară a unei povești de viață tulburătoare, o biografie impresionantă a unui nord coreean, Shin Dong-hyuk.

În Evadare din Lagărul 14, un bestseller publicat în 22 de țări, printre care Brazilia, Japonia, Rusia și China, jurnalistul american Blaine Harden dezvăluie secretele celui mai represiv sistem totalitar din lume, prin intermediul relatării înfiorătoare a lui Shin, un băiat care nu știa nimic despre lumea de afară, devenise de mic un turnător și fusese obligat să asiste la execuția familiei sale.

O poveste despre suferință și curaj, supraviețuire și speranță, cartea este o mărturie șocantă despre evenimentele din spatele gardului electrificat.

Trebuie specificat încă de la început faptul că romanul nu are un limbaj dur, ci prezintă fapte dure, așa că poate fi citit de oricine, în special de adolescenți, deoarece pot lua aminte din ororile trăite de Shin.

Departe de a fi o simplă lucrare memorialistică, figura centrală a romanului, Shin vă îndeamnă să simțiți ca și când ați fi voi în poveste și veți înțelege la final cât de norocoși sunteți.

Chiar dacă nu Shin este autorul direct,  Blaine Harden este un narator priceput, știe când să te emoționeze sau când să te mâhnească, astfel încât nu ne împiedică să empatizăm pe parcursul lecturării.

Citind această mai mult decât o simplă poveste, veți putea face chiar o incursiune în trecut, în perioada comunistă, în care veți regăsi câteva elemente din regimul lagărului în care era captiv Shin. Dacă v-ați imaginat vreodată cum ar fi?… Să trăiți într-un lagăr, să nu vă bucurați de libertățile acestei lumi, să vă simțiți tot timpul urmăriți și judecați, să fiți torturați… ei bine, romanul de față vă va satisface orice dorință de acest fel.

Chiar dacă este doar un roman (bazat pe fapte reale, ce-i drept), dacă veți putea găsi acea plăcere a lecturii, de a afla tot mai multe despre viața lui Shin, la finele poveștii vă veți simți mai puternici, cel puțin spiritual.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Blaine Harden

Poate nu există supereroi cu superputeri, dar Shin este un erou, fiindcă a rezistat, a crezut și a izbăvit.

Cartea reprezintă o odisee de neuitat, absolut tulburătoare, care te va face să vezi cu alți ochii lumea în care ai trăit până acum, o călătorie ce va presupune atât momente de atrocități, cât și izbucniri de entuziasm care vor emoționa până și cei mai de neclintit cititori.

Poate cea mai înfricoșătoare este însăși dedicația lui Shin „Pentru toți nord-coreenii rămași în lagăre”. Meditați asupra faptului că el a izbutit să evadeze, dar chiar în acest moment, sute de nevinovați se află în continuare în lagăre…

Și ei au o poveste de spus!

Provocatoare, înfricoșătoare și o remarcabilă poveste de viață!

4.5/5

Recenzie trimisă de cititorul nostru, Robert Udrea.

🔥 CARTEA EVADARE DIN LAGĂRUL 14 ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Evadare Din Lagărul 14
Autor: Blaine Harden
An apariție : 2013
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 23.10.2015
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

De câteva zile le citesc plantelor de pe balcon din volumul II al romanul Eu cea de pe locul doi scrisă de Cezara Zamfir. Ele nu au ascultat și primul volum, încă nu erau născute, dar par acum destul de impresionante. E uimitor cum florile lor sunt mai deschise, mai...

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Titlu: Noi doi Autor: Diana Farca An apariție: 2020 Editura: Eleprint Număr de pagini: 167 Despre autor: Diana Farca este o autoare de beletristică care a debutat cu romanul ”La limită”, un roman ce se încadrează la ficțiune, istorie și romance. Următoarea carte...

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Comunitatea Booknation.ro este redactor Booknation.ro de 1842 zile și a scris până acum 16 articole. Se află pe poziția 49 din 143 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Comunitatea Booknation.ro aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments