Recenzie Exerciții de Echilibru de Tudor Chirilă

de | nov. 17, 2014 | Literatură Contemporană, Literatura Română, Memorii, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA EXERCIȚII DE ECHILIBRU ARE REDUCERE PE:

1.3d_1_21

Exerciții de echilibru de Tudor Chirilă este o carte extraordinară pe care am avut bucuria și onoarea de a o citi.

Citisem fragmente pe net și ascultasem de mii de ori fragmentele citite de Chirilă la un radio, Europa Fm parcă. Mă îndrăgostisem de poveștile triste de iubire, de disperarea trecerii timpului și de dezamăgiri, de plecări și reveniri, de copii și de idei, de sfârșituri și începuturi. când am primit cartea îmi tremurau mâinile pe ea. Mi-era milă să o deschid să nu o îndoi cumva.

Exerciții de echilibru este cartea unui om sensibil, un om care simte și vede multe vindecându-se prin scris. Cartea este o colecție a articolelor sale de pe blog și în fiecare articol pune o emoție nouă. Scrie la fel de emoționant ca o femeie și am fost uimită de forța imaginilor create de el, de teatrul absurd, comic sau trist creat în câteva pagini. Îmi plăcea că descopeream o parte din viața din București, dar erau și povestiri ce nu aveau loc și spațiu. Le vedeam desfășurându-se într-un spațiu gol, alb, în afara limitelor timpului, pentru că ideile sunt nemuritoare.

Dacă îți place recenzia cărții EXERCIȚII DE ECHILIBRU, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Tudor Chirilă

Am adorat fiecare tentă poetică a unor articole și am visat și plâns și regăsit iubirea și speranța în fiecare rând. E cu adevărat o carte magică. Am citit și fragmente în care erau povestite diverse întâmplări din turnee, a fost interesant să intru în lumea muzicii, să aflu dedesubturile, cum se pregătesc ei pentru public, câte emoții au, de ce anume se tem și cum se simt la final.

Chirilă este un povestitor genial. Cartea lui se află printre puținele pe care intenționez să le recitesc de fiecare dată când am nevoie de puțină magie să-mi revină zâmbetul pe buze. Folosește deseori dedublarea pentru a exemplifica o idee. Iubirea este pusă la rang de artă, de sentiment etern și nemuritor. Dezamăgirea, teama, gelozia, neîncrederea sapă șanțuri adânci între doi îndrăgostiți meniți să fie împreună, dar care nu se pot controla.

Fiecare rând are multiple înțelesuri și îmbie la meditație. Nu ai cum să nu te regăsești în ce scrie Chirilă. Dramele vieții și ale amorului urmează șabloane asemănătoare în general.

Nu am cuvinte să laud cartea asta, e o poezie în proză, e romantism și frumusețe în cuvinte.

De aceea o să pun câteva poze ca să las cuvintele să vorbească pentru cartea însăși.

Brs7oBGCMAAKoA4

tumblr_mgdd45vDi81qk7x68o1_500

tumblr_mkybu0QsDF1qb7tfao1_500

tumblr_mm17z9HgvE1s7qqgxo1_500

tumblr_mk8k5y7zw01rgqscuo1_500

thumb

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA EXERCIȚII DE ECHILIBRU CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: EXERCIȚII DE ECHILIBRU
Autor: Tudor Chirilă
An apariție : 2012
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 393
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 6405

Alte recenzii de la Tudor Chirilă:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Versetele satanice” de Salman Rushdie

Recenzie ”Versetele satanice” de Salman Rushdie

Cred că nu mai e nevoie să vă spun că Rushdie îmi place din ce în ce mai tare datorită excentricității stilului și poveștilor imaginate. Este unul dintre cei mai erudiți scriitori pe care i-am citit de-a lungul timpului și continuă să mă surprindă cu originalitatea...

Recenzie ”Daneza” de David Ebershoff

Recenzie ”Daneza” de David Ebershoff

Daneza spune povestea neobişnuită de dragoste dintre Einar Wegener, primul bărbat din lume care a trecut printr-o operaţie de schimbare a sexului, şi soţia sa, Greta Wegener, pictoriţă şi ilustratoare daneză. Cred că scrierea acestei povești a fost o treabă...

Recenzie „Intenții ascunse” de Lauren Asher

Recenzie „Intenții ascunse” de Lauren Asher

Astăzi vorbim despre o serie extreeeeeeeeeem de populară pe Tik Tok și care aparent, face ravagii în rândul cititoarelor. Seria lui Lauren Asher a fost primită foarte bine și sincer, mă simt ca un Grinch literar atunci când vorbesc cu mai puțin entuziasm despre o...

0 0 votes
Article Rating
Oana Pauna este redactor Booknation.ro de 3078 zile și a scris până acum 45 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Pauna aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments