Recenzie Exerciții de Echilibru de Tudor Chirilă

by | Nov 17, 2014 | Literatură Contemporană, Literatura Română, Memorii, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA EXERCIȚII DE ECHILIBRU ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

1.3d_1_21

Exerciții de echilibru de Tudor Chirilă este o carte extraordinară pe care am avut bucuria și onoarea de a o citi.

Citisem fragmente pe net și ascultasem de mii de ori fragmentele citite de Chirilă la un radio, Europa Fm parcă. Mă îndrăgostisem de poveștile triste de iubire, de disperarea trecerii timpului și de dezamăgiri, de plecări și reveniri, de copii și de idei, de sfârșituri și începuturi. când am primit cartea îmi tremurau mâinile pe ea. Mi-era milă să o deschid să nu o îndoi cumva.

Exerciții de echilibru este cartea unui om sensibil, un om care simte și vede multe vindecându-se prin scris. Cartea este o colecție a articolelor sale de pe blog și în fiecare articol pune o emoție nouă. Scrie la fel de emoționant ca o femeie și am fost uimită de forța imaginilor create de el, de teatrul absurd, comic sau trist creat în câteva pagini. Îmi plăcea că descopeream o parte din viața din București, dar erau și povestiri ce nu aveau loc și spațiu. Le vedeam desfășurându-se într-un spațiu gol, alb, în afara limitelor timpului, pentru că ideile sunt nemuritoare.

Am adorat fiecare tentă poetică a unor articole și am visat și plâns și regăsit iubirea și speranța în fiecare rând. E cu adevărat o carte magică. Am citit și fragmente în care erau povestite diverse întâmplări din turnee, a fost interesant să intru în lumea muzicii, să aflu dedesubturile, cum se pregătesc ei pentru public, câte emoții au, de ce anume se tem și cum se simt la final.

Chirilă este un povestitor genial. Cartea lui se află printre puținele pe care intenționez să le recitesc de fiecare dată când am nevoie de puțină magie să-mi revină zâmbetul pe buze. Folosește deseori dedublarea pentru a exemplifica o idee. Iubirea este pusă la rang de artă, de sentiment etern și nemuritor. Dezamăgirea, teama, gelozia, neîncrederea sapă șanțuri adânci între doi îndrăgostiți meniți să fie împreună, dar care nu se pot controla.

Fiecare rând are multiple înțelesuri și îmbie la meditație. Nu ai cum să nu te regăsești în ce scrie Chirilă. Dramele vieții și ale amorului urmează șabloane asemănătoare în general.

Nu am cuvinte să laud cartea asta, e o poezie în proză, e romantism și frumusețe în cuvinte.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Tudor Chirilă

De aceea o să pun câteva poze ca să las cuvintele să vorbească pentru cartea însăși.

Brs7oBGCMAAKoA4

tumblr_mgdd45vDi81qk7x68o1_500

tumblr_mkybu0QsDF1qb7tfao1_500

tumblr_mm17z9HgvE1s7qqgxo1_500

tumblr_mk8k5y7zw01rgqscuo1_500

thumb

Titlu: Exerciții De Echilibru
Autor: Tudor Chirilă
An apariție : 2012
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 393
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 17.11.2014
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Plină de metafore, romantism, poezie, scenarii, teatru. Vise și magie în cuvinte.

Aspecte Negative:

Unora poate părea superficială dacă nu o înțeleg, plină de dulcegării și metaforizări. Nu este o carte de acțiune, ci una de emoții și trăiri.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci....

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Oana Pauna este redactor Booknation.ro de 2161 zile și a scris până acum 45 articole. Se află pe poziția 28 din 149 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Pauna aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments