Recenzie ,,Fata cea bună” de Mary Kubica

Titlu: Fata Cea Bună
Autor: Mary Kubica
An apariție : 2017
Editura: Herg Benet
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Adriana Alexandra
Publicată la 16.09.2017
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

-Ce propui să facem atunci? întreb.

Aud un suspin la celălalt capăt al liniei telefonice.

-Speram să-mi spuneți că Mia e cu dumneavoastră.

    A fi la momentul potrivit în locul potrivit. Cam așa spune o vorbă pe care o tot auzim în ultima perioadă.

   Dar ce se întâmplă oare atunci când adjectivul potrivit primește o conotație negativă? Când locul și momentul în care ne aflăm ne vor aduce într-o direcție care ne va schimba pentru totdeauna modul cum privim viața?

   Fata cea bună, romanul autoarei Mary Kubica, scoate la iveală, într-o manieră tensionată și captivantă, faptul că nimic nu este ceea ce pare la prima vedere, indiferent cât ne-am încăpățâna să credem că familiile celor din jurul nostru sunt perfecte.

   Mia Dennett, protagonista romanului, face o alegere care o poate costa viața: pleacă din barul unde se afla cu un tip pe care abia l-a cunoscut, pe nume Colin Thatcher. Lucrurile nu ar fi fost poate atât de grave dacă aceasta nu ar fi dispărut fără să lase vreo urmă…

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Mary Kubica.

   Vreau să-i spun Miei că i-am atârnat șosetele în așteptarea lui Moș Nicolae, așa, pentru orice eventualitate, și că de Crăciun i-am cumpărat cadouri și le-am ambalat și le-am pus sub brad, să fie. Aș vrea să mai știe că am lăsat becul de pe verandă aprins în fiecare noapte și că probabil am sunat-o pe mobil de peste o mie de ori, în speranța că ar fi putut răspunde[…] M-am întrebat: dacă erau ultimele cuvinte pe care aveam să le mai aud vreodată de la fiica mea? Dacă erau tot ce îmi rămăsese?

   Probabil ai impresia că este un thriller la fel ca toate celelalte, cu un subiect previzibil, cu un făptuitor pe care l-ai identificat încă de la primele cuvinte citite, dar, te asigur, nu ai nici cea mai vagă idee unde te va purta acest roman. Faptul că fiecare capitol este povestit ba din perspectiva detectivului care se ocupă de caz, ba din perspectiva mamei disperate, ba din perspectiva lui Colin, precizându-se totodată momentul relatării faptelor( înainte și după dispariția Miei), te va face să te simți asaltat din toate părțile cu indicii care mai de care mai plauzibile.

   Ești chiar atât de sigur că făptuitorul este cine crezi tu că este? Nu ai vrea să trimiți la închisoare pe cine nu trebuie, nu-i așa? Eu zic să te mai gândești și să cercetezi fiecare pagină din romanul Fata cea bună. S-ar putea să îți dea de gândit data viitoare când incriminezi un om încă de la primele pagini ale unei cărți!

Adora cel mai mult acel aer de anonimitate…

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.