🔥 CARTEA FATA CU FRAGI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Lisa Stromme, dovedind o deosebită acuratețe lingvistică dar, mai ales un extrem de bine dezvoltat simț psihologic, cu ajutorul căruia creionează, nu numai personaje, ci și caractere puternice și durabile, care, cu o indubitabilă forță de penetrare, reușește să se inoculeze cu o indubitabilă forță de penetrare, reușește să inoculeze în ospitaliera minte a cititorului.

Cam acestea sunt coordonatele unui magnetizant modus vivendi literar al scriitoarei născută la Leeds și școlită la Universitatea Strathclyde din Glasgow, care concepe în romanul ”Fata cu fragi” o poveste de dragoste cu totul și cu totul specială, care reușește să evadeze maiestuos din colivia stereotipurilor lacrimogene și siropoase, oferindu-ne povestea de amor nebun, sufocant și delirant, dintre pictorul norvegian Edvar Munch și Tullik, o tânără adolescentă din modesta așezare Asgardstrand.

poate că dacă această poveste de iubire obsesivă și mistuitoare nu ar fi fost cea care a inspirat celebrul tablou ” Strigătul”, totul nu ar fi fost altceva decît un capriciu al unor amorezi năbădăioși și terifiant de non-conformiști. Însă, pătrunzând dincolo de pervazul acestei ficțiuni care are la bază un caz real, Lisa Stromme croșetează trăirile pătrunzătoare ale  unor personaje care, poate din pricina imprevizibilului capriciu al destinului sau poate din cauza unui motiv care nu va fi vreodată deslușit cu adevărat, reușește să fie altfel față de canoanele societății vremurilor respective.

Povestea este narată prin ochii avizi ai domnișoarei Johanna Lien, prietena tinerei Tullik, o jună care vede în Munch un apostol, ea fiind înamorată de ideea de a deveni pictoriță.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Lisa Stromme

Oscilând între vitralii și tenebre, între naivitate și obsesiva consumare lăuntrică a pasiunii Lisa Stromme încondeiază jocul spiritual cu recrudescența carnală a devorării reciproce dintre două existențe care dansează entropic între congruență și incongruență, într-o poveste cu parfum de iconoclasm perturbator.

Lectură plăcută!

 

🔥 CARTEA FATA CU FRAGI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Fata Cu Fragi
Autor: Lisa Stromme
An apariție : 2017
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 329
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 10.09.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Îmbinarea realității cu ficțiunea nu întinează cu nimic istoria evenimentului în sine.

Aspecte Negative:

Stilul literar britanic are un ușor iz ermetizant.

Cristian Cărpenaru
Autor: Cristian Cărpenaru
Cristian e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1875 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru