Recenzie ”Fată cuminte, răzbunare cruntă” de Holly Jackson

de | aug. 22, 2022 | Beletristică, Ficțiune pentru Adolescenți, Horror și Thriller, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA FATĂ CUMINTE RĂZBUNARE CRUNTĂ ARE REDUCERE PE:

Am tot amânat-o și chiar nu știu de ce. Prima parte mi-a plăcut foarte mult, a avut ritm, suspans, o familie frumoasă, un titlu inspirat (Crima perfectă. Instrucțiuni pentru fete cuminți) și un detectiv simpatic. Un thriller alert și întortocheat în care teribilismul unor adolescenți și iresponsabilitatea unor adulți au urmări grave asupra vieții câtorva familii.

Cea de-a doua parte o readuce în prim-plan pe Pippa, o adolescentă inteligentă, atipică, curioasă, haioasă și ambițioasă care și-a câștigat oarece faimă în orășel după ce a reușit ceea ce autoritatile n-au reușit: să dezlege ițele unei povești tragice petrecute cu cinci ani în urmă. În ciuda succesului obținut, implicarea în acest caz i-a adus fetei numai probleme și chiar a rămas cu câteva traume, de aceea este hotărâtă să nu se mai implice atât de tare (de preferat chiar deloc) de acum înainte în treburile polițiștilor. Își îndreaptă atenția către viitoarea ei carieră de jurnalist și pentru a se perfecționa înregistrează săptămânal un podcast despre uciderea lui Andie Bell și a lui Sal Singh în care explică cum a reușit să descopere adevărul privind povestea celor doi adolescenți. Face echipă cu Ravi, fratele lui Sal, băiatul căruia investigația ei anterioară a reușit să-i schimbe viața.

Deși a promis părinților să stea departe de probleme, se vede nevoită să intervină când fratele prietenului ei, Conner, dispare și poliția nu întreprinde nicio acțiune. Jamie Reynolds, băiatul dispărut, pare a fi un tip cu ceva probleme de socializare și cu o inimă frântă. Aceste lucruri determină poliția să creadă că de fapt dispariția este doar o fugă de acasă care se va rezolva de la sine în câteva zile. Dar Pip simte altceva și nasul ei de detectiv îi spune că Jamie este în pericol.

Așa cum ne-a obișnuit și în prima parte, Pippa nu stă mult pe gânduri, își bagă nasul peste tot, sfidând pericolul și făcând echipă cu Ravi. Urmează mai multe piste, pune cap la cap mai multe asocieri între diverși suspecți, strânge indicii din fotografii, alertează adolescenții din toată școala cu ajutorul podcastului ei care a ajuns viral, desenează hărți, întinde capcane, șantajează, amenință și ajunge să primească la rândul ei amenințări pentru a se opri, ceea ce o determină să facă exact opusul. Modul în care este construită ancheta este foarte interesant. Niciun indiciu nu este inutil sau uitat, fiecare are rostul lui în investigație și se leagă de următoarea mișcare a personajului principal care dă dovadă de o inventivitate remarcabilă si de mult curaj. Cazul se complică și cu cât trece timpul cu atât șansele lui Jamie de a fi găsit în viață, scad. Pip este hotărâtă să meargă până la capăt cu riscul de a-și compromite reputația. Liniștea în micuța comunitate în care trăiește adolescenta va fi spulberată deoarece se pare că unii dintre locuitorii ei ascund secrete teribile și trecuturi controversate.

Dacă îți place recenzia cărții FATĂ CUMINTE RĂZBUNARE CRUNTĂ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Holly Jackson

Recomand cu drag iubitorilor de thrillere cu și despre adolescenți cu mențiunea că ar fi de preferat să citească ambele părți deoarece poveștile și cazurile nu sunt de sine-stătătoare ci indisolubil legate.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA FATĂ CUMINTE RĂZBUNARE CRUNTĂ CU REDUCERE DE PE:

Titlu: FATĂ CUMINTE RĂZBUNARE CRUNTĂ
Autor: Holly Jackson
Traducător: Ionel Ghiragosian
An apariție : 2021
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 400
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 8.5 / 10
Vizualizari recenzie: 8027

Alte recenzii de la Holly Jackson:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

5 1 vote
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 4 ani, 10 luni, 20 zile și a scris până acum 553 articole. Se află pe poziția 3 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments