🔥 CARTEA FATA DE LA SAVOY ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

“Fata de la Savoy” este un roman scris de autoarea de origine britanică Hazel Gaynor. Momentan această este stabilită în Irlanda împreună cu familia ei.

Această a debutat pe piața literară în 2014 cu cartea The girl who came home care este disponibilă și în țara noastră, dar doar în limba engleză momentan. Cărțile scrise de Hazel Gaynor se încadrează în categoria ficțiune istorică.

Până în momentul de față a realizat 7 romane. Cărțile scrise de ea sunt îndrăgite de o categorie mare de cititori, motiv pentru care este și o autoare intens premiată în domeniul literar.

Romanul de față, “Fata de la Savoy” a fost publicat în 2016 dar pe piața literară din țara noastră a fost publicat la editura Act și Politon în 2019.

Fata de la Savoy – când visele devin realitate

În ultima perioada mi-au căzut în mâna o mulțime de cărți despre fete. Fata dispărută, Fata bună, Fata din Brooklyn sunt doar o parte dintre titlurile care mi-au rămas în minte. Acum la această categorie de cărți am mai adăugat un titlu și anume, Fata de la Savoy.

Recunosc că primul gând pe care l-am avut atunci când am primit această carte a zburat către melodia celor de la Savoy, Domnișoară. Toată perioada cât am citit cartea acesta, involuntar melodia această mi-a răsunat în minte. Până la urmă și cartea de față este despre muzică și despre conexiunea sufletească cu aceasta și cu stelele.

Cartea ne este prezența prin intermediul a trei voci narative. Voci care și împart romanul și cele 426 de pagini ale sale în capitole.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Hazel Gaynor.

Dolly – pentru că fără vise nu am fi nimic

Dolly este personajul principal al romanului. O tânăra englezoaică marcată sufletește de război care alege să renunțe la familie și la tot ceea ce-i este drag pentru a începe un nou trăi în capitală în speranța că acolo își va îndeplini visul. Și ce dacă este o simplă camerista? Și ce dacă pentru mulți este invizibilă?

“Personalul de serviciu nu trebuie să fie văzut. Din punctul de vedere al oaspeților noștri, personalul de serviciu este invizibil. Dumneata, Dorothy Lane, nu exișți.”

Dolly își dorește să fie văzută. Dolly își dorește să joace pe cele mai cunoscute scene ale lumii. Dolly este conștientă că “uneori viața îți oferă ciorapi de bumbac, alteori o rochie Chanel” dar ea își dorește rochia Chanel. Și este convinsă că într-o zi o va obține.

Teddy – fără speranța nu ai pentru ce trăi

Teddy este marcat de război la propriu. Omul plecat să lupte pentru a duce apoi o viață liniștită alături de iubita lui. Omul care se întoarce “schilodit” sufletește de război. Omul care nu știe cine este și nici dacă are pentru ce să lupte să-și amintească cine a fost.

“Armele s-au potolit, dar eu încă lupt în războiul meu. Tot ce am acum sunt războiul, infirmieră și fluturele de la geam.”

Loretta -și dacă visele nu aduc mereu fericirea?

Loretta este genul de femeie care a avut totul din punct de vedere financiar. Dar pentru ea nu a fost suficient. Alege să-și trăiască viață după propriile ei reguli și să se reinventeze sub numele de Loretta May. Ce te faci însă când realizezi că deși ai lumea la picioare și ți-ai îndeplinit visul asta nu ți-a adus și fericirea?

“Speranța este periculoasă dragule, de obicei urmează dezamăgirea și prea mult gîn.”

Cum se întrepătrund destinele celor trei personaje va las pe voi să descoperiți. Tot ce am să va spun este că această carte este despre speranțe, vise și despre un viitor mai bun la care fiecare dintre noi speră.

🔥 CARTEA FATA DE LA SAVOY ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Fata De La Savoy
Autor: Hazel Gaynor
An apariție : 2019
Editura: ACT SI POLITON
Nr. Pagini: 426
Limba: Română
Gen Literar: Istorica
Publicată la 30.08.2019
Nota recenzorului: 9/10

Avatar
Autor: Simona Mihalache
Simona e Redactor Foarte Activ
Redactor de 547 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Simona Mihalache