Recenzie ”Femei care cumpără flori” de Vanessa Montfort

by | May 1, 2021 | Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA FEMEI CARE CUMPĂRĂ FLORI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Ce înseamnă pentru mine o carte de calitate? Să fie doar premiată consistent?

Să dea naștere unor clanuri sau secte de admiratori? Nu și nu. Pentru mine o carte de calitate este una care te învață să empatizezi, să îți regândești perspectivele asupra unor probleme, dar mai ales să înțelegi că între tine și alții pot fi diferențe ca de la cer la pământ. Nu știu dacă ține asta de nevoia mea de emoție sau poate de necesitatea de a găsi frumosul în fiecare istorie citită, dar am noroc în alegerea unor titluri care îmi dau de gândit și mă fac să cuget asupra propriei mele existențe.
Grație acestui noroc am dat peste volumul semnat de Vanessa Montfort, cu titlul inspirat „Femei care cumpără flori”. Să nu vă lăsați păcăliți de titlu și să credeți că aveți vreo carte romantică sau dulceagă. Dimpotrivă, în fața dumneavoastră apare istoria unor femei puternice, femei care în crepuscul vieții au decis să-și rememoreze existența și să înțeleagă în care moment au dat-o în bară.
Marina, personajul central și naratoarea istoriei, este o femeie copilot, o femeie care întreaga viață și-a pus-o pe altarul căsniciei, iar dispariția subită a soțului ei, o pune în fața unor alegeri dificile. Cum să trăiască mai departe? Cum să nu cedeze nervos în fața intemperiilor care vin? Dar mai ales, cum să se regăsească? O cunoaște pe Olivia, o florăreasă emancipată, care îi va da lumea peste cap.
Romanul Vanessei Montfort este o reflecție asupra trecerii nemiloase a timpului, o tentativă de a ne aminti nouă, femeilor, că nu suntem făcute pentru a fi umbre fidele sau feministe feroce, că nu trebuie să ne automutilăm și să ne adaptăm unor realități care ne defavorizează. Dimpotrivă, este momentul potrivit să ne oprim și să luăm decizii mature, fără influențe externe sau culpabilitate.
Trebuie să recunosc că Montfort concepe istorii demne de ecranizări și, sinceră să fiu, linia de subiect din romanul „Femei care cumpără flori” se aseamănă cu o variantă domoală a filmului „Sex in the city”.
Cui s-ar potrivi acest roman? Probabil, și sper să nu dau greș, femeilor care își doresc echilibrul binemeritat, femeilor care poate se află într-un impas și încearcă din răsputeri să iasă la mal. Pentru aceste persoane, narațiunea lui Montfort va fi de leac și va tămădui răni demult uitate.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții FEMEI CARE CUMPĂRĂ FLORI?

Vezi toată lista de cărți scrise de Vanessa Montfort sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA FEMEI CARE CUMPĂRĂ FLORI CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Femei Care Cumpără Flori
Autor: Vanessa Montfort
An apariție : 2020
Editura: UNIVERS
Nr. Pagini: 400
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 1.05.2021
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Între două fronturi” de Oana David

Recenzie „Între două fronturi” de Oana David

La ceas târziu, înșir aceste rânduri de suflet fericit. Mă copleșește un sentiment de mândrie pentru simplul fapt că cunosc scriitori contemporani, contemporanii mei, care scriu bine. Și când zic bine, sunt în totalitate îndreptățită să îi declar oameni care au...

Recenzie ”Sărbătoarea continuă” de Ernest Hemingway

Recenzie ”Sărbătoarea continuă” de Ernest Hemingway

Am citit această carte după ce am citit Soția din Paris și a fost un avantaj deoarece eram deja familiarizată cu anumite evenimente și cu multe dintre personajele despre care Hemingway povestește. Soția din Paris este de fapt o replică la această carte în care...

0 0 votes
Article Rating
Corina Moisei este redactor Booknation.ro de 1709 zile și a scris până acum 77 articole. Se află pe poziția 8 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Corina Moisei aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments