Recenzie ”Femeia din mine” de Britney Spears

de | dec. 14, 2023 | Beletristică, Memorii, Non Fictiune, Recenzii cărți

Femeia din mine copertăNu știam că Britney Spears a scris vreo carte, darămite de recenta apariție ”Femeia din mine”, un volum autobiografic trist, și totuși eliberator.

Am aflat de carte prima dată de pe Instagram și apoi mi-a fost împrumutată de o prietenă pentru a o citi. Am fost curioasă de povestea ei deoarece când eram adolescentă eram obsedată de Britney Spears și de tot ceea ce făcea ea. Eram fana ei, asta e clar.

Știam că nu totul e roz în viața ei și că între părinți lucrurile nu prea mergeau, dar nici între ea și părinții ei, mai ales în ceea ce privește relația cu tatăl ei – Jamie Spears. Am aflat cu timpul de relațiile ei toxice, de aparițiile scandaloase și de certurile ei cu paparazzi, dar și de legătura cu cel la care a ținut poate cel mai mult – Justin Timberlake. 

Nimic nu m-a pregătit, totuși, pentru destăinuirile șocante din volumul de memorii ”Femeia din mine”

Cartea, un hit instant, de la lansarea ei pe piață, a fost bine primită de public și de fanii ei. Dar cred că a venit ca un fulger peste cititori. Nimeni nu s-a așteptat ca Britney să fi trăit așa o viață în ultimii ani. Practic, din ce așterne ea pe hârtie, a fost sub tutela tatălui ei în mare parte, persoană care i-a administrat conturile, i-a ordonat ce să facă, i-a interzis lucruri și cel mai rău a pus stăpânire atât pe fizicul ei, cât și pe psihicul ei.

Nu vreau să-mi imaginez cum a fost să fii în pielea lui Britney în această perioadă, deși multă lume își dorea asta în momentele ei de faimă și de succes muzical.

Poate că nu tot ceea ce apare în această carte este fix cum s-a întâmplat în realitate, în ideea că poate a înflorit și ea lucrurile, dar nici nu pot zice că nu-i cred povestea. Până la urmă e vorba de o carte autobiografică, subiectivă, în care cântăreața pop nu a ezitat totuși să prezinte și părțile mai puțin frumoase despre ea și pornirile ei, comportamentul pe care l-a avut la un moment dat. Cert e că se citește foarte repede. Eu am finalizat-o într-un zbor scurt.

Ceea ce afli citind ”Femeia din mine” te șochează și te întristează

Nu ai cum să rămâi insensibil la viața ei și la ceea ce a pătimit pentru a fi pe placul publicului și pe placul celor care o manevrau din umbră. Banii pe care i-a făcut nu au ajutat-o cu nimic, mai ales că în perioada tutelei primea doar o infimă parte din ei, nimic din ce ți-ai închipui. În schimb, tatăl său și avocații acestuia au avut numai de câștigat și și-au însușit aceste venituri fără vreun scrupul.

În volumul de memorii a lui Britney Spears aflăm nu numai despre anii în care a fost controlată 100%, ci și despre relația sa cu Justin Timberlake și sacrificiul pe care a trebuit să-l facă pentru că erau tineri și aveau cariera în față. Căsătoriile sale de scurtă durată și copiii pe care i-a avut cu Kevin Federline și pe care i-a pierdut tot din cauza celor ”apropiați” sunt dezbătute în aceste pagini.

Însă nici succesele ei și colaborările cu cele mai importante nume ale muzicii contemporane nu au trecut fără să fie marcate în carte. Încercările de a scăpa de conservatorship sunt demne de atenție, mai ales că în sfârșit în anul 2021 artista a reușit să se proclame drept o femeie liberă.

”Femeia din mine” dezvăluie povestea de viață și chinurile lui Britney Spears, o femeie copil care nu și-a trăit nici copilăria și nu și-a trăit nici o bună parte din viață din cauza faimei, a lăcomiei și răutăților celor din jur. Muzica însă, și dansul, așa cum zice ea în carte, au ajutat-o să răzbată de fiecare dată și să-și spună în cele din urmă povestea reală, în termenii proprii.

Titlu: Femeia Din Mine
Autor: Britney Spears
An apariție : 2023
Editura: BOOKZONE
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 7211

Alte recenzii de la Britney Spears:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Clubul” de Ellery Lloyd
Recenzie „Clubul” de Ellery Lloyd

Înainte să începem, vreau să vă spun că autorul acestei cărți este un duo, alcătuit din soții Collette Lyons și Paul Vlitos. Mi s-a părut foarte tare faptul că un cuplu împarte aceeași pasiune pentru scrisși că a avut norocul de a-și vedea o carte publicată împreună....

Recenzie ”Teoria Tăcerii” de Iulian Tănase
Recenzie ”Teoria Tăcerii” de Iulian Tănase

Dați linistea, vă rog, mai tare!! În plină eră a comunicațiilor în masă, a promovării beneficiilor socializării, a upgradării din ce în ce mai performante a mijloacelor de comunicație, a interacțiunii umane prin cuvânt, Iulian Tănase scrie o carte despre tăcere (no,...

Recenzie „La Înălțime” de Liz Tomforde
Recenzie „La Înălțime” de Liz Tomforde

Editura Litera a tradus o serie super populară pe Bookstagram și BookTok și acest lucru mă bucură nespus, pentru că este puțin atipică. Ne vorbește despre o dragoste dintre două persoane care fac parte din lumi total diferite, dar și despre oameni care au concepții...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 7 luni, 18 zile și a scris până acum 437 articole. Se află pe poziția 4 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments